LIVE: Prvý tréning na VC Singapuru | Magazín F1 - F1online.sk

Nikdo na tom nechce být, jako vy dva

2 Likes

nikdy som netvrdil, ze je legalna. Ty si ale tvrdil, ze FIA to nevysetruje a ze protest je zbytocny.

1 Like

A jak sme na tom?

Esteze si tam dal to povacsine. Asi si sam uvedomujes, ze v spominanej diskusii prisiel utok prave od teba na mna, hoci ani jeden sme v tej diskusii dovtedy neboli. :sweat_smile:

Vzdy ked dojdu argumenty pride bezvyznamna default veticka o nejakej propagande a potom pri neprijemnych otazkach ostane ticho a po upozorneni na to uz nie je dovod sa so mnou bavit. :joy:

Ale ina tema iny den. :smiley:

Myslíš si, že ti Jos napíše něco, co dává smysl? :grinning: u McL to zakazali po jednom závodě, u RBR to trvalo nekolik závodů, ani nemluvě, že některý sezóny jim nechali celý.

1 Like

mali by flexi kridla uplne povolit

Tak to je jiný téma, ale přijde mi směšný, jak tu někteří píšou o pokrytectví, když sami u RBR píšou, že tým nikdy neporušil flexi pravidla a u McL vyplakvali od neděle, jak FIA nadržuje McL :grinning:

1 Like

Na teba som ani nenarazal.

Par dni dozadu sa pisalo, ze FIA sa o tom vyjadrila, ze zadne kridlo McLarenu je v poriadku. Vychadzal som z toho. Ale som rad, ze FIA (hoci o par VC neskor) prisla k rozumu a zakazala jasny nelegalny prvok.

1 Like

mna tieto vase zabomysie vojny nezaujimaju. Mne je jedno, ktory tym vyhrava, ktoremu nadrziavaju atd.

ale zaujimava situacia. Mozes s nelegalnym autom prejst cez previerku, kedze podvod sa da odhalit az v plnej rychlosti. Potom uz ale nedostanes DQ. :thinking:

1 Like

no pisali to novinari, a to si tu dlho kritizoval, ze netreba sudit podla spekulacii v novinach…

1 Like

Velmi dobre po vsetkych strankach. Zdravie, rodina, priatelia, kariera, vsetko uplne super. :slight_smile:

2 Likes

Zajimavy… Protestujou 3x za sebou. 2x to zamitnou a na 3 pokus to uznaji ? Hmmmm, krasa. :slight_smile:

Ked su rumours o internych zalezitostiach v timoch alebo spekulaciach o prestupoch, tak to beriem s rezervou. Tu vsak islo o oficialne vyjadrenie FIA, nie o novinarske spekulacie.

Ale ano, FIA v tom vyjadreni uviedla aj toto, co som predtym prehliadol:

FIA v súčasnosti skúma dáta a všetky nové dôkazy, ktoré sa objavili počas veľkej ceny v Baku, a zvažuje nové opatrenia pre budúce zavedenie

Takze ano, uznavam, ze asi som pisal predcasne o tom verdikte FIA. Po tom ako zareagovala na flexi predne kridla, som necakal, ze tu bude schopna zasiahnut, no pravidla hovoria jasne, toto bol nelegalny flexi prvok a FIA rozhodla jednoznacne a spravne.

Rad by som vsak cital trochu sebareflexie aj od @major @Matti @HellHogr (ak som niekoho zabudol alebo si pomylil, tak sa ospravedlnujem) k tomu, ze ma doteraz isli stoj co stoj presviedcat o tom, ze tie kridla nie su proti pravidlam. Necakam vsak, ze niekto z nich bude schopny to priznat, ze som mal pravdu a pravidla hovorili jasne. Jos the Boss je tu totiz verejny nepriatel cislo jeden. :fire:

Edit: Marko uvadza, ze proti tomu zadnemu kridlu protestovali 3x. Zaspekulujem si, preco to podla FIA bolo 2x OK a tretikrat uz je to nelegalne? Cakala FIA na Baku? Alebo to chcela FIA potichu McLarenu nechat, no v Baku si to vsimol cely svet, a tak nemala inu moznost? Alebo len dlho trvalo rozhodovanie (potom mi nedava zmysel troch protestov, ked este nerozhodli)?

4 Likes

Ja som od zaciatku pisal, ze McLaren siel na hranu sedej zony, ale ze DSQ sa nedava na zaklade kamerovych zaznamov, na to by sa museli upravit pravidla.
Staticke testy vsak presli, nemohli ich DSQ a teda z pohladu prava su legalne, aj ked proti duchu pravidiel a dokonca som napisal, ze ked zmenia pravidla a zakazu im to, nebudem plakat a ani neplacem.

Naopak, ty si tu opakovane pisal o diskvalifikacii, ze sa ide proti RB (ako aj v minulosti po pol sezone) a McFIA pomaha a chrani McLaren a preto nezakroci. Trvalo to az 2 VC :smiley:

1 Like

Ja som ale nepisal o DSQ. Pisal som o tom, ze ten komponent je nelegalny a musi byt zakazany. To som ti napisal viackrat, ze neziadam, aby boli DSQ z tej velkej ceny.

Ale co tu stale trepes o sedej zone? Stale mas problem priznat, ze to ziadna seda zona nebola, ale bolo to proti pravidlam?

Z pohladu prava boli nelegalne. Pravidla zakazovali pohyb klapky voci kridlu, uz to pochop. Ziadne pravidla sa nezmenili zatial, a predsa im to zakazali. To fakt to nechapes?

Aspon si nevymyslaj ako Hogr. Viackrat som ti napisal, ze diskvalifikacia asi nie je mozna spatne a ze ju ani neziadam, ale ze ten komponent je nelegalny a musi byt zakazany.

Otazka je preco to trvalo 2 VC? Pred 2 VC to bolo legalne a zrazu nie je, hoci sa pravidla nemenili?

1 Like

Skoncil som s tebou.

Z pohladu prava ti @major jasne odcitoval pravidla o flexibilite a predsa neboli nelegalne, no tam uz su ine obkecy…
2VC je pre teba McFIA, ale tolerovat sezony zjavne kridla proti duchu pravidiel, to je super a to vraj nemas rad Browna za pokrytectvo :smiley:

Nemyslel som si, ze vobec niekedy vyuzijem ignor a ze zrovna ty budes prvy uz vobec nie, ale zial…

2 Likes

je to tu ako sudna sien

3 Likes

Diky trestu se VER do sebe zhrouti jeste vic, nemoznost nadavat vsem kolem sebe ho dost srazi, je to jeho hlavni charakterni rys, tento vikend bude vic nez polovicni, tipoval jsem 8-10 misto, mozna bude o vikendu bez bodu.

1 Like

To ma teda neprekvapuje, ze koncis, ked vam FIA zobrala akekolvek argumenty a mate nulovu sebareflexiu.

1. Mali by ho diskvalifikovat? Ano mali, kedze jazdili s nelegalnym autom a teraz to FIA potvrdila:

Nie je to tu napisane dost jasne, ze to auto bolo nelegalne?

1. Ziadal som ja diskvalifikaciu?

Odpoved je - Neziadal. Pisal som, ze by diskvalifikovane byt malo, ale neziadal som to. Pisal som len to, ze ziadam aby bolo zakazane.

To co @major odcitoval, tak z pohladu toho je nelegalne kazde jedno auto, lebo do istej miery sa ohyba kazde jedno kridlo. Takze z pohladu prava ste vedla chlapci.

K tomuto mas odomna komentar vyssie, kopirujem ti ho uz asi tretikrat:

Viem, ze tebe sa to tazko cita, lebo na sebareflexiu nie si zvyknuty, co tu teraz dokonalo predvadzas.

Asi vsetky nase diskusie boli slusne, bez urazok a osobnych utokov.

Tazke ignore kvoli tomu, ze tvoje ego nezvladlo to, ze som mal pravdu, co teraz potvrdila FIA. Za kazdu cenu si sa bil za to, ze to kridlo nie je nelegalne, ale len v sedej zone, co som sa ti snazil vyvratit a teraz to potvrdila aj FIA.

A namiesto toho, ze napises “sorry, mylil som sa” (tak ako som napisal ja vyssie, ze som utocil na FIA predcasne), tak tvoje ego to nezvladne a idem do ignoru. Tak toto je cista fantazia. :smiley:

Ziadne zial netreba, je to tvoja vizitka. Ja som ti nic neurobil, neurazil som ta ani nic. Len som ti daval argumenty a citoval pravidla a ty si neustale oponoval. Nakoniec mi v podstate dala FIA za pravdu. To je cely problem. :smiley:

1 Like

Nie, je tam výslovne napísané “údajne” a všetko sú len špekulácie od autora článku. Žiadne oficiálne vyjadrenie FIA. O legálnosti rozhodujú jedine komisári a tí rozhodli jednoznačne – auto McLarenu v Baku bolo legálne.

Z tvojho pohľadu by to tak bolo (pokiaľ sa nejedná o Red Bull, samozrejme). Lenže je to presne naopak – čo prejde testami je legálne. Vrátane McLarenu v Baku. Až McLarenu zmerajú užšiu štrbinu, než určujú pravidlá, tak bude diskvalifikovaný. Zároveň má FIA právo zmeniť merania flexibility a nik nemôže proti tomu povedať ani pol slova, pretože je to v pravidlách.

FIA môže dať medzi klapky napr. laserové senzory merajúce veľkosť štrbiny každú sekundu aj v priebehu pretekov. Môže umiestniť špeciálne kamery na monoposty ako tak robí v prípade prekročenia limitov trate, ale momentálne žiadny taký nástroj nemá.

V roku 2021 kvôli Red Bullu upravili statické testy, teraz sa to (zatiaľ) obišlo len “malými úpravami”, ktoré sám McLaren “proaktívne ponúkol” spraviť po rozhovoroch s FIA. :slight_smile: