Ten trest má úplne jasné vysvetlenie
A hlavne on “obmedzil” pilota ktorý skončil za ním…
Vysvetlili to relatívne racionálne.
Ten trest má úplne jasné vysvetlenie
A hlavne on “obmedzil” pilota ktorý skončil za ním…
Vysvetlili to relatívne racionálne.
Tohle je zákulisní politika, nic jiného.
Môže, ale aj nemusí to tak byť. Dohad.
Tohle byla jasná penalta. Akorát nechápu, kde se vzala penalta 1 místa. Buďto 3 nebo 5.
I v diskusi na the Race to považují za ptákovinu. Kromě jiného měl potom dostat penalizaci za totéž i Alonso. Obvykle penalizace moc neřeším, ale pokud se penalizuje přípravné kolo, pak OMG, po každé Q budeme mít víceméně random pořadí. Anebo se to selektivně použije proti Vertstappenovi. Odtud slovo politika, které jsem použil. Tak já bych zavedl pravidlo, že žádný komisař nesmí být ze země, z které pochází dejme tomu kterýkoli pilot z první desítky průběžného pořadí. Protože toto smrdí účelovostí. I ta sankce - jedna pozice - je divná. A to se o pentle pro Maxe obvykle nehádám.
FIA chtěla Emilovi naznačit, že je jednička.
S niečím takým sa nemala FIA ani zaoberať v prípravnom kole. Kolíziu nevyvolali, v meranom kole neboli ani jeden, tak ostáva rozum stáť, prečo umelo zasahujú do poradia tak, aby to vyhovovalo im. Či by to bol aj iný jazdec, ako Verstappen, tak nemajú právo takto zasahovať do toho, čo si vyjazdil bez ich pomoci
Opravdu by si dal za prekazeni v pripravnem kole 5 mist?
Nebo pojdme vymyslet nova pravidla pro Maxe abychom oduvodnili svoji osobni zast vuci nemu a to tak, ze poradne ?
Jak uz bylo receno mame sve favority a naopak, ale nemeli bychom to zase prehanet pri vynaseni soudu a kritiku jasnych pravidel kdy slovem “ objektivita” si vytirame zadecek…, jen za ucelem osobni satisfakce .
Jasné ze by dal ved je to puff hater redbullu
Minule tu mal doznanie… Aspon jeden clovek si to priznal zato ma kredit
Cele rozhodnutie stojí za ■■■■■ !Komisari sa menia ako na besiacom pase a vymýslaju ■■■■■■■■■ čomu divak nerozumie.
Mame nejakou penaltu pro Verstappena?
Nemame pane.
Tak s tim neco udelejte.
Zde je to pekne vysvetleno i s tim kdo tu situaci vytvoril a kdo mel dostat penaltu.
Cim vic o tom ctu, tim absurdnejsi to je.
Stupidita FIA skrátka graduje.
Reporter: vazeny soudce , vsimli jsme si zcela neprimereneho a neobvykleho trestu pro Maxe ( dle vas ztrata i peti mist) , jak to vysvetlite?
Soudce: Nemam ho rad.
Reporter: OK … ok … rozumim, presto , uvedomujete si , ze soudci by meli byt nestranni a drzet se pravidly ?
Reporter: ok … vidim, za takhle se daleko nedostaneme … tak jinak . Uvedomujete si, ze jste nastavil precedent, ktery budeme muset aplikovat na vsechny ostatni jezdce a zavody ? Ze budeme hlidat predjizdeni / prekazeni i v pripravnem kole ?
Reporter: Vzdavam to, vidim , ze jako nekteri mistni hateri na foru trpite Max syndromem a nejste schopni racionalne a objektivne premyslet … Presto se vas zeptam . Nerozmyslel jste si to?
Soudce: … ano rozmyslel
Reporter: Skutecne ? …No to je vynikajji zprava. Jak tedy zni vas rozsudek ?
Soudce: Trest smrti.
Max nedostal trest několikrát, když to byla jasná pencle. Fans Maxe: v pořádku, proč by měl dostat trest. Max nedodrží deltu a zpomalí jezdce, dostane směšný trest jedné pozice na startu. Fans Maxe dostanou hysterák na další 3 měsíce
Ja suhlasim s nazorom, ktory tu tusim aj odznel, ze vnimat to ako obmedzenie jazdca v pripravnom kole je absolutne nestandartne a udelit za to trest znacne prestrelene. Verstappen si uplne normalne zahrieval pneumatiky a pripravoval sa na ostre kolo. Ak tam niekto zacal saskovat a panikarit, tak to bol pre mna Russell, ktory bud zistil, ze nesplna deltu, alebo mal studene pneumatiky, tak to do posledneho sektoru napalil v plnej rychlosti. Ale naozaj neviem, z coho usudil, ze mu budu ostatni jazdci uhybat zo stopy, ked sa nachadza len v pripravnom kole. To sa standartne jednoducho nedeje, zo stopy sa uhyba jazdcom v rychlom kole. Ako pisu komisari vo verdikte, Russell z dialky Verstappena videl, ak teraz neopravnene pocital s tym, ze mu Verstappen uhne, tak je to jeho chyba. Ak mal potrebu v pripravnom kole jazdit v plnej rychlosti, je to pre mna cisto Russellova zodpovednost obehnut Verstappena, pripadne aj mimo stopy.
Cize nie, nevidim ziadny dovod na udelenie akejkolvek penalizacie a podla mna Verstappena trestaju preto, lebo Russell zazmatkoval.
Jedine, co ma este napada ako dovod trestu, je nedodrzanie delty, ale za to sa za prve trest standartne neudeluje a za druhe to komisari ani nespominaju vo verdikte.
Za me ani nejde tak o trest jako takovy jako spise o ty prispevky nize . Ta neskutecna nenavist, radost z toho , kterou mi hlava nebere od antifans . Ne jenom, ze Max dostal trest, ale ze se dozvidam, ze to je vlastne malo, ze by mel dostat vice za tuto absurditu atd . Na tohle jsem narazel.
Ja mam pocit, ze ludia tu normalne diskutuju a mimoriadne nezvycajnom treste (co je tak trochu ucel tohto fora), to len ty sa spravas hystericky od momentu, co skoncila Q3.
Tak to máš špatnej dojem. Mohl bys mi ukázat ten hysterický vyjev u mě? Nepíšu tu sloh s hyperbolou o soudci a trestu smrti.
Btw to je normální diskuze sebou házet o zem, jak je FIA proti Maxovi?
Presne tak. Som toho istého názoru. Rusell si tam v prípravnom kole nacvičuje akési manévre a teraz všetci uhnite, lebo idem ja. A keď nie, tak zaujatí komisári ihneď premixujú poradie, lebo to tak musí byť podľa nich a nie podľa kvalifikácie. Som ohromne zvedavý, aké tresty budú udelovať až bude od roku 2026 11 tímov. To už potom dostane trest asi aj Bernd Mayländer
Za totéž Fernando predsa dostal penalizáciu v Austrálii. Max aj Fernando si išli svoju jazdu. Potom priletí George a v poslednej chvíli strhne volant zo strany na stranu. V Austrálii to dokonca otočil dole hlavou. Takto si vypýtať penalizácie pre súperov, to nezvládne len tak hocikto.