No, 10 let je v elektronice atd. docela dost, elektronika v te dobe sla silene vpred, takze se neni co divit, nevim jestli jim to neco dalo, kazdopadne aero je urcite zajimalo.
Tam už sabre proste nešiel modernizovať. Príliš zastaralé akonáhle prišli AA rakety a radary. Taktiež v tej dobe sa objavila meniteľná geometria krídla, čo totálne zmenilo spôsob hry.
Prave u te 107 si rikam ze potom mozna prisel zpet rusky vliv, i Nemci meli tendence stylizovat stihacky do rakety, to se ale neujalo.
Nakonec prosazeny typ 105 mi hodne pripomina Mig-21, pri pohledu z boku.
A keď si zoberieš čo si ja predstavím pod 50 ročným leitadlom je toto:
Niečo medzi loďou a lietadlom takzvaný Ekranoplán aka Kaspické monštrum. Mali slúžiť na veľké armádne výsadky, ale ukázala sa ako nepraktické a posledný prototyp neskúsený pilot nabúral. Ešte jeden kdesi hrzdavie na brehu kaspického mora.
Mustang je nádherný.
Ekrany byly nebezpečné, ale když je dokázaly odhalit satelity, tak nastal jejích konec.
Dnes nastává podobný konec i pro stíhačky a bombardéry.
Ve školce jsme měli místo průlezačky skutečný MIG 17. Chvíli nás stíhačka zajímaly, ale lov raků byla lepší zábava.
Krásné muzeum.
Spis jde o tu atmosferu, tajemny hudebni podklad, do toho lehce karavy komentar o vystave bojove techniky kapitalistu atd. Pusobive
Pro mě to má ještě trochu nostalgický podtext, protože právě v téhle době jsem sám byl na vojně. Jen jsem byl u jiné techniky, která je dnes stejně předpotopní jako tehdejší letadla.
Vlastně tehdejší tryskáče jsou dnes šrot, ale vrtulové stroje se ještě stále můžou v civilu používat.