Letadla a letecká technika

Jó Alpine to bylo jiné kafe. Asi kvůli Hubáčkovi bych dal Alpine přednost před Stratosem.

1 Like

Baťova Elektra

1 Like

Konec “patnáctek” v Čechách

2 Likes

RIP CSA , dnes konec spolecnosti.

1 Like

Přitom se o naše aerolinky vůbec nejednalo, ty stejně moc velkou hodnotu nemají. Nejcennější je volací znak OK.

1 Like

Bohuzel, uz nemeli ani jedno letadlo, vsechno prodali a sli do pronajmu. Myslim ze byli soukrome, ale i tak.

Přesně tak funguje hospodaření celé naší současné vlády.

1 Like

Tu máme aj takúto tému a nikto mi o tom nepovedal?

Letadla, stihacky mam rad, s F1 a auty maji dost spolecne, aerodynamika atd.

1 Like

Presne aj ja to tak mám. Na DCS mám zopár hodín, aj keď už na to není čas.

1 Like

Ja asi jen hodinu, ale vic me zajima technika a stihacky proste dobre vypadaj a to uz od 40. tych let :smirk:

F-14 je pre mňa best of best do dnes.

škoda, že tak rýchlo skončila

1 Like

Nedavno me napadlo to prirovnani stihacky a zavodni vozy, treba v 50.letech nahore ruske Migy 15 a americke F86 Sabre a dole v cem se jezdilo v F1, nejde to k sobe :slight_smile: dnes uz je to aspon na oko vyrovnane, ale vime ze letecka technika bude vzdy vpredu, to je jasny.

Ono na trati je vpodstate presný opak lietadla. Preto sa toľko inšpirujú. Potrebujú prítlak v stíhačke chceš vztlak. A to AERO je unikátne.

1 Like

Nekdy me prekvapi doba nasazeni, napriklad zmineny F86 Sabre od roku 1947 az do roku 1994 v Bolivii, husty.

Obrázok

2 Likes

Mňa zase prekvapí, že tu sa začal ukazovať deficit vo vývoji pokročilej techniky v USSR/RU. Toto lietadlo Mig-25 bolo 10 rokov naobávanejší stroj pre NATO na papiery. Keď ho po 10 rokov v 1976 získali a rozobrali, tak ostali im oči pre smiech. Zistili, že tie motory nič nevydržia, radar je vpodstate nepoužiteľný, používa to elektrónky a že celé to lietadlo je iba papierová blbosť.
image

1 Like

Zober si evolúcia Saberu a to Super sabre slúžili kratšie ako samotný saber

1 Like

A keď si zoberieš čo si ja predstavím pod 50 ročným lietadlom je toto:
image
ale realita je takáto:
image

2 Likes