LIVE: Druhý tréning na VC Veľkej Británie | Magazín F1 - F1online.sk

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ ÚDAJE FP2
Norris už byl o 0,171 s rychlejší než v '23 pole position - ale jeho motor už byl nahoře; u VER je to naopak!

1)Ideální kola
NOR nejrychlejší v každém sektoru
VER ztratil ~0,4s v samotném S1
2. nejrychlejší: HUL v S1, PER v S2, LEC v S3.

2)McL jel na plný plyn mnohem kratší dobu než ostatní: NOR se blížil k T13 a T15 mnohem rychleji (větší výkon) a musel se více zvedat.
HAM/STR: použili hodně plynu, přesto jejich časy na kolo byly unimpressive➡️Low režim motoru.

Však jsem to tu postoval i s grafem, Puffe Puffe

Však já vím. Jen jsem chtěl potvrdit, že jsi měl ZASE pravdu. :stuck_out_tongue: :smiley:

1 Like

@Nordotor

• SF-24 s barcelonskými vylepšeními se dobře ovládá ve středně rychlých a nízkorychlostních úsecích, ale je neuvěřitelně obtížné s ním jet ve vysokorychlostních zatáčkách, zejména v centrálním sektoru, konkrétně v Copse a pak v sekvenci Maggots, Becketts a Chapel.

• Bylo jasné, že konfigurace, kterou na trať přinesl Leclerc, byla také orientována na hledání výkonu a ne na omezení fenoménu poskakování, pravděpodobně za účelem získání pravdivějšího srovnání dat ve srovnání s konfigurací, kterou na trať přinesl Carlos Sainz (ten v Imole) a skutečně zdůraznil neuvěřitelné potíže, které přináší odskakování ve vysokorychlostních zatáčkách, kdy Leclerc byl nucen omezit kontrolu nad zádí, která se náhle zastavila v každé zatáčce nad 200 km/h.

• To je jistě obtížná situace pro tým, který má samozřejmě možnost vrátit se k balíčku před Barcelonou, ale s vědomím, že by to znamenalo zastavení vývoje, což je ošemetné i s ohledem na příští sezónu, protože ví, jak jasně ukazují data, že aerodynamická zátěž s novým balíčkem skutečně nastala.

• Byl to rozhodně velmi plodný den, jak řekl Leclerc bezprostředně po skončení tréninků, s obrovským množstvím nasbíraných dat, která budou velmi užitečná při hledání řešení současného problému a odtud pro druhou část sezóny SF-24. Uvidíme tedy, s čím přijdou ve Ferrari po zbytek víkendu a zda se jim podaří udržet Mercedes, který se nezdál být nedostižný.

Proste SF-24 je úspech ten upgrade ale proste bez zavesenia nemajú šancu

Prepáč za oneskorenú odpovedˇ, ale skúmal som ako zlepšiť upgrade Ferrari

našiel som spôsob
image

Nebavili jsme se o tom v období testů?..
Jestli Ferrari udělalo dobře, že jako jediní (vlastně s Haasem) u pull rodu vzadu?

Bavili som raz veril Cardilemu po upgradoch Japansko 23. Škoda slov, ale už letí nech si ho užijú v AMR. Inak tá výmena bola údajne plánovaná

1 Like

A lance by predsa isiel helikoptérou :joy::joy:

1 Like

V Silverstone prší.

A jak! Aby nám vůbec něco dorostenci předvedli.

Místo dorostenců pustili opakovačku - sestřih A1 Ringu.

Kde, mě tady pouští nějaký fotbal… Ale to je jedno, já jsem se těšila na kluky. Snad se přece jenom svezou.

Já se dívám na F1 TV.

Já už můžu koukat na Vodafone kabel, i když F1TV využívám občas pořád - tu už nedám :smile: . Ovšem jestli tam bude pořád takhle lejt, bůhví, jak to skončí. Abychom neměli SPA 2021 podruhé…

Nejhorší čas na F3. Od 12h má přestat pršet a dneska už by sprchnout nemělo. Zítra to bude opačně, dopoledne ok, odpoledne by měl být déšť

1 Like

Dík. Jsem asi pořád trochu přecitlivělá na "hledání meteorologického okna, které svět neviděl :smile: ".

1 Like

Ten déšť nebyl tak silný, aby se musel závod odvolat.
Tedy podle dřívějších podmínek by se startovalo.
U vozů F3 nevidím problém u aut jako v F1, ale vinu dávám pneu, které nezvládají ani přirozené klimatické podmínky.