LIVE: Šprint na VC Číny 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

Vážně zrovna ty budeš upozorňovat na překlepy, Honzí? :stuck_out_tongue:

2 Likes

Tak je tu viac tem dokopy a chcelo by to kazdu rozpisat a to by bolo nadlho…

Lando sam o sebe je ina tema, ako dominancia McLarenu.
Ale vidiet tu ten paradox, RB a Max povedia, ze sa mu jazdi dobre, monopost je lepsi vo vsetkych oblastiach, ale aj tak sa pise ako bojuje s akoby kraksnou na urovni Alpine ci Haas, ale ked nieco nesedi Landovi, to uz je asi nerealne, lebo McLaren je dokonale dominantne auto.
No to je fenomenalna “logika” a dvojity meter.

Inak je tu v Cine Lando zatial slaby plus chyby, uvidi sa casom, ci mu nesadol tento vikend/okruh, alebo je to nieco trvalejsie.
Chyby sa stavaju aj najlepsim, aj Max chyboval v dvoch poslednych hl. zavodoch F1 (AD a Melbourne) a taky Charles je tu prekvapivo horsi nez Lewis, ktoreho vacsina odpisovala…

No a samotna tema dominancia, staci si pozriet vysledky minulorocnej VC Ciny a to dokonca nebola ta mega sezona 23 a spominane uvahy a nazory su na smiech, lebo data a fakty ich rozmetaju.

1 Like

Dejve takhle komunikuj se svojí anti úderkou, jinak ne, díky

Právě jsem napsal v jiném vláknu, že letošní Red Bull se řídí dobře, jeho problémem není nastavení, ale rychlost (na jedno kolo to ještě není špatné) + relativně větší degradace.

Ono ale Max s tím taky nemá nějaké problémy, pokud jde o extrakci realistického maxima. Jeho rozčarované komentáře odrážejí právě to, že o moc víc v tom autě asi není.

Nevím, jestli je správné převádět chyby a chybky OP a LN na důsledek charakteristik auta, Lando není psychicky úplně nejsilnější pilot a Oscar střídá lepší chvíle s horšími. I na the-race, ať už v hodnoceních redaktorů nebo v názorech fanoušků, běžně zaznívá, že MV je komplexnější a konzistentnější pilot a Lando potřebuje k zisku titulu znatelně rychlejší vůz. Nevím, proč by to měla být skandální myšlenka, ať už vzhledem k Landově jezdecké historii nebo vzhledem k zápisům Maxe Verstappena, který dokázal vyhrát 19 závodů z 22 a 10 v řadě, přičemž po přerušení této řady přišlo dalších 7. Verstappen si už své místo v historii vybojoval, takže fakticky tu srovnáváme s pilotem fenomenálních kvalit. Což jistě neznamená “neporazitelný”. Lando má stále devizu rychlosti, to mu nikdo neupírá.

Neviem, uz ide ta debata tolkymi smermi…
K dominancii a porovnavaniam som sa vyjadril, statistika nepusti.

Chyby pilotov McLarenu som nedal na vrub auta (hoci je logicke ze pri problemoch pravdepodobnost stupa), ale ze aj Lando ma pravo mat pocit nie dobry z auta, ktore mu nesedi, napriklad pre nastavenie.
Aj to najlepsie auto, ked nesedia detaily a nastavenie, nebude v sucasnosti na cele…
Napokon dokazuje to aj sam Max, kde casto piatky vyzerali velmi zle, ale cez noc zapracovali a zvysok vikendu vyzeral inak.

Oscar mi pride zatial dost konzistentny, okrem chyby v Melbourne kde chyboval skoro kazdy a faktor (ne)stastia v chaos race bol velmi velky, mu nie je moc co vytykat a aj Max mal vselijake vykyvy vysledkov v jeho prvych sezonach, ja som vlastne prekvapeny ako vseobecne malo bura a koliduje na to, ze stale patri medzi tych menej skusenych. Ale to je zbytocna odbocka…

Podstatne je, ze McLaren nie je automaticky dominantny/najlepsi a to iste plati aj na tebou spominanu degradaciu, pritom to platilo len na Oscara v sprinte, nie Landa a tomu si sa vyhol :slight_smile:

1 Like

Nevyhnul, protože v závěru naopak Lando zrychloval. Takže si nejsem jist, jestli opravdu ty jeho gumy byly tak “gone”.

Ide o to, že oni dvaja z toho auta dostali čo v ňom bolo, Lando zase chyboval a znova nie …

Tak oproti Oscarovi sa vyslovene trapil a bolo to s pneu (to snad nemozes spochybnovat, aj to hovoril a aj sme to videli), zaver vacsinu sprintu nezmeni.

Cize nestaci len monopost, ale musis maj aj spravne nastavenie a pracu s pneu, nestaci si len sadnut do McLarenu a uz to same pojde :slight_smile:

Inak obaja mali uvod po starte slaby, len Lando aj s chybou a ja to pripisujem zahriatiu pneu (tempo, nie chybu), chvilu im chybal grip. To sa moze zopakovat aj zajtra…

1 Like

Stroll porazil v šprinte Alonsa. Čo si čakal, že zelení chlapci s tým budú v pohode? Niekde si to musia vybiť.

Ale dnes je Honzi nejaký moc citlivý. Asi ťa mal rád ako kedysi ježka. :stuck_out_tongue:

Čo si sa úplne zbláznil? Cunoda neporazí ani Lewisa, ani Landa, ani Charlesa, ani Georga, ani Maxa, ani Oscara. Dokonca ani Liam Maxa neporazil hoci podľa teba

To sú také nezmysly.

To si nikto nedokáže predstaviť nielen ty. Každý majster sveta je master sveta preto, lebo bol v tom roku najlepší. Majstri sveta patria medzi najlepších. Úvaha že majstra sveta porazí niekto kto jazdí 10-15 je úplne mimo. To tu bolo rečí, že Carlosa nezobrali do RedBull, aby neohrozil Maxa. A kde je Carlos? Keď má takú stratu na Alexa, ako by obstál proti Maxovi? Sú tam možno 3 piloti, ktorí sú na rovnakej úrovni s Maxom. Ostatní by proti tým najlepším nemali šancu.

Nehoráznosť dať lepšiemu pilotovi lepšiu zmluvu. Ako si to len mohli dovoliť?

2 Likes

Jenže v té době byl Ricci lepší a Emil týmová dvojka, takže jsi se trefil pouze do slova “nehoráznost”.

Kompletne si odignoroval urovne aut, F1 neni Renault sampionat, VER je realne P6.

No a čo že

Daniel dostal ponuku. Ber nebo nech bejt. Sám sa rozhodol. Aj mladí futbalisti a hokejisti môžu dostať lepšiu zmluvu ako ostrieľaní hráči. Ale to predsa neznamená, že sa na to urazia a odídu preč.

Musis sledovat zavody, bez toho se nedomluvime, ignorujes vsechno.

1 Like

Sledoval som. Austrália GP P2, Čína šprint P3. Čína GP P4. P6 môže výjsť iba niekomu, kto ho z duše nenávidí a sám seba presviedča o klamstve. Ja ignorujem iba nepodložené domnienky a konšpirácie. Realitu neignorujem nikdy. Ak máš reálny zdroj kde

tak s tebou budem súhlasiť. V súčasnosti sú oficiáne výsledky iné ako hovoríš.

To je stará známa vec. Narobili nespočet chýb. Toto nebola prvá ani posledná.

No, vypada ze ti chybi zakladni vnimani, ignorujes veskere okolnosti a konsekvence, ses rozhodl to dat na autistu dobry, ale to si nepokecame, celkove poradi je pouhy soucet bodu :crossed_fingers: a za nami jsou dva zavody a jeden sprint, to je malo.