Kolik privedl mercedes/ferrari junioru do f1? A kolik Helmut? Bavme se o poslednich 10-20 letech.
Williams BMW testoval za odmenu za vitazstvo vo formule BMW - co bola uniseria. rovnako isiel Formula Renault 3.5 - to podla teba znamena, ze bol sponzorovany Renaultom?
Vettel vo formula BMW:
Vettel v formula Renault:
Co tam vidis spolocne?
Junior Mario kart cup?
Nebavia sa o tom, kto dodal najviac masa do mlynceka. Bavia sa o tom, ktora stajna sa vie o svojich jazdcov postarat a podporovat ich rast v F1. Ak by nemal RB roky beckovy tim, ti jazdci by v F1 koncili po 2rokoch. Maju 4sedacky to je ich jedina vyhoda.
A porovnavat RB A a B s dvojickou Ferrari s Haasom je mimo misu.
Rovnaka otazka ako pre Kiks. Kto teda dava mladym lepsi priestor a sancu presadit sa? RB, ktory kludne vymeni 3-4 mladych pilotov za 2 roky alebo Ferrari/Mercedes, ktori skusia jedneho mladeho za xy rokov a aj ked to s nim nema vyznam, tak ho tam nechaju vozit sa (Schumacher, Giovinazzi).
Resp. ako mlady pilot, v ktorej akademii by si videl vacsiu sancu na prienik do F1?
S nazorom na Marka suhlasim.
Kiks ked pride na fakty o RB:
Furt jej tu podavam slepeckeho psa, ale nevie ho chytit.
Rad sa hras so slovickami vsak ? Ty tu pocitas kvantitu pred kvalitou… Este ze ma ten RB 2timy, aj ked vlastne oni medzi sebou nespolupracuju, becko netestovalo komponenty pre acko… Ano Rb massovi pridava novacikov, ale to len aby uspokojili Markove tajne tuzby medialne sikanovat mladych
Kvantita ide v prospech RB, to ti ani vysvetlovat nemusim, tak ti vysvetlim este kvalitu.
Top kvalita - RB (Verstappen), Ferrari (Leclerc), Mercedes (Russell) - bod pre RB
Priemerna kvalita - RB (Sainz, Gasly, Albon, Tsunoda), Ferrari (???), Mercedes (Ocon) - opat bod pre RB
Ferrari nemalo roky Alfu a Haas? Mercedes nemal sedacku vo Williamse pre Russella?
Uff, neviem aku F1 sledujes, ale Massa uz tam nie je roky a v RB nikdy nebol. Ale uz aspon chapem tu nevedomost.
Tu je jediný rozdiel.
Kým Peréz nosil peniaze ktoré tak išli akurát tak na jeho búračky z nie zrovna malej časti, perspektíva, že by dokázal nahradiť Maxa v prípade odchodu bola nulová.
Lawson ma(l) akú takú šancu, že by niečo z neho bolo.
Keby si mám ja vyberať medzi 35r. jazdcom a 23r chalanom, tiež siahnem po mladšom v ktorom je aspoň perspektíva (+ to čo písal Jos, ohľadne pohadzovania hore dole a atmosfére v RB).
Na konci dňa žiadna zmena či bude jazdiť Peréz na 15tom alebo Lawson na 19tom. Ale ten Lawson sa aspoň možno, teoreticky ešte niečo može naučiť.
@D.COULTHARD ti to pekne vysvetlil
@helmutko Vettela RB finančné ani inak nepodporoval ale BMW ANO
to je známy fakt
Ved o kvantite pisem… Kiks pise o tom, ako vie tim vychovat mlady talen ‘‘postarat sa, podrzat’’ , ty tu pises o kvantite… co je rozdielna vec…
Mat vlastny tim a potom moznost posadit niekoho do monopostu, kde dostavaju vas motor neni to iste, ako ked ma jeden majitel 2timy a o oboch rozhoduje 1clovek… hore som to napisal, ale ty zjavne, ako vsade si ides len svoje… A recicky o tom, ze v kazdom time je iny sef a ina filozofia, to si mozes nechat ako rozpravku pre male deti
Nepisem o MASSOVI… ‘‘Ano RB MASOVO pridava novacikov’’ toto tam ma byt, ale som myslel ze to dokaze clovek ako ty precitat aj s chybou. Zjavne mas problem lebo veta: Ano RB Masovi pridava novacikov’’ nedava zmysel vsak… Tak ako niektore tvoje zaujate komenty ,)
Ja určite u Ferrari alebo v Mercedese ak ten talent ozaj máš
Lebo ak dostaneš 2 roky top podmienky a nedorucis nič tak k nim nepatríš. Ale Mercedes ti za ten čas dáva maximum. Ale RB ti to dá až kedy ? Až v F1 a aj to ťa stále zhadzuje.
A hlavne dostaneš podporu po celej ceste.
Ak Toto niečo robí perfektne tak to je starostlivosť o talenty ktoré mu ukážu, že si ju zaslúžia.
Ak by nedaj bože Kimi išiel ako Liam tak Toto by urobil všetko preto, aby to prekonal, aby mu dali media pokoj. Aká je realita v RB! Nikdy v živote by v Mercedese nepadlo vyjadrenie ako voči Hadjarovi ! Nikdy by nešiel niekto posudzovať výkon pilota bez ohľadu na okolnosti. Napríklad
To akadémie robia…to je ich práca = výchova
To znamená, že RB taký talent od MV nenašiel ? Pri Tom množstve ? Tak potom ta akadémia nemá žiaden význam ak nie
Kiks pise v prvom rade bludy, hlavne o tom ako strasne Ferrari podporovalo Leclerca a Mercedes Russella, zatial co RB Maxa len podpisal.
No vsak ok, ale co je lepsie pre mladych. Dostat aspon sancu v F1 a aj ked nebudes majster sveta, tak mozes mat dobru karieru ako Sainz, Albon, Gasly alebo Tsunoda alebo ani nedostat sancu, lebo maju Leclerca/Russella v B timoch sa viac rokov vozi Giovinazzi alebo Schumacher, ktori nedosahuje ani uroven tych RB priemerov?
Z pohladu prava na sedacku malo Ferrari take iste pravo na sedacky v Alfe a Haase ako RB v B time.
Ale pises:
Neboj sa, pochopil som, ze je to preklep, len som zasrandoval. Zjavne si si ho stale nevsimol ten preklep.
Russell stal Mercedes milióny
Koľko stál RB vývoj Maxa ako dieťaťa ?
Mercedes nalial Milióny do antonelliho lebo mal talent
Kde je Lindblad? Čo dostal od tej genialnej akadémie ?
A nie nemôžeš mať dobrú kariéru keď ťa absolútne nepripravia na vstup potom ti neustále hádžu pod nohy polená a mediálne ubližujú
A potom ťa hodia do RB odkiaľ ťa do pol roka vyhodia alebo tá vyhodia z Racing Bulls lebo tam dajú iného !
Chápeš už o čo ide M
Lewis na pole!!! Neuveritelne…
Start do sprintu bude neco, rad se podivam.
Ty zase cestuješ bez přestávky kolem světa, že tu furt spamuješ?
Znamy fakt? BMW podportilo jeho debut vo Williamse ako odmenu pre vitaza formule BMW. Keby vyhral niekto iny tak by Vettel nejazdil. Tomu ja nehovorim zrovna podpora.
Ale aj pocas toho debutu bol stale pod zmluvou v Redbulle.
myslis, ze prilbu s logom RB nosil pretoze inu nemal?
Bavíme sa o novodobej akadémii ako majú iné športy ! Kto takú má ? Kto financuje kariéru a pomáha juniorom ?
RB ?
Pomohli takto Vettelovi ?
Netuším odkiaľ toto berieš, ale bolo to takto:
- Red Bull’s backing: As part of the Red Bull Junior Team, Vettel received substantial financial support, which included funding for his participation in lower racing series like Formula BMW and Formula 3. This support was crucial in allowing him to continue racing and developing his skills.
- Support from BMW: While Red Bull was the primary backer, BMW also supported Vettel, particularly when he was a test driver for the BMW Sauber F1 Team in 2006. This exposure helped him get his first Formula 1 race opportunity, but the real backing came from Red Bull.
podla wiki je Vettel clenom RB od 98’. investovali do jeho formulovej kariery. Boli jeho hlavnym sponzorom od motokar cez formulu BMW, formulu 3 a formulu Renault 3.5.
Ako si ty predstavujes podporu?