LIVE: Prvý tréning na VC Bahrajnu 2026 | Magazín F1 - F1online.sk

Milan Kubaladnes 06:26

Síce s polročným oneskorením, ale napokon sme sa predsa len dočkali Veľkej ceny Bahrajnu. Organizátori pre to museli veľa obetovať a Sachír nahradiť malajzijským Sepangom. Pre polovicu štartového poľa to bude celkom nová skúsenosť, preto budú piatkové tréningy také dôležité.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/245652/live-prvy-trening-na-vc-bahrajnu-2026

Dobré ráno, chtěl jsem mrknout jak se pojede na mokru, no tento trenink bude ještě suchý tak až FP2.

https://www.accuweather.com/cs/my/sepang-international-circuit/100049_poi/october-weather/100049_poi

2 lajkov

Dobré rejnou. :slight_smile:

Včera jsem se díval na předpovědi a nevypadalo to, že by mělo pršet. Spíše se bude počasí zlepšovat.

Zelený mercedes, tak to tady ještě snad nebylo… Myslela jsem si, že ještě zalepenýma očima špatně vidím :smile: .

Ta degradace je fakt velká.

1 lajk

…řekl bych že by to mohlo být tak akorát, pro F1.

1 lajk

Taky bych si pár kapek přál, ale asi zůstane u nepříjemného dusna.

Williamsům to vůbec nejede.

Zatím jsem ani nezaznamenala, že tam jsou. Tak snad teď.

Zrovna teď vyskočil Sainz na čtrnácté místo a hned pomalu padá dolů.

Jj, zatím bída, Haasy to samé. Z předních týmů teda McLareny, taky patří výš, no ale je to první trénink.

Týmy asi zapomněli jak tahle trať vypadá, tak trochu tápou s nastavením.

1 lajk

Tak jsme se toho standardně moc nedozvěděli :slight_smile: . Ale to je normální, druhý trénink by už aspoň něco mohl ukázat.

Taky si říkám, že jsme právě shlédli filmový týdeník před hlavním filmem. :slightly_smiling_face:
Od McLarenu jsem ale čekal trochu více. Asi jeli v nějakém režimu “v záběhu”.

Sepang nekladie také nároky na pohonné jednotky ako Azerbajdžan. Aj to je zrejme dôvod, prečo je Fernando Alonso na štrnástom mieste — na tohtoročné pomery Aston Martinu veľmi vysoko.

V prehľade maximálnych rýchlostí sú však Stroll s Alonsom na samom chvoste. Alonso dosiahol maximálku len 299 km/h, zatiaľ čo Valtteri Bottas a Sergio Pérez sa dostali nad hranicu 330 km/h.

…škoda té Hondy, ale jestli trochu zaprší, myslím že to může být pro Aston celkem zajímavé.

2 lajkov

No čo, že by si išiel Verstappen po víťazstvo v nedeľu? Z posledných 8 GP 6x pódium.. Red Bull vyzerá že má formu

celu sezonu maju solidne auto, nie najlepšie, ale su v mixe s MCL a Ferrari v podstate celu sezonu sa to mieša medzi nimi, momentalne ferrko trochu stratilo… to verstappenove pišťanie celu sezonu o tom, ake maju zle auto je maximalne trapne a zneuctujuce k praci inžinierom, ktori mu mimochodom dodali 5 rokov po sebe auto schopne boja o titul

3 lajkov

Však RBR byl v top 3 výkonnostně od začátku sezóny, že spoustu bodů zahodil chybami a ne dobrým výkonem z pohledu pilota neznamená, že byl problém v monopostu.

Stačí vzpomenout na jeho fňukání během závodu na Monze, že je auto úplně broken a jezdil většinu závodu v top 3 bez problémů.