Tak vůz F3 je taková hračka z hračkárny + tam jezdí děti. Asi dobře, že to odložili.
To by měli doložit i dnešní Q, jen pro jistotu
Jenže voda je nejlepší škola.
Samozřejmě podmínky hodnotím od tetrisu a kdybych byl přímo na okruhu, tak bych třeba svůj názor změnil.
Ale v každém případě nastala hodně úzkoprsá doba.
Problém bude nejen v jízdě jako takové, ale v navazujících předpisech o SC atd. Třeba by se jet i mohlo, ale pokud by byl závod pořád přerušován kvůli výletům z trati, tak to nemá cenu. Doba, kdy se jezdilo kolem havarovaných vozů už je pryč a tohle je ta odvrácená stránka věci.
Jenže technika se stále zlepšuje a přitom je divák stéle více a více o podívanou okradený.
To jo, ale s lepší technikou jenom oni pojedou rychleji se všemi problémy, které jízda na vodě přináší. Hlavně opravdu násobně větší pravděpodobnost nehod včetně rizika zranění, a s tím související neustálé kouskování závodu. Nebo by jeli pomalu za sebou jako při letošním Monaku, což taky není žádná výhra. Nakonec by nám místo pokoukání na mistry deště zbyl sportovně úplně znehodnocený závod s nepřiměřeným rizikem škod pro týmy, o riziko zranění nemluvě. Mě to taky štve, ale asi to řešení nemá. Jasně, když se trať vyhodnotí jako aspoň trochu sjízdná, tak do toho!
Když se podívám zpátky, tak právě mokré závody byly ty, které se mi nejvíce vryly do paměti. Japonsko 1976, Monako 1984, Kanada 2011.
Prostě je v nich tolik krásy, ale i závodnického napětí i zklamání, že se jich nechci vzdát a smířit se jen slunečním prostředím.
Já upřímně řečeno nevím. Jsou to spíš závody o náhodě, hlavně se současnými pravidly o SC a RF. No ale hlavně, aby se vůbec jelo. Zachytila jsem správně, že F3 jsou odložené na večer?
Kdysi to bylo tak, že voda vyrušila motorové výhody a dala možnost jezdeckým talentům ukázat co v nich je. I dříve se závody přerušovaly, ale nenastával takový chaos jako dnes, ale časy se sčítaly.
Mnohem poctivější hra se tehdy hrála.