LIVE: Kvalifikácia na VC Španielska | Magazín F1 - F1online.sk

Nevím, kdo se tu chová jako dítě, když dokola píše "oranžová nuda :stuck_out_tongue: ". Ano, každý má právo na názor, ale když tobě se názor nelíbí, tak jdeš lajkovat klidně osobní útoky na toho člověka, co má jiný názor, trcohu pokrytecký ne?

2 Likes

Tak dobře Honzo, co jsem lajknul že tě to tak zranilo, že to pořád píšeš? :slightly_smiling_face:

1 Like

V diskuzi o Flaviovi? Myslíš jak si hned na první dobrou napsal, definitivní převrat prasete aniž bys věděl o co go? OK Dejve. :smiley:

1 Like

A

1 Like

Stroll DSQ

RUS by ho mohl vytlacit, to on ale neudela.

Max mal vo svojom naj pokuse zlty prvy sektor, to znamena co? :slight_smile:

Celkovo sa mi nepaci trend (myslim teraz uplne vseobecne, nie niekoho konkretneho), ze z uplne prirodzenej a beznej veci sa robi chyba, babrak atd.
Pri tychto nadupanych a tesnych Q rozhoduje kazda drobnost a neznamena to hned, ze ten kto stratil desatinku to nejak pokazil velmi ci je babrak. To su fakt drobne, az nevyhnutne chybicky v snahe priblizit sa “dokonalemu” kolu.
Prava chyba je zlyhany pokus, vacsia strata, ci prebrzdenie a velka chyba a zlyhanie je nepostup ci havaria. To si zasluzi kritiku, ale tieto niekedy riesenia a posmesky o chybach, kde sa bavime viac o stoninach nez desatinach su na moj vkus uz zbytocne a pritvrde :joy:
Hroti to potom atmosferu…
Podobne ako tvrdenia typu McLaren ma(l) naskok sekundu ci 0,7+s (to je naozaj paralelna realita, to sa zhodneme :sweat_smile: ), ci ze RB je pomalsi ako Visa ci Haas a s nim by Max vyhral, ale aj ze Max je pomaly a podobne zvelicujuce nezmysly… :slight_smile:

4 Likes

Russel se s tím ale nepáře…

No, na me by mohl byt ostrejsi, obavam se ze zustane u sveho a pojede si svoji konzistentnost…

To je FP3.
Kazdopadne uz tu Oscar ukazal, ze s nim treba pocitat.
Dovtedy som skor tesne favorizoval Landa, aj po piatku (aj ked som zachytil, ze vraj vtedy pouzivali rozdielne kridla…).
Nakoniec dal ale Oscar mega kolo a prekvapil aj mna… :slight_smile:

2 Likes

Jj, chtěl jsem to dát na porovnání :slightly_smiling_face: Oscar mi dělá radost

2 Likes

Já s tímhle souhlasím, taky se mi nelíbí tahle argumentace kdy se z přirozené věci dělá senzace (v tomto případě negativní.)
Ale tady je potřeba brát kontext, protože původně jsem reagoval na Puffův komentář, kde srovnává Maxe a Russela k Norrisovi, ale podle mě by je měl srovnávat k Piastrimu. Souhlasím totiž s tím, že lépe postavený jezdec vypovídá o síle auta.
(takže, když to přenesu na klasické téma, Max vypovídá o síle auta a nikoliv dvojka RB, která je pravděpodobně někde v poli poražených).

A pokud jsem použil ostřejší výrazy, tak pouze v zápalu emocí. :slightly_smiling_face:

ok tak beriem spat snad ho zase nezareze SC zitra

• 6 z 9 PP (1-2 prehrate vlastnymi chybami napriek najlepsiemu autu)
  • 7 z 9 vitazstiev (+1 prehrata v Q napriek najlepsiemu autu)

To teda nevyzera na ziadnu dominanciu. Taky chudak Vettel nezazil potom nikdy dominantne auto. :clown_face:

3 Likes

To znamena to, ze si mohol setrit gumy na posledny sektor, ktory dal myslim fialovy.

V tretom sektore bol rychlejsi od McL uz v Q1 tusim, takze to mohla byt jeho strategia narozdiel od Landa, ktory tam opat raz nahadzal dost chyb v klucovom kole. :slight_smile:

PS: Nerobim z Landa babraka ani ziadnu senzaciu, ale skratka spravil tam chyby a dostal od kolegu 2 desatiny.

PS2: Ak Max v prvom sektore minul nejaky apex alebo spravil nejaku chybu, kludne sem daj video, rad si to pozriem, ze ci to auto malo na viac.

1 Like

Chapem, no Puff trafil klinec po hlavicke s tym komentarom, ze akoby senzacne kola daval len Max a ked ich ma niekto iny, tak je to autom a jazdcovi sa kredit nedostane.
Dnes (nielen) si ho Oscar urcite zasluzi… :slight_smile:

Minuly rok tu viaceri Oscara odpisovali do buducna, napokon zrovna tu bol predchadzajuce roky 10ty v Q.
Ak by sa ich slova (ze nema rychlost atd.) potvrdili, tak Lando porazil Maxa len o desatinu (opakujem ze skoro vsetky Q tuto sezonu mali rozdiel do desatiny) a zase ma diskusia inu dynamiku, ze?

McLaren ma skratka dvoch top jazdcov (ktori sa navzajom tlacia, niekedy mozno aj k chybickam) a to, ze spolu bojuju o titul je pre divaka super vec (ako aj v minulosti), nakolko aspon dopredu nevieme ako to dopadne a zaroven to realne dava vacsiu sancu pre Maxa, co ta musi tesit.
Ale asi nie dostatocne, ked napriek vysledkom a datam, opakovane pises o oranzovej nude :stuck_out_tongue:

2 Likes

Netrafil, lebo dnes to tak nebolo. Aj podla komentatorov tam Piastri spravil mensiu chybu, ked jednu zakrutu netrafil idealne.

Senzacne kolo moze dat ktokolvek, no najcastejsie je to Max, preto je povazovany za najlepsieho.

Senzacne kolo dal napriklad Leclerc v Monaku, len Ferrari nemalo taku rychlost ako McLaren.

Lando tiez uz v minulosti dokazal v Q vykuzlit par perfektnych kol, no tento rok zatial na take kolo od neho cakame.

Perfektne kolo neznamena vitazstvo v Q. Treba si pozriet onboard a vypocut nazory expertov. :slight_smile:

PS: Nezhadzujem vykon Piastriho, kolo bolo velmi dobre, no perfektne nebolo. Ani Max nejazdi perfektne kola kazdy vikend.

Však je to jedno Dejve.
Max o titul nebojuje.
Mercedes ani Ferrari na to nemají auto.

Tak si aspoň užijeme interní souboj v McLarenu.

2 Likes

Přesně, fandíme Piastrimu :stuck_out_tongue:

2 Likes