LIVE: Kvalifikácia na VC Veľkej Británie | Magazín F1 - F1online.sk

Ale bez Vettela, toho chtit Aramco nebude…

Uz som to raz pisal aj v suvislosti s Mercedesom. Pre mna nehra rolu, ci je nejake auto pomale preto, lebo objektivne za kazdych podmienok nefunguje, alebo preto, ze je tak komplikovane spravne ho vyladit, ze sa nikdy nepodari dosiahnut idealne pracovne okno. Oboje je pre mna srot. Ak auto AM funguje na principe, ze je konkurencieschopne v 1 z 10 pretekov, lebo ho nevedia nastavit, tak je jednoducho zle. Bodka.

3 Likes

Strollovi podla mna nesedi cela F1, to je jednoducho neschopny babrak, ktory je povolanim profesionalny syn a to je aj jediny dovod, preco tam zabera miesto.

1 Like

Taky si myslím, že je tým zaměřený na vyladění vozu pro slabého Strolla a Vettela tam berou pouze jako reklamní plakát.
Velká toť chyba.

2 Likes

Alonso sice krásně 2 vteřiny před koncem protnul cílovou čáru, ale na to poslední kolo neměl pořádně nabitou baterii, což je škoda. Mohlo to být ještě výš dneska, ale 7. místo neni pro Alpine špatné. Jsem zvědavý, jak jim to pojede zítra.

Je to tim postaveny okolo Lancea Strolla a podla toho to vyzera. Podobnu filozofiu maju aj v Red Bulle, Ferrari alebo ju mali v Mercedese, no tam sa timy stavali okolo Verstappena, Leclerca ci Hamiltona, kym tu je to Stroll.

Ferrari by malo zajtra ako náhradu za Monaco urobiť nejaký master🅱️plan aby dostali Lec na 1 a Sainza nechať na 2. Sám vie že šancu nemá a povedal že bude pomáhať aby získali titul.

Jenže RB koncept mají 2 závod a 2 závod déšť. Počkám na sucho. :slight_smile:

Tak moze zajtra zacat, pevne verim, ze nebude vymyslat s nejakym prvym vitazstvom. Jeho povinnostou je sluzit.

1 Like

Jo, je to dobrá výchozí pozice. Když buse zítra mokro bude to asi divočina, ale možná víc by mě zajímala ta jejich skutečná závodní rychlost za sucha. Bude co sledovat :wink:

Jinak taky nevím že ten Ocon tak moc za mokra nestíhá Alonsa, vždy mu mokro docela vonělo ale letos teda ne a ten rozdíl s Alonsem je big.

Podľa mňa moc dobre vie ako AUS a IMO skomplikoval Ferrari WCC a v Imole aj stratégiu. Teraz sa má šancu ukázať. Alebo bude hammer time v Maxovej obľúbenej zákrute.

No, “jeho povinnostou je sluzit.” Ty v tom mas zjavne jasno, ale pochybujem, ze samotny Sainz v tom ma takto jasno.

Tak by mal zacat zit v realite. Dobre dvojky vedia, kde je ich miesto.

Koukal jsem na rozhovor. Ocon měl prej nějaký drobný problém s baterií, ale ta propast byla obrovská no, i minule.

Strollovi nedostatky toto auto ukazuje ještě více v plné kráse, já doufám že letos poletí, syn nesyn. Pro Strolla začíná být Aston Martin příliš velká finanční přítěž, může se stát dost věcí.

Současné těžké vozy jsou na vodě vhodné spíše pro rozvážné a zkušené jezce, než pro mladé dravce.

Můj názor: Sainz tu první výhru chce tak, že tentokrát nebude nějaké TR příliš nakloněn. Navíc si myslím, že Sainz by rád figuroval v boji o titul jako přímý účastník a v rámci týmu to dává najevo. Charles tady na nic spoléhat nemůže.

Ale nechme se překvapit. Verstappen by měl papírově v určitém momentu převzít vedení a ujíždět, ale v Kanadě byl Sainz konkurenceschopný.

4 Likes

Ano aj ja sa toho obavam, no vo Ferrari musia mat jasno v tom, ze ak chcu titul, musia vsetko stavit na Leclerca. Vzhladom na jeho slabe vykony Sainzovi momentalne neprinalezi motat sa pred Leclercom, moze to skusit na dalsiu sezonu, ked nazaspi zaciatok.

2 Likes

Myslím, že ve Ferrari už spíše mají jasno, že titul nebude ani letos. Určitě spíše přemýšlejí jak minimalizovat ztráty.

Auto maju rychle, nevidim dovod, preco by to mali zabalit. V tejto faze sezony bodovy naskok nie je az taky dolezity.

3 Likes