Nie nepaci sa mi ze nejdu naplno.
Ale stale si myslim, ze bud to spraví vývoj alebo upravia pravidla.
Podla mna hrusky a jablka…
To, co opisujes, je dostupnost a komfort, nie exkluzivita.
Ja suhlasim, ze F1 uz nie je taka exkluzivna.
Dovodov je viac, nieco je aj prirodzeny vyvoj (aj celkovo v spolocnosti a moznosti ludi zabavit a cez komerciu sa nabalit) a aj ta dostupnost, ked je tolko VC a obsahu okolo. Co ma samozrejme aj pozitiva, ale rozhodne to nie je exkluzivita ![]()
Ale dobry postreh ma aj @Ronie , pretoze uvedene plati uz fakt dlho a nie od tejto sezony…
@prancinghorse
Suhlasim, ale este by som doplnil, ze F1 mala obrovsky extrafaktor tym, ze kedysi to fakt boli talentovani blazni riskujuvi zivoty a ineho vysielaneho adrenalinu moc nebolo, co uz dekady nemame. Tym tiez F1 prisla o cast exkluzivity… ![]()
ja? vobec…praveze to vnimam velmi pozitivne a myslim, ze mam docela nadhlad. Mam vasen pre historiu motorsportu a uzivam si to ako celok. Sledujem XY serii ale neberiem to nijak vazne, zvlast F1. Uz roky v F1 nikomu nefandim, resp. fandim vsetkym - nech sa im dari. Toto faux pas s pravidlami mi vobec netrha zily. Rovnako ako mi zili netrha Mercedes s pomalym zatvaranim kridel ci udajne zvysenym KP, Leclercove legendarne vitazstvo v Monze 2019 s pravdepodobne podvodnym motorom, AD21 ani BoP v Le Mans atd. Len hovorim, ze kedysi mali ludia k automobilovemu sportu blizsie.
Nechceš si tu exkluzivitu zkusit? ![]()
chcem, dufam, ze si raz zajazdim napr. v tom Goodwoode.
Bol by som rad, keby si mal pravdu a zlepsi sa to. Ked sa vsak riadim svojim rozumom, ten mi hovori, ze to bude len horsie, preco som uz napisal vyssie
Ja som to videl. Aj napr. Maxove kola a vacsinu zakrut nemam pocit, ze je priestor ist rychlejsie (bezohlladu na bateriu), pretoze uz teraz mal/maju neraz problemy udrzat sa v zakrute a je tam vela korekcii, napriek tomu im to vraj zere vyrazne pneu, cize az tak pomaly nemozu ist, co potvrdzuju aj casy.
Samozrejme vypustanie roviniek, ci nabijanie v rychlych zakrutach sa mi vobec nepaci, ale pri rozumnej zmene pravidiel to ma potencial, auta su agilnejsie, deje sa toho viac, menej dirty air a priestor na tesne suboje.
Trosku rychlo sa zabudlo, ako sme skoro vsetci (aj mnohi jazdci) kritizovali roky ake velke tazkopadne kravy to su, ze po 22 (tam sa predbiehanie/prenasledovanie trochu zlepsilo, ale aj sa trapne poskakovalo) sa zase predbiehalo malo, vacsinou len ked slo o vyrazny lvl rychlosti monopostov, pneu, ci “prirodzenym” DRS. A ak sme sa dockali naozaj dobreho suboja, tak tiez par kol, lebo pneu to nezvladali a bolo treba setrit palivo aj pneu, ziadna jazda naplno celu VC zdaleka nebyvala.
Preto dufam, ze potencial to ma a neprirodzenost a problemy sa casom odstrania/zlepsia a snad to bude lepsie ako roky predtym ![]()
Norris - S týmito autami sa lepšie jazdí, lepšie nasleduje, lepšie preteká. Môžete sa viac priblížiť a je to vzrušujúce. JA - treba to vnimat pozitivne.
o 30 minut zacina kvalifikacia IndyCar na jednom z mojich oblubenych okruhov serialu.
malo by to ist tu o 19:30 FS1 NASCAR | FSL (pozor na vyskakovacie okna)
Hele to je furt nějaké doufání, ale přiznejme si, že tohle je průěvih a to, že F1 vědomě ovlivňuje data co se vysílají, aby zakryli to co se nepovedlo je extrém a jen to ukazuje na praktiky, které nemají v F1 co dělat
Tak to uz je ina tema.
Necestne praktiky majitelov pre ochranu velkeho biznisu.
Ale dufat sa da a treba. Ty/vy uz ohladne AM/Fernanda nedufate?
A to mi pride napravit ich stav ako este vacsia vyzva nez uprava/naprava pravidiel.
Budem sa opakovat, ale neustala kritika na monoposty a jazdy tu bola vela rokov. Ze idu ako po kolajniciach (dokonca aj jazdci tvrdili, ze pre enormny pritlak, ani Eau Rouge nie je vyzva a idu “lahko” naplno), velke, tazke a tazkopadne. Malo kvalitneho prebiehania, same setrenie atd. Kebyze sledujem F1 od tejto sezony, tak mam pocit, ze to tak nemohlo byt.
Napokon, samotny Fernando F1 kritizoval minimalne poslednu dekadu a x krat ju nazval nudnou/predvidatelnou, chcel vracat ludom peniaze za vstupenky, za taku “zabavu”, takze take ciernobiele to nie je a netreba na to zabudat. Predchadzajuce pravidla sme mali 4 roky, tieto zatial 2 VC, tak uvidime do buducna… ![]()
Tvl. Pranci teď jsi napsal podle mě nejchytřejší komentář co jsem tady kdy četl.
Paráda
.
to som necakal…ale ty si tu mal po Cine celkom dobre ![]()
stream bez reklam Stream F1 Live for free on Sky Sports F1 | Sky Sports F1 Live Stream
Ano kritika tu byla x let a kam jsme se dostali za poslední roky, kdy bylo závodění velmi těsné a šampionát nebyl o jednom týmu? já myslím, že ta kritika byla a je na místě. Ono je potřeba si uvědomit, že konstruktivní kritika je nutná, aby se právě věci ubrali správným směrem. Jenže samozřejmě tým, který trefil pravidla nebo si je vylobboval u FIA s tou kritikou přestal, však se podívej na Mercedes 22 a letos.
Konstruktivna kritika ano.
A ako tesne to bolo predchadzajuce pravidla v druhej sezone? Skutocne tesne to bolo az v poslednej 4tej sezone.
Ak bude sucasny stav aj v druhej tretej sezone, budem velmi sklamany, ale sme na tretej VC, nie sezone a ak to dobre upravia, urcite to ma potencial na kvalitne VC. Ak… ![]()
Já si to teď jako fanoušek Redbullu ohromně užívám vlastně asi nejvíc od roku 2014, kdy jsem začal na F1 jezdit.
Jirko už toho lhaní nech, však si psal že si na závodech nebyl a ani v tom slavném Monacu ses nedíval a byl na pláži, nebo si zapomněl co sis vymyslel?