LIVE: Kvalifikácia na VC Japonska | Magazín F1 - F1online.sk

porušujú pravidlá a nevedia využiť naplno súčasnú silu svojho tímu.

Aj dnes si dali výjazd mimo trať.

Dnes už neplatí ani to.

1 Like

A aka je sucasna sila timu ? Lebo dnes na RB rychlostne nemali ato znaci ze McLaren neni najrychlejsi monopost, ale viem fanusikom nadludskeho Verstapena to vyhovuje, aby ho mohli chvalit, ako zase vypalil McLarenakom rybnik v tretom najrychlejsom monoposte…

Vypustili ho vedla Ver, nijako ho neohrozil kedze siel vedla, spomalil sam seba na travniku, tak aky vyjazd mimo trat ?

Tento výjazd mimo trať.
Obrázok

Všetci traja boli celý pretek spolu. McLaren dokázal ísť v tesnom závese za iným autom. Aj napriek takej jazde nemali problém s pneumatikami. Veľká škoda že včera pohnojili kvalifikáciu. Dneska mohli Lando aj Oscar všetkým ukázať, že nikto na nich nemá nárok. Už sa teším na Bahrajn. Snáď sa im všetko vydarí a McLaren bude opäť na výslní a bude kraľovať F1.

1 Like

Praveze mali. To auto malo naviac a keby to ako Piastri tak Norris v kvalifikacii poskladali ako to poskladal Verstappen tak maju prvy rad. V Q boli marginalne rychlejsi akurat to nevedeli vyskladat do jedneho kola.
V pretekoch mali naviac tiez, ale v Suzuke sa tazko predbieha a Verstappen to vedel odjazdit s mensim kridlom a vacsou maximalkou. Navyse Piastri sa v pretekovom tempe opat javil rychlejsie ako Norris, ale bol zabetonovany az na tretom mieste a ani sa nepokusili im rozhodit strategie.
McLaren to mohol vyhrat - stacilo jedneho pilota zavolat do boxov ultra skoro - RB by musel reagovat a druhemu natiahnut stint. Neskusili vobec nic len sa za maxom obaja vozili.

ano kym bolo auto dominantne a este nie az tak extremne na maxa, ze s nim aj perez obcas vedel jazdit tak sa utvrdzovali v tom, ze idu spravnym smerom, az ich ten smer dostal do stavu, ze maju nedominantne auto ktore sa spolu s jednym jazdcom vyvinulo tak, ze je nekonzistentne a nikto iny s nim nevie jazdit a navyse rozdiel medzi ackovym a bckovym autom daneho zoskupenia je najmensi v historii

naozaj isli spravnym smerom ked rozdiel medzi ackovym a beckovym bol v kvalifikaciach 0,2 0,3 a 0,6s? a to udajne maju v ackovom auto toho najgenialnejsieho jazdca v historii
v minulom roku rozdiel na rovnakych pretekoch bol 0,8 1,2 1,2

rb to auto dodrbal a mozme len hadat ze cim a jedna z moznosti a to dost pravdepodobnych moznosti, lebo ta strata druheho jazdca sa zvyraznila prave potom ako auto prestalo byt dominantne je, ze to dodrbali tym, ze zasli az do extremu maxovym smerom
spomalili auto a este ho urobili neovladatelne pre “nemaxov” styl

to auto sa vyvijalo a vyvinulo sa do stavu kedy je tak extremne na maxov styl, ze iny s nim jazdit nevie
aj ta perezova strata sa zvysovala postupne ako postupne upravovali auto stale viac a viac na maxa a nakoniec to v minulom roku prepiskli a navyse este aj dodrbali dominantne auto pocas sezony tak ako sa to snad este v historii nestalo

ten vykonnostny prepad v minulej sezone ci uz auta, alebo pereza je fakt nieco velmi neobvykle

Jakej propad? Však Max vyhrál titul a red bull byl třetí. Co má říkat takovej mercedes, kterej se po 8 dominantních letech propad na třetí místo a ještě se z toho nevyhrabal. Žádná dominance netrvá věcně.

Šli správným směrem, měli výsledky, jaké jim ostatní týmy s výjimkou Mercedesu můžou závidět. Že vítězná šňůra jednou končí je normální a proč se to stane je jedno. Teď mají před sebou další etapu, musejí problémy s autem vyřešit a jít pokud možno zase nahoru. K tomu pořád mají druhého jezdce v šampionátu a vítěze závodu, co by za to jiní dali.

ty si akoze nevidel prepad pocas sezony z dominantneho auta na problematicke auto?
to akoze chces popierat realitu?
rb bol dominantne auto a zrazu pocas sezony sa stalo velmi problematickym autom a to nebolo tym, ze by sa nejaky tim dotiahol, ten prepad bolo voci “vsetkym” timom

2 Likes

A propad mercedesu a všech týmu v historii se nestal? To jen propad red bullu je nějaká anomálie?

ano vzdy sa vitazna snura skonci, lenze v inych pripadoch to vzdy bolo az po zmene pravidiel, teraz stratili status dominantneho auto pocas sezony a to v tom case neprislo k absolutne ziadnej zmene pravidiel, toto sa proste snad este nikdy nestalo. vzdy ta dominancia padla ked prislo k zmene pravidiel
tak ako prisiel mercedes od dominaciu z roku 2020 velmi na rychlo zbuchanou zmenou pravidiel o sirke podlahy
predtym dominanciu stratil v roku 2017 a to tiez prislo k zmenam pravidiel, dovtedy nikto nemal narok
ferrari sa prepadlo ked im zakazali cachre s prietokom paliva
redbullakom nikto nic nezakazal, neprislo k ziadnej zmene pravidiel a zrazu z jedneho z najdominantnejsich aut sa v niektorych pretekoch stalo mozno 3-4 najrychlejsie
mali obrovske stastie, ze mclaren a jeho jednotkovy jazdec neboli na tu situaciu dostatocne pripraveni

A proč ti to vadí? Panicove a teď ty tady furt jen brečí, jak se red bull propad. Tak snad máte být rádi ne? Nebo mu fandis? Máš v red bullu akcie?

Ale tím pořád není řečeno, že by při jiné strategii byly výsledky lepší nebo aspoň srovnatelné, to vůbec nikdo nemůže vědět. Takže za mě určitě ze strany RB ok, posuzuju reálné dosažené výsledky.

ja brecim? :slight_smile:
ja konstatujem
urcite neplacem preto, ze sa rb prepadol :slight_smile:

Preco sem davas fotku po tom, co uz ho po smyku pohlo do travy ? bavime sa o vypusteni a o tom ako vychadzali z boxov…
Landa vypustili do Verstapena, ale nebolo tam ziadne obmedzenie, zaradil sa vedla neho na vyjazde siel Ver rovno na co mal pravo, a Norris siel popri nom aj po trave a ked mu to sklzlodostal sa mimo trat…
ale ja som nereagoval na to ci bol, alebo nebol mimo trat ale na toto

On siel polkou monopostu uz po trave, tak o akom vyjazde mimo trat to melies… to neni jazdecka chyba ako pocas zavodu ze vybehne…skusil akcelerovat popri nom aj po trave a mu to sklzlo viac do vnutra a ty sem das foto uz po tom sklznuti a napises k tomu vyjazd mimo trat :smiley:

A na tieto Rbulacke rozpravky ti napisem iba to, ze keby sedeli obaja v RB utecu Ver v McL na 30s :smiley:
take iste dmtne myslenie, ako maju vsetci fanusikovia verstapena…
Mcl je najrychlejsi, ale maju pomalych pilotov…
RB je az treti a vdaka Ver vyhral :smiley:
Staci pozriet dole Helmutka a tak isto Josa co tu za scifi vypisuje kazdy den :smiley:

Stale a znova dookola… to iste tu omielate ako je McL dokonaly a jazdci pomali…
Ako ty vies ci s tymi monopostami ina dvojica zajazdila to co oni dvaja ? Ako ty vies ci by v RB neboli rychlejsi ako Verstapen ?
No jasne ze vies, lebo Ver je najrychlejsi na svete a nikdy ho nemoze nikto porazit, preto dostava beckovych jazdcov a novacikov… Ricciarda tu vsetci hejtovali aky je slaby a on dokazal zavarit Verstapenovi… Potom ti jazdci ackovi co su od Ricciho rychlejsi by tym padom Ver porazili… podla tej vasej logiky…

Ano poskladal to najlepsie Ver o par… a tak je to kazdy zavod… ten kto prejde jednu sikanu o 1desatinky rychlejsie a druhu tak isto, tak ma PP… to nepises ziadnu novinku…
AJ Hulk mohol byt na PP, keby poskladal rovnake kolo ako VER… Vlastne by mohol vyhrat vsetky PP za celu sezonu keby zajazdil ako vsetci ti, co PP ziskali :smiley:
To ze zajazdil PP a aj vyhral takpovediac start ciel napoveda ze mal asi lepsi monopost. Ale to nieee… on ma az treti :smiley:

Opat ? To je vtip ? Akoze Piastriho mam rad, ale ked pridu trate v horucavach, kde sa pojde na maximum, stane sa to co pred rokom… to co som ti pisal uz teraz v inom vlakne… Ak by som mal stavit celozivotne uspory na to kto z nich ziska titul, urcite to bude Norris… A videli sme to halvne minuly rok v zavodoch ked uz McL nebol tak dominantny.

Toto je jednoducho vysvetlene a plati to stale… tak neviem co robis z toho taku vedu a mudrujes keby keby… za cias Hamiltona a Rosberga ked dominovali mali rozlisne strategie ? Nie… mali to kolo na kolo po sebe a vzdy si urrcil poradie veduci jazdec…
Co mali dat vyhodu jednemu alebo druhemu ? A potom by sa pisali ze toho a toho tim potopil stupidnou strategiou a co by sa zase stalo ? Ti isti ako ty ci ich tu za to hejtuju, by ich zase zosmiesnovali ze to pobabrali…
podla mna je to ferove jednanie… su na trati obaja, maju moznost zavodit, maju moznost ist v PP naplno… takto po zavode by vedelo aj ferrari spravit lepsiu strategiu, ked uz vieme ako cely zavod dopadol…
takze relaxujte a nehejtujte tolko ten mcl a kazdy zavod kde nevyhraju s nadpriemerne dominantnym monopostom :smiley:

Posledný koment z mojej strany.

To vidím, že nereaguješ na to. Začal si sem motať nejaké obmedzenie alebo čo. Podstata je, že McLaren bol zase mimo trať.

Očividne išiel celým monopostom po tráve. Bola to úplná zbytočnosť a k tomu mohol dostať defekt alebo si poškodiť auto o nejaký kanál alebo tak.

Hulk nemohol byť na PP lebo na to nemá auto aby poskladal také kolo. Lando aj Oscar to auto majú. McLaren je teraz najrýchlejšie auto.

Mne je jedno kto aké rozprávky píše tu na fóre. Ja som fanúšik športu a nie jedného pilota alebo tímu.
McLaren má v súčasnosti najlepšie auto. Ja tomu nerozumiem. Ty si prišiel hejtovať McLaren alebo čo? Po dlhej dome a neuveriteľnom úsilí sa im podarilo pripraviť najlepšie auto. Už minulý rok zaslúžene vyhrali konštruktérov . Tento rok pokračujú a snáď vyhrajú aj jazdcov aj konštruktérov. Pracujú bezchybne ako švajčiarske hodinky. Ty na nich napíšeš

Veď to je urážka najhrubšieho zrna na McLaren. Ako môžeš byť voči nim taký neúctivý? Záver 2024 a úvod 2025 je z pohľadu tímu prefektný. Aj piloti aj šéfovia aj komentátori uznali že McLaren má teraz najlepšie auto.
George

Charles

Wolff

McLaren je aktuálne najlepší tím a je najvyšší čas to uznať.

1 Like

Preco tu verejne klames, ked hore je to napisane ???

Ja som jasne pisal, ze Norris Verstapena po vyjazde neobmedzil a skusil to popri nom… Ved to tu stale na Landa kidate, ze nema gule, ze sa nepusta do subojov a teraz ked siel popri trave ty to vypichnes ako jeho slabost, ze si mohol poskodit monopost :smiley:
A presne takto j to uz od kedy sa dostal McL do bojov o titul… Ci je drzy, ci zdrzanlivy, stale ZLE… Prave si to potvrdil…

Ako zase ? Verstapen bol kolko krat mimo trat a zobral so sebou aj superov len aby ho nepredbehli… dalsia vec co je lepsia v motorsport ? Radsej kolizie sposobit ako byt predbehnuti ? Pises to ZASE, ako by robil chyby kazdy zavod a pripravoval sa tym o prve miesta ? Vsak tu jasne ukazal ze gule ma a siel z boxov aj po trave a skusil tam akcelerovat…

Ano Verstapen na to nema auto kedze jazdi az v 3 najrychlejsom :smiley: Jaj, on je o 3 levely nad ostatnymi, som zabudol… Pri jeho vykonoch sa na monopost nepozera, on to dokaze sam. Zato jazdci McLarenu nemaju talent, iba robia chyby a maju dominantny monopost :smiley:

Ja tu vidim na nich iba kritiku preto nechapem toto:

Nie ja grciam z toho, ako tu kazdy pise o suverennom monoposte McL a napriek tomu nemaju vobec tak jednoznacny priebeh v prvych troch zavodoch, ako to mal napriklad spominanny Ver v rokoch 22.23. a zaciatok a koniec 24… takze nechapem co sa tu nonstop objavuju dookola hlasky iba o monopsote McL a vsetko co spravia na trati je chyba jazdcov a je to tu pokazde vypichnute velkymi tucnymi pismenami a riesi sa to ako nejaka obrovska kauza… pritom ked Ver bral prve miesta bola tu chvala iba na jazdca a nic o dominantnom monoposte… tak isto ked bural, este sa ho tu zastavali ako je tvrdy pilot a pravy majster… a teraz sa tu riesi preco McL neprepustil Pias pred Norr… a podobne ■■■■■■, ako aj :

Velka podstata celeho zavodu. Este som necital, ako genialne ustal utoky Verstapena Norris za mokrych podmienok, ked kazdy sa tu zu pred zavodom vyskieral ‘‘ak bude prsat Ver to vyhra’’

Ak je najlepsi tim, preco sa tu riesi strategia timu a spochybnuje sa… Nie… chcel si napisat McL ma dominantny monopost… toto neni uznanie, ale iba zosmiesnovanie jazdcov…
Internet je plny obrazkov o tom, ako ma McL najlepsi monopost, ale RB ma najlepsieho jazdca :smiley: