LIVE: Posledný deň predsezónnych testov v Barcelone | Magazín F1 - F1online.sk

Takže Flavio je u tebe bez šance. Ať to bude jakkoliv, hul si vždycky najdeš. :smiley:
Chudák Padre. :neutral_face:

2 Likes

Na mě nezáleží, to Flavio je v Renaultu pouze jako diverzant.

Puffe, vyber si řešení, za mě by bylo nejlepší to poslední a je to ne? :+1:

písemné prohlášení, že jednotka splňuje předpisy za všech podmínek použití

https://es.motorsport.com/f1/news/caso-motores-formula1-fia-discute-propuestas-evitar-reclamaciones-australia/10794348/

2 Likes

Normálně bych někomu takhle řekl, at se zítra vrátí s chladnou hlavou a situaci uvidí jinak. Ale víme, že u tebe je to chronické. :smiley: Máš Flaviem zatemněnou mysl, ale jako fanoušek Gaslyho, a tedy potažmo Alpine, bys měl začít hledat pozitiva, třeba to, že Flavio chtěl motory Mercedes a ty s Mercedesem spokojený snad jsi.

Prostě krůček po krůčku…

2 Likes

Asi ani jedno. Pravidla to splňuje, takže není potřeba si lámat hlavu nad nějakou dohodou.

Neházej hrách na zeď, chtěj zabránit protestům, tak se snažej něco vymyslet. Ta trojka je trochu hec, když víme, že to nesplňujou, ale ta druhá možnost s povoleným vývojem mimo čas a rozpočet v této oblasti by taky dával smysl. Obecně pokud FIA nehodlá si to vymoci, pak neblokovat vývoj jiných v této oblasti by bylo velmi logické. Zakonzervovat tohle by bylo na palici a hodně nefér.

1 Like

Furt jim to plave na vodě.

Nikdo neví, jestli to porušují.
Nikdo neví, jaký je zisk.
Nikdo neví, vlastně nic.

Neexistuje jediný hmatatelný důkaz.
Jak chceš nastavit trest nebo výhodu pro ostatní?
“Myslíme si, že tohle, tak uděláme tohle?” To je dost slabé.

2 Likes

Komentuji podle toho co vidím.
Nemůžu za to, že kvůli spojení Flavia s Alonsem máte zcela oslepené oči.

Jinak je docela zajímavý na diskuzích číst, že jediný Aston nakonec pochopil význam shakedownu, ať už kvuli “livery” nebo i jejich omezovači rychlosti. Co vypadalo před týdnem jako velký problém, tak po tom co vytáhl Aston své křivky, už jako taková tragédie po shaku nevyznívá. :stuck_out_tongue_closed_eyes: :smiley:

2 Likes

Vychází se z toho že při provozu to překračujou, jestli ne není se přeci vůbec o čem bavit, pak klidně můžou vzít tu trojku a Mercedes jim to může přeci podepsat. Chci ale rozhodně aby to bylo fér závodění, což podle mě (nejen) takhle není, hledám schůdné řešení. Jestli Mercedes blokuje nový senzor, což je pro mě zbabělé, pak opravdu zbývaj omezené možnosti. Proto to první řešení (povolená honba v této oblasti mimo rozpočet a omezení) mi přijde vlastně nejpravděpodobnější.

2 Likes

Vychází se z toho, že někdo řekl, že to dělají, ale důkazů je přesně 0.

Já bych dal čestné prohlášení, že neporušuju současná pravidla.
Protože to je pravda.

Není, neb je to věc výkladu. FIA sama říká že tohle maj všichni chápat stejně, a nechápou.

2 Likes

Když napíšu větu, tak ji 100 lidí nepochopí stejně. To je přirozená věc.

FIA všechno schválila, tak kde je problém? Pokud by to vadilo, a mysleli to jinak, tak to neměla schvalovat.

Pokud by povolili vývoj mimo rozpočet, sveze se s tím i něco jiného. To nejde uhlídat…a je to i logické. Tak nějak to ale vyřešit asi budou muset…

Tak v pravidlech by tomu být nemělo, že. Navíc ta první věta je jasná, ten jiný výklad kvůli způsobu měření je hlavně pro vykuky, že.

2 Likes

Každý tým má 300 inženýrů, vyjelo někdy 10 stejných monopostů? Ne, nikdy.
A přitom text pravidel je pro všechny stejný.

Však jsou věci které nejsou striktně daný, a to je v pořádku, tam si to můžeš poskládat jak chceš. No jsou nařízení které by přece logicky variabilní být neměla. Respektive pod 16:1 to asi zastropovaný není, nad už ale to být nemělo. Blokovat senzor, to je hrdinství a fér závodění, opravdu.

2 Likes

Však to není nic tajného, že se něco objevilo.

Celou dobu to bylo konzultováno s FIA, která to schvalovala, že to je v pořádku a splňuje to jejich pravidla a myšlenky… Teď by to měla měnit, protože se to někomu nelíbí? Jak říkám… slabé.

jojo po tom co to konzultovali s mercedesem, zjistili že to neni exaktně dané, a proto tam dopsali tu větu, takže se tam na tom ted budou točit :smiley: Kdoví jestli si to Mercedes nepsal sám. :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

Vždy se to tak dělalo. Pokud by se to dělalo za jízdy, tak by byla metoda, která to měří za jízdy.
Žádná taková metoda neexistuje. Sám Binotto říkal, že by se muselo vymyslet, jak to měřit za jízdy.

A už se o tom s váma nebavím. Je to jako házet perly sviním.
KONEC. Kdyžtak vám odpoví @helmutko já už ne.