Za me ani nejde tak o trest jako takovy jako spise o ty prispevky nize . Ta neskutecna nenavist, radost z toho , kterou mi hlava nebere od antifans . Ne jenom, ze Max dostal trest, ale ze se dozvidam, ze to je vlastne malo, ze by mel dostat vice za tuto absurditu atd . Na tohle jsem narazel.
Ja mam pocit, ze ludia tu normalne diskutuju a mimoriadne nezvycajnom treste (co je tak trochu ucel tohto fora), to len ty sa spravas hystericky od momentu, co skoncila Q3.
Tak to máš špatnej dojem. Mohl bys mi ukázat ten hysterický vyjev u mě? Nepíšu tu sloh s hyperbolou o soudci a trestu smrti.
Btw to je normální diskuze sebou házet o zem, jak je FIA proti Maxovi?
Presne tak. Som toho istého názoru. Rusell si tam v prípravnom kole nacvičuje akési manévre a teraz všetci uhnite, lebo idem ja. A keď nie, tak zaujatí komisári ihneď premixujú poradie, lebo to tak musí byť podľa nich a nie podľa kvalifikácie. Som ohromne zvedavý, aké tresty budú udelovať až bude od roku 2026 11 tímov. To už potom dostane trest asi aj Bernd Mayländer
Za totéž Fernando predsa dostal penalizáciu v Austrálii. Max aj Fernando si išli svoju jazdu. Potom priletí George a v poslednej chvíli strhne volant zo strany na stranu. V Austrálii to dokonca otočil dole hlavou. Takto si vypýtať penalizácie pre súperov, to nezvládne len tak hocikto.
Toto som mal namysli pod, nazvyme to slusnejsie, komentarmi, ktore v sebe nesu naznak istej psychickej nevyrovnanosti.
Jo tak, ty budeš vytrhávat z kontextu? Měl jsem tě za lepšího diskutéra, než přemrucovat a vytrhávat z kontextu
- alobalová čepice - reakce na to, že FIA jde záměrně po Maxovi
- DQ z kvalifikace byl vtip, který jsem očekával, že pochopí všichni s IQ 90 plus, očividně ne
- většina reakcí je pak na Max is faster - ve chvíli, kdy mě nařkl, že nemám argumenty. Já jsem mu opakovaně psal, že nevidím důvod se bavit s někým, kdo se bavit o tom tématu nechce. Do toho vstoupil s narážkami a urážky Dietrich a Pinďa.
Ale logicky ty to radši vytrhneš, protože jsou to fans Maxe a je v pořádku mě z něčeho obvnit a útočit, ale reagovat už v pořádku není, opravdu klobouk dolů, jak jsi v tomhle klesl.
Vsetky prispevky som za asi tri minuty nasiel tu v diskusii a vo vlakne o kvalifikacii. Vsetci ostatni si ich mozu podobne lahko dohladat a urobit si nazor, ako velmi su vytrhnute z kontextu.
Tym je to pre mna uzavrete, uz mojou prvou reakciou o hysterii som vyvolal vacsi konflikt, nez by sa patrilo.
Reakci máš výše, opravdu nechápu proč si zase tohle udělal.
No za mňa asi takto - nesúhlasím s Tebou úplne so všetkým.
Russell je viac zodpovedný a penalizácia je trápna, ale zase opäť úraduje aj Russellovský BIAS. Určite o žiadne “šaškovanie” nešlo.
Pozrel som si ešte raz Russellov onboard a vyvodil by som z toho nasledovné závery:
I. Situácia nepôsobila prirodzene a bola celkom nebepečná
Naozaj to z onboardu nevyzeralo bohvieako - od nejakej polky kola ich videl, ale vyzerali, že majú prirodzené delta tempo aj to ako zrýchľovali na tých krátkych rovinkách - z hľadiska jazdeckého flow aj prehľadnosti situácie bolo naozaj nie 2x bezpečné, že v tej rýchlej sústave zákrut mali rýchlosť akú mali. Nepôsobilo to úplne prirodzene ani bezpečne. Iná vec je, že za to väčšiu zodpovednosť nesie Fernando než Max.
Hlavne ak zoberieme do úvahy, že tá sústava zákrut je menej prehľadná ako sa lámu a je to posledný náročnejší úsek, kde sa dajú poriadne zahriať pneu → oboje logický predpoklad, že sa tam aj v zahrievacom kole nepôjde slimačím tempom.
II. Georgeov mentálny nedostatok
Ako som už včera spomínal, aj ja nad tým začínam trochu lámať palicu, lebo vlastne ak vezmem všetky 4 jeho tohtoročné chyby (preteky v AUS, kvalifikácie v HUN, USA a vlastne aj tu), tak dá sa povedať, že “pre stromy nevidí les”. Resp. je príliš upätý na veci pred sebou a potom mu občas chýba robustnosť reagovať na situáciu. POZOR, vedome nepíšem širší prehľad na situáciu, lebo v tom ako komplexne premýšľa o veciach - viď len kvalifikácia v Las Vegas sa začína blížiť Fernandovej úrovni a je minimálne na Maxovej. Problém je v inom - margin of error. Teda v jeho absencii, všetko je dopočítavané na maximum a potom to tak vyzerá.
Jednoducho on, podobne ako asi Mercedes, stále počíta s každou drobnosťou, všetko plánuje a je upätý. A potom je zrazu čosi inak a on do toho vletí.
O čom bola havárka v Austrálii? George bol IMHO už dakde myslením “takto prejdem zákrutu, takto deploynem energiu, takú stopu vyberiem” až zrazu nevnímal čo pred ním robí Fernando (aj keď zabrzdiť, pridať, zabrzdiť je fakt neštandardné) a vytrepal sa. Hamiltonovi by sa to nestalo, lebo ten asi rozmýšľa tak tretinovo čo sa faktorov týka a viac necháva na inštinkt a čo sa deje priamo pred ním.
Takto - čo je lepší prístup je na debatu. Ako sme sa aj včera bavili, je možné, že to prečo George teraz tak v Q prekonáva Lewisa je aj v tomto. Každý faktor sa tlačí na maximum, všetko sa do posledného detailu plánuje. Ale osobne si myslím, že to nie je úplne udržateľné. Dá sa namietnuť, že v situácii kedy šéf posiela ľúbostné listy všade naokolo (Max, Andrea Kimi, Lewis) George veľa iných možností nemá. Nemá jednoducho pozíciu kedy si môže vyložiť nohy a povedať si “nejako bude”. Na druhú stranu, by som mu ale presne toto poradil.
Napr. v štartoch ak si už niektorí všimli sa to prejavuje opačne - dakedy až prílišná opatrnosť po tom čo mal pár incidentov 2022/2023 a aj to nie vždy paradoxne kvôli tomu vyjde (tohtoročná Monza) alebo naopak tá prehnaná opatrnosť pri zmenených podmienkach (obrala ho o pozície voči Lewisovi v Silverstone a Landovi v Brazílii).
Lebo veď zoberme čo v tejto situácii získal - keby namiesto spoliehania sa na všetky možné predpoklady (Max s Fernandom pôjdu takto, takú teplotu potrebujem, taký nájazd) sa viac díval pred seba a viac im prispôsobil rýchlosť tak
a. by bol aj tak druhý, lebo prvé kolo dal nádherné
b. neriskoval by poškodenie podlahy, ktoré ho dnes môže obrať o šancu na víťazstvo
c. zachoval by si o niečo väčší kus sympatiíí
Navyše on o tom všetkom informovaný bol - je pravda, že ho varovali, že aj zo zadu sa tlačí Sergio. Ale rovnako dopredu, že tam sú Max a Fernando nalepení na sebe.
Vybúranie sa v Austine v Q bolo podobné - nebolo tam už veľmi čo získať, ale tak prosto na to tlačil a bol to koľko 0,5 či 1,0 mega na účet Mercedesu?
Jednoducho chce to viac chill aj na trati aj vo vyjadreniach, ale už ako som písal, lámem palicu, že to príde.
To je nejake legrace tohle ne? To tu pisu vzdycky ja. No jak myslis, takhle si pratele neziskas, takhle teda ne.
Von uz mi sebral uplne vsecko.
To je přesně ta hysterie, kterou jsem zmiňoval. Já si nějaké nenávisti nebo radosti nevšiml. Naopak jsem si všiml toho, že fans Maxe zpochybňují všechno a všechny skrz tu pencli.
To nějak nedávaj ne? Mě přijde pochopitelné že ten kdo nedodrží deltu nemá zaclánět těm co ji hodlaj dodržet.
Nevím o jediném případu,že by v přípravném kole za spomalování dostal jezdec pentli o jedno či více míst. Když to někdo víte, napište, který jezdec to byl a kdy. Promiňte, já bych šel na místě Maxe na marodku a vybodl bych se na poslední 2 závody.
Nedávají, na to jsem to poukázal, tak @Unleash_the_lion měl potřebu přerkoutit a vykrouti co šlo v tomhle tématu. Přitom je očividný co tu fans Maxe předvádí.
Já vím, Max včera.
Joooj keby to bolo naopak, koľko odborníkov na zdôvodnenie prečo dobre rozhodli by tu bolo …plne plne fórum
Teraz už máme aj mentálnu analýzu Russell
Fakt už no comment podaktorí
No veď pokojne napíš ako to vidíš Ty a s čím nesúhlasíš.
Red Bull stejne win auto nema, zbytecny a hlavne trapny incident VER.