redbullacke auto a ich b-ckove auto asi nebudu tak daleko od seba, kedze zdielaju mnohe dolezite komponenty, takze cunoda by si na neho mal zvyknut relativne rychlo
inak tvrdit, ze rychlejsom aute jazdec nebude jazdit rychlejsie, je trochu zvlastne. to by sa potom kazdy jazdec mohol obavat prestupu do rychlejsieho auta, ved co ak mu nesadne ale silno pochybujem, ze niektory jazdec takto uvazuje, ze radsej bude jazdit v nejakom b-cku ako by mal riskovat a ist do top timu
kazdy jeden z tych jazdcov zo stredopoloveho timu by skocil po sedacke v rb
rb mal zobrat k maxovi bottasa, podla mna za tie 3 roky v sauberi nezabudol jazdit a predtym dokazal ako jeden z mala nosicov velmi dobre zvladat tlak jazdy vedla superhviezdy. aj ked z casu nacas mozno mal miernejsi vypadok, ale vzdy sa dokazal rychlo oklepat a zas jazdit svoj standard ktory obcas stacil aj na porazenie lujza. takuto schopnost perez nemal, ten ked sa dostal pod tlak tak robil chybu za chybou a zlepsenie prislo len vtedy ak sa dostal na nejaku svoju oblubenu trat a potom znovu pokracoval v mizernych vykonoch
najvacsi zmysel daval sainz, aj ked jeho vykony vo williamse su zatial velkym sklamanim, ale predsa je to top jazdec inak by neporazal leclerca
ak ale nechceli niekoho kto by mohol ohrozovat maxa a tym jeho pohodu, kedze vieme, ze straca nervy ked prehrava, tak druha volba bola nejaku skusenu dvojku a tou najlepsou dvojkou za dost dlhe case obdobie bol jednoznacne bottas
a ak velmi chceli niekoho zo svojej akademie, aby sa akoze nepovedalo, ze naco im je druhy tim aj ked ten uz si dokaze zarobit sam na seba a uz davno nieje liahen talentov pre acko, tak tam mali jednoznacne dat cunodu a nie lawsona ktory s cunodom prehral
Verstappen (nar. 1997) - do Red Bull Junior Team sa dostal v 2014.
Leclerc (nar. 1997) - do akademie Ferrari sa dostal pred sezonou 2016.
Russell (nar. 1998) - do akademie Mercedesu sa dostal po sezone 2016
Nech pocitam ako pocitam, tak ten Red Bull s Verstappenom nie je na tom nejako horsie oproti Ferrari s Leclercom a Mercedesu s Russellom. Cuduj sa svete, podpisali ho este skor ako Ferrari a Mercedes svoje hviezdy. Jediny rozdiel je, ze Verstappen isiel ovela mladsi do F1, a preto bol v akademii (juniorskom time) kratsie. Takze vychovali ovela skor a (zatial) ovela lepsieho pilota.
Co na to povies?
Kto okrem RB vybudoval MS za poslednych 15 rokov? Nikto. RB vybudoval Verstappena s Vettelom. Hamiltona vybudoval este kedysi davno McLaren, ale to bol uplne iny McLaren ako je teraz, ale kto chce, nech si tam zarata aj McLaren.
Sainz, Gasly, Albon. Tsunoda zatial nejazdil inde. Ale poloz si rovnaku otazku na Ferrari a Mercedes, ktore tak obhajujes. Jediny zmysluplny pilot ich akademie je Leclerc (tiez zatial nejazdil inde) respektive Russell (tak isto nejazdil inde, do Williamsu bol dosadeny Mercedesom).
A RB neznicil ani Gaslyho ani Albona. RB im dal sancu o akej mnohi piloti len snivaju a znicil ich Max a tazko ovladatelne auto. Gaslyho vratili do akademie a pre Albona skratka nebolo miesto, ale vdaka RB sa aspon ukazal a vsimol si ho potom iny tim.
Ak to mame porovnat so Schumacherom alebo Giovinazzim, tak to uspechy akademie RB su uplne iny level.
A co sa tyka Mercedesu, tak ten koho vychoval? Antonelliho neber do uvahy, ten jazdi druhy vikend zatial. Ocon je rovnaky pripad ako Albon, akurat ze od hlavneho timu ani nedostal sancu. Neskutocne, ze RB za Albona zhadzujes, ale Oconom argumentujes v prospech Mercedesu.
to ze zdielaju nejake komponenty este neznamena ze rozdiel nemoze byt obrovsky. napr predne zavesenie maju rozdielne. Podla tvojej teorie by mali byt aj Haas a Ferrari nie tak daleko od seba.
Co sa tyka tej pointy. - Cunodovi konci zmluva a v ramci RB je to zrejme posledny rok. Otazka je ci si to bude chciet na par GP vyskusat v acku vedla Maxa, pretoze podla toho co vidim uz 6 rokov tak Cunoda s vysokou pravdepodobnostou vyhori uplne rovnako ako vsetci pred nim.
Ja si myslim, ze keby prislo na lamanie chleba tak to Juki vezme, ale nemyslim, si, ze by to bol z hladiska jeho buducnosti dobry tah. Ine by bolo keby dostal zmluvu aj na 2026.
Max v juniorskych seriach odjazdil presne 1 sezonu - 2014, pocas ktorej sa dostal do juniorky RB a isiel rovno do F1.
Leclerc bol tak isto v junorskych seriach od 2014 a k Ferrari sa pripojil az v 2016.
Russell
Russell tak isto zacal jazdit juniorske ser!e v 2014 do akademie Mercedesu sa dostal az po 2016.
Takze co z toho vyplyva?
Max sa k juniorskemu timu RB pripojil skor ako sa Leclerc pripojil k akademii Ferrari a Russell k akademii Mercedesu. To je skratka fakt a nemas to ako popriet.
Tu len skrz svoje ego a komplex nedokazes priznat, ze trepes uplne bludy a klamstva, lebo dnes sa nenosi priznat si chybu, ze som ta vyviedol faktami z omylu, v ktorom si zila (a teda, ze RB len podpisal hotoveho Maxa, zatial co Ferrari vychovalo Leclerca a Mercedes Russella).
Slaby pokuso odbocenie od temy, lebo si bola vyvedena z omylu, Vettela tu davno nikto neriesi.
Ok, takze koho dostal Mercedes do F1 a koho RB? RB tam ma 5 stabilnych pilotov + novacikov. Ferrari ma 1 (Leclerca) + novacikov. Mercedes ma 2 (Russell, Ocon) + novacika.
Tvoj problem je tvoja frustracia a nenavist RB. Dokazali to tvoje bludy o tom ako Verstappena len podpisali, zatial co Russella a Leclerca si ich timy vychovali. Dostala si fakty, nie moje nazory.
Uz sa tam vystriedalo az prilis jazdcov s odlisnym jazdeckym stylom. Nech mi nkto nehovori ze Verstapen ma ako jediny svoj vlastny styl, ktory nevyhovuje ostatnym. Toto neni KungFu ze ovlada jeden styl a ostatni maju ten svoj
Tu je proste uprednostnovany a drzany v tom, ze je genialny. Pozeral som Perezove zavody pred vstupom do RB a jazdit vedel. V RB kde Ver ziskal titul s monopostom ‘‘rovnakym’’ Perez nedokaze vyjazdit podium za 50-60 kol. Ako je to mozne ?
Lebo aj ked je monopost postaveny podla predstav jedneho jazdca, predsa nemoze byt problem pre profesionala naucit sa, zlepsit sa v monoposte ktory neni stavany na neho. Toto su uz prehnane veci. Skor uverim tomu, ze nemaju obaja rovnako kvalitnu techniku, aby bol prave Ver hickany a aby si ho v tom RB udrzali…