LIVE: Kvalifikácia na VC Turecka | F1online.sk

Otrasný asfalt a dážď sa postarali o poriadnu divočinu.
Ale je pomerne ťažké to nejako objektívne zhodnotiť, kto bol najlepší a kto sklamal. Niektorým viac sadli pneu do mokra, iným zas intermediálky, niektorí možno nastavili auto na vodu, iný zas na sucho, do toho ešte aj premávka…

Každopádne najlepšie sa s tým popasoval Stroll, klobúk dolu, skvelé kolo a zdolal veľa omnoho lepších pretekárov. Som veľmi zvedavý ako sa mu bude dariť zajtra a neverím, že by sa mu podarilo vyhrať.
Skvele jazdil aj Verstappen, pravidelne dával top časy s veľkým náskokom, ale keď to najviac potreboval, tak sa mu to nepodarilo.
Veľmi milo prekvapila Alfa, obe autá v Q3, zdolali Ferrari.
A za sklamanie by sa dal označiť výkon Mercedesu, v takýchto podmienkach to bola síce dosť lotéria a možno práve na to doplatili, ale tiež sa zdá, že dnes jednoducho nemali rýchlosť. Otázkou ostáva, či je to pravda, alebo možno len zvolili nastavenie do sucha.

Presne tak, Leclercovi sa podla mna dnes neda vobec nic vycitat. Bola to jedna sialena kvalifikacia, kde stastie tiez hralo velku rolu.
A tvrdit, ze sa vcera nejako chvastal, je jednoducho mimo.

1 lajk

Plač a rev tu v tejto diskusii… pre pána Jána… že zrušiť preteky lebo diskutujúcim zo slovenského fóra sa nepáči tá bizárnosť a lotéria na trati…:man_facepalming::man_facepalming::man_facepalming::man_facepalming:. Chlapci dovolte mi teda aby som citoval lídra niekdajšej strany Sieť, páná R.Procházku - “Vám musí jebať chalani…” a to dosť dobre. Pre zmenu to bolo viac než dobré. Radšej tá lotéria ako si sadnúť pred TV s tým že vieme aké bude poradie. :v::v::v:

2 lajkov

BTW Stroll zvykne byt sikovny na vode.

Verstappenovi to sice na PP nestacilo, no ten cas na zaver bol top, viac sa podla mna nedalo. Mal smolu, ze RP isli od zaciatku Q3 na intermedialkach, vdaka comu ich dokazali zahriat a mali obrovsku vyhodu. Ked si porovnas Verstappenove casy s ostatnymi jazdcami, ktori prezuli na intermedialky v rovnakom case, tak vidis, ze rozdiel je priepastny. A treba povedat, ze Stroll zajazdil tiez famozne kolo, staci sa pozriet na naskok pred Perezom.

K Mercedesu by som nebol prilis kriticky. Pri ich dominancii sa tento vysledok neda oznacit inak ako sklamanie, no treba povedat, ze tento vikend je to jednoducho loteria. Pri tomto asfalte a tychto podmienkach je to mimoriadne tazke.

Aj keby posledný Latifi povedal, že si to dnes užíval, tak akože prečo by to malo vadiť? Je to jeho vášeň za ktorú dostáva slušné peniaze, robí to čo ho baví a to je na tom to najlepšie.

Ja som Q nevidel, ale reagujem na ten spam…
A je pekne, ze sa zrazu pise o Fetelovom vykone, akom? V takychto podmienkach nemozes porovnavat a nahodu brat ako vykon :grin:
Na ukazovanie mal/ma 2roky… A velke NIC.
Pripomina mi to jeho nahodne 2miesto v nemecku, ked pred nim vseci vypadli a jeho vychvalovali za to, ze sa dostal k tomu, ako slepe kura k zrnu :blush: Pritom polku zavodu sa vozil za Kimim a nevedel ho dobehnut :hugs:

Mercedesy aj keby štartovali poslední, tak za klasických podmienok sa dostanú do čela, tak sa veľmi neteš.

Q2 a Q3 boli podla mna super, zrovna pri sucasnej dominancii Mercedesu je podla mna dobre, ked to podmienky takto ,okorenia’’.
No to, co sa dialo na zaciatku Q1 bolo podla mna hrozne. A so vzrusujucim pretekanim to podla mna nemalo nic spolocne. Vzrusujuce pretekanie bola Q2 a Q3, v Q1 sa jazdci len nekontrolovatelne smykali po trati.

Však to je posledný víťaz v Turecku :pray:

Neviem co tym myslis, nechytam sa :grin:

Lenze tu ani za sucha nie su klasicke podmienky. Podla mna hlavnym problemom dnes nebol dazd, ale asfalt. Realne totiz ani v Q1 nejak husto neprsalo- bol to normalny dazd, ktory by s mokrymi pneumatikami nemal predstavovat problem. No jazdit sa nedalo.

Aj za suchych podmienok bude problem s gripom. S tym si Mercedes ocividne nevie poradit. Takze ja zajtra neocakavam nejake velke ,zmrtvychvstanie’’ Mercedesu, aj keby bolo sucho.

Tiez sa nestacim cudovat ci som prisiel do diskusie o zavodeni, alebo do diskusie priteplenych primabalerin. Boze kolajnice im dajme, aby sa im chudacikom nahodou nesmykalo!!! Rozmyslali takto Hunt, Lauda ci Senna, ked sadali do monopostov?

1 lajk

Aj keby Vettel s tým autom dnes náhodou vyhral, tak si niečo nájdeš aby si ho skritizoval :roll_eyes::joy:

No že ten tu musí predviesť niečo extra :woozy_face:

Hunt, Senna ci Lauda tak nerozmyslali. Senna za to zaplatil zivotom a Laudovi k tomu chybalo len velmi malo.
Podla mna si treba vazit, ze bezpecnost je dnes na ovela vyssej urovni a jazdci sa uz skoro nezabijaju. Tebe to chyba?

Tak možno nedosiahnu na Verstappena, ale druhé miesto Hamiltona by nemal byť problém, ak nezaprší… Ale nech je ako chce, hlavne nech budú
pekné preteky

1 lajk

Chyba mi viac risku, o smrti hovoris iba ty! Navyse bezpecnostne standardy vtedy a dnes su neporovnatelne. Tito chlapci s urcitou mierou rizika musia ratat, ale vy by ste ich najradsej pestovali ako v bavlnke. Ja sa stokrat radsej pozriem na takuto Q ako dopredu vediet, ze tam polahky bude Lewis a sem-tam Valtteri.

1 lajk

Podla mna je v F1 rizika viac nez dost. Aj kvalifikaciu v narocnych podmienkach si si dnes mohol pozriet. Ze sa prerusila, lebo sa jazdci nevedeli udrzat na trati, je podla mna spravne.

To, ze sa jazdci uz nezabijaju, je prave vysledkom toho, ze bezpecnostne pravidla neumoznuju vystavit jazdcov privelkemu riziku. Ci sa ti to paci alebo nie, viac rizika automaticky znamena vacsie riziko fatalnych nehod. To si podla mna treba uvedomit a byt vdacny za to, ze dnes su bezpecnostne pravidla take prisne, ze toto riziko co najviac eliminuju. Zivoty jazdcov nestoja za trochu vzrusenia.
Pripady Bianchiho a Huberta jednoznacne ukazali, ze mnozstvo rizika v F1 je stale obrovske. Oznacovat jazdcov, ktori riskuju zivoty, za primadony, je jednoducho ubohe.

Nevraviac o tom, ze Hamiltonova dominancia, ktora ti tak prekaza, je uplne nezavisla od mnozstva rizika, ktore sa v F1 nachadza.

Ale ved ja som nic nenamietal proti tomu ked bola Q prerusena, koli podmienkam, ktore uz boli fakt za hranou. To ty si ju nazval fraskou! Fraskou, ktora keby mala byt sudena tebou, tak dnes ziadnu Q neuvidime aj napriek tomu ze neskorsi priebeh tej “frasky” ukazal v plnej nahote, ako velmi si sa mylil.

Po druhe, netusim, preco stale snazis prezentovat moj nazor ako extremny. Ja som predsa nikde nepisal, ze chcem, aby sa jazdci zabijali (spomimal som to uz v predoslom prispevku). Ide o spravne posudenie miery rizika, v com si TY totalne zlyhal, na rozdiel (a musim povedat ze chvalabohu) Massiho, ktory vedel spravne zhodnotit, kedy Q prerusit a kedy ju pustit dalej.

Apropo, videli sme pocas tohoto vikendu nespocet vyletov mimo trat a smykov, mozes mi prosim odpovedat kolko umrti ci vaznych zraneni bolo v suvislosti s tymito udalostami?

1 lajk