Ostuda co předvádí F1 i v tomto ohledu
Jo, tohle je neuvěřitelně trapné. Pravidla jsou super, ale cenzurou to vyřešej
Už minule za tyto praktiky hodně nadával Richtr v kolo na kolo. Minule prý vypli před clippingem zvuk, faleš od F1 kam se podíváš ![]()
v Číně na konci rovinky uváděli v grafice špatný (vyšší) top speed než realně byl
… asi jim dám jako fanoušek výpověď.
V Q2 si dovolil Russell opat dalsi bul.shit, ze “stracame” a “musime nieco najst”. Pricom bolo nad slnko jasne ze v Q3 budu v prvom rade. Mna uz toto unavuje pocuvat, je to extremne nesympaticka stajna a pilot.
V čom?
Jazdí sa pomaly každý týždeň, v každej r!ti sveta, vysiela to xy platforiem a televízii a od tejto sezóny už to nie je ani výzva pre pilotov, keďže v zákrutách, ktoré oddeľovali top pilotov od zvyšku sa jazdí smiešnou rýchlosťou vzhľadom na aero možnosti toho monopostu.
Čo konkrétne je teda tá exkluzivita?
V minulosti sa jazdili len vybrané okruhy vo vybraných krajinách, divák musel v tom čase sedieť pred TV keď to chcel vidieť, jazda bola na hrane a nebezpečná a piloti boli charaktery a osobnosti a nie PR hyperkorektné postavičky. To bola exkluzivita.
Za Ecclestona byvali preteky, kde sa predbiehalo vyhradne cez boxy, dotankovania, totalna nuda. Pozeral som to len preto, lebo uz od malicka som fanatik do áut F1. Myslim si, ze dnesne auta si vývojovo sadnu, buduci rok uz mozno nebudu musiet plachtit a pôjdu hranu. Vývoj je nutny, treba si to cele uzit a fandit. A nefrflat. Pokial to nie je dominancia ako 2023, 2013, môzme byt spokojni …
Mam maleho syna a rad by som kvoli nemu zostal pri slovencine, talze na vyber moc nemam. Ale vidim to tak, ze maly sa asi predsalen predcasne zacne ucit anglicky, lebo ma dva roky a ked Eisele zacne bliakat tak aj on pozera ze co sa deje. A ono sa nedeje nic.
Nie, F1 nie je exkluzivna uz v nicom. Ma meno kralovna motorsportu ale nicim takym nie je. Predtym na sledovanie F1 musel mat clovek hlavu a pochopenie, bezny divak to nepozeral. Nenazranci s vidinou ze F1 treba priniest beznemu cloveku z toho spravili umely cirkus, umelu sou aby to bezneho divaka bavilo. Mna to bavilo pozerat aj ked sa nepredbiehalo, aj ked dominoval Schumacher, Vettel, Hamilton, Verstappen. Toto s F1 vsak nic nema.
To záleží na pravidlech ![]()
Ja za exkluzivitu povazujem ze zajtra vstanem kedy chcem a pozriem si zo zaznamu velku cenu, môzem si to vratit naspat kedy sa mi zachce. Urcite lepsie ako si pisal, ze si v nedelu popoludni namiesto nejakej sportovej aktivity musel sediet pred TV ak si chcel preteky vidiet. Dnesna doba je na sledovanie F1 urcite lepsia a to nehovorim o kvalite a velkych telkách. Mna stve to, ze vstupenky su dvojnasobne drahe oproti dobe spred kovidu …
Vo všetkom. Vývoj, inovácie, nové technológie. A bude úžasné, ak Kimi ako dvadsaťročný získa titul majstra sveta. To bude ďaší impulz.
Nepoznám auto, ktoré prejde okruh napríklad v Suzuke rýchlejšie ako monopost F1. Áno aj pre deti je sledovanie relácii v inom jazyku super. Začínam mať ale podozrenie, že pre teba, Josa a pár ďalších sa stratila exkluzivita F1 vtedy, keď Verstappen prestal vyhrávať. Či?
Zaujem verejnosti o motorsport bol omnoho vacsi v jeho pociatkoch. Technika bola jednoduchsia a vedel ju pochopit aj laik a vtedy sa dalo hovorit o skutocnej exkluzivite, kedze bolo naozaj len par velkych zavodov rocne. Ved @Ferda uz viac krat spominal ako po vojne bolo na VC v Brne cez 400,000 divakov. Od tej doby prestiz postupne ubuda. F1 maju coraz menej a menej spolocne s beznymi autami a na druhej strane ani auto uz nie je taka vzacnost ako v minulosti a divaci su uz dekady presyteni obsahom.
Clovece, ved musia uberat v zakrutach. Cely prvy sektor jazdili bez elektriky aby im nedosla, takze s polovicnym vykonom. Tebe sa toto akoze paci? Tak ja som sa radsej pozeral na “nudne” kruzenie bez predbiehania. Radsej som sa pozeral aj na dominancie. Toto je na grc.
A toto sa nezmeni nijako. S fyzikou totiz neurobis nic. Mas dany vykon, danu bateriu. Zmeni sa to ked tak len k horsiemu, lebo sa vsetci naucia to optimalizovat, vsetci pojdu rovnako. Bude to presne to iste ako ked prisli Pirrelicka. Nikto s nimi nevedel narabat a tak bola chvilu sranda. Potom vsetci prisli na to, ze ich treba setrit a tak sranda rychlo zmizla. To nad cim teraz vsetci mlaskaju(aj tak to nema nic spolocne s jazdeckym umenim) onedlho zmizne. Piloti dostanu mapu deploymentu, zakaz vyuzivat elektriku inde. A bude po predbiehani. Wolff bude zmeny blokovat ako to zablokoval predtym. Ved vidis, ze toto vsetko mali vsetci davno spocitane, akurat ti co neovladaju elementarnu fyziku vtedy Hornera, Neweyho a Verstappena vysmiali.
Potěšilo mě, že si tak významnou událost ČeskoSlovenského motosportu pamatuješ. ![]()
Clovece velmi depresívne pises.
Otvor si s priatelmi vino a zlepsi si naladu.
Nedá se srovnávat zájem o jednorázovou návštěvou VC po válce, když lidi byli vyhladovělí po zážitcích, se současnou situací. Ve skutečnosti je zájem větší teď, proto je GP tolik. Až začne klesat, začnou GP ubývat, jako je to vždycky se vším. I to, že FIA s LM necílí na nějaké znalce, kterých vždycky bude relativně málo, ale na lidi, kteří “tomu vlastně nerozumějí”, je normální. Pokud chce někdo vydělat, musí se přiblížit co největšímu počtu lidí. Samozřejmě počet nebude stoupat věčně. Pak možná dojde zase na ty “skutečné fandy”.
velmi nehezký incident v Indy
No ja ta tu nebudem presviedcat ze nie som Verstappenov fanusik. Minuly rok som fandil Piastrimu.
No jo, len moj ma len cosi cez dva roky
je rad, ze mu ide slovencina. Ale skratka pojdeme na sky.
A je pekne ze okruh prejdu najrychlejsie, ale mne zalezi aj na tom, ako ho prejdu. Zakruty idu pomaly a maximalka hore nesla. Cize cele je to len o elektrickej akceleracii zo zakruty. Ta rychlost je zasa len klam. A na tom nie je nic vzrusujuce ani pre mna a ocividne ani pre pilotov