LIVE: Kvalifikácia na VC Kataru | Magazín F1 - F1online.sk

Inak prečo sa tu už nikto dlho nehádal? Treba sa vrátiť do starých kolají, nemám čo čítať na večer a popcorn sa tu hromadí.

2 Likes

He, misto aby modri nosili Pereze na rukou tak schytava bidu, za ten live test predniho kridla ve sprintu ma narok na bonus :drooling_face:

Ale jistě, příště může Max zastavit v racing line a můžeš si stěžovat na ostatní, že ho ohrožují.

1 Like

1 Like

Nekoho vyprovokuj, neni to tezke :yawning_face:

1 Like

Posledne vikendy ide Russell velmi pekne.

U hamiltona mam pocit, ze ta kvalifikacna rychlost tam uz jednoducho nie je, neviem, co chce robit vo Ferrari. :thinking:

1 Like

Stale si nepochopil, ze Russell nebol v rychlom kole? Aky je potom problem, ze Verstappen je na racing line?

3 Likes

Alonso mi dneska zlepšil náladu. Moc pěkně.
Ham by neměl skládat zbraně i když to ted ke konci sezony nejede. Za chvili bude s Alonsem 40+.

2 Likes

Však slzy už chlapcům opět tečou, necítíš? :smiley:

3 Likes

Tak potom s cim mas problem?

2 Likes

Jakákoliv debata s tebou ohledně Maxe nemá cenu, tak je zbytečný se snažit cokoliv ti argumentovat

1 Like

Stacilo rovno napisat, ze nemas argumenty, mal by si to jednoduchsie.

5 Likes

Dúfam, že zjatra to začne ako Alonso povie, že toto boli najlepšie preteky jeho celej kariéry.

1 Like

Nechci videt ty modre slzy behem zavodu, i Slimak vi ze nema sanci proto se neraduje.

Tak to já vím, že je nemáš. Nevím, proč se chceš hádat.

No vidíš, a ja som nad ním už tak trochu zlomil palicu po tej havárií v Q v Austine. Nie výkonnostne, ale skôr mentálne. Nevidím tam taký progres (ten mentálny) ako by som dúfal. :thinking:

Nemyslím, že to bude zase také horúce.
Takto pár bodov k tomu, lebo sa tu dosť často rozoberá.

• Aké je momentálne poradie TOP kvalifikantov je podľa mňa na hodenie si kockou, tak nejako defaultne sa predpokladá, že by úplne naj stále mal byť Charles, ale či je to tak niet ako zistiť

• Tipol by som, že dostať Q výkon z toho Mercedesu vyžaduje doslova všetko pozliepať, nastaviť, vyladiť, pomaly s jasným prehľadom akou zákrutou ako pôjdeš a čo budeš robiť - taký extrém to IMHO nie je nikde a George je presne ten typ jazdca čo na to myslí deň a noc a je schopný sa s tým hrajkať - podobne ako boli napr. Seb alebo Nico Rosberg, toto sa IMHO Lewisovi nikdy veľmi nechcelo, niečo chce asi nechávať na svoj jazdecký feeling a myslím, že v tomto mu bude Ferrari prístup viac sedieť - isto fabulujem, ale neprekvapilo by ma to a netvrdím tým, ak by chcel niekto rýpať, že iné tímy neoptimalizujú a neanalyzujú, ale Mercedes evidentne v tomto bol vždy vpredu, dakedy asi až k vlastnej škode. Zároveň by to aj vysvetľovalo prečo je to v pretekoch u Lewisa stále výborné, kedy sa to jednoducho takto naskladať nedá a musíš ísť kolo po kole.

• Záleží ako to auto vyladia - Charles je oveľa viac pretáčania-chtivý ako napr. George, takže rozdielnosť štýlov bude väčšia. Ak ale vývoj pôjde Lewisovým smerom, môže pokojne v 2025 vyzerať lepšie vedľa Charlesa ako teraz vedľa Georgea, z toho by sa aj v takom prípade nemali robiť prehnané závery.
    Netreba ale tiež zabúdať, že aj toto auto na 2024 malo byť “viac podľa Lewisa”, veď tu bolo kopec článkov ako dával tímu pripomienky, presadil si sedenie viac vzadu čo malo pokiaľ správne chápem stabilizovať zadnú časť a podobne.
    Možno mu jednoducho bude lepšie ak mu to auto dajú hotové, bude pomerne neutrálne kvôli snahe aby bolo v prvom rade čo najrýchlejšie a najuniverzálnejšie ale zároveň tým nepôjde príliš po ruke ani jednému jazdcovi (ako to vyzerá napr. v Red Bulle) a on hlavne nech jazdí.

• Tá večne omieľaná Lewisova motivácia - to mi príde ako také obvyklé zjednodušovanie. Ak by sa niekde mala prejavovať, tak možno v tom čo som hore napísal ako neochotu sa s tým piplať. Ale inak nechápem ako by taký jazdec nemal byť motivovaný, to je skôr inštiktívna záležitosť - v posledných stintoch v Silverstone a v Las Vegas vyzeral úplne nemotivovaný, že? :smirk: Iste, keďže sa nebojuje o titul je prirodzené hlavne od jeho fanúšikov sa tváriť, že len keď vyhráva a bojuje o čelo “tak je to ten pravý Lewis”, ale to je samozrejme tiež volovina - ani v majstrovských rokoch nebol každý výkon skvostný. A ak bude nádej na titul, tak aj tú energiu sa v tom piplať určite nájde.

Takže osobne nemám nejaké veľké obavy o Lewisa, skôr stále platí, že neviem čo očakáva Ferrari. Ak totiž nepostavia na 2025 dominantné auto, ten vnútorný súboj im vezme kopec energie, ktorá môže chýbať inde.

1 Like

Věříme, fandíme! Ať žije Hamilton

1 Like

Myslis ze vyhraje Verstappen?