Leclerc: Vlani som mal najhoršie testy v kariére. Tento rok je to iný príbeh | Magazín F1 - F1online.sk

Ferrari počas zimy robilo maximum pre to, aby svojich fanúšikov konečne potešilo. Po predsezónnych testoch sa zdá, že so svojím monopostom spravilo obrovský progres, čo potvrdzujú aj slová Charlesa Leclerca z piatka. Má to len jeden háčik; nik netušil, že sa býci z Milton Keynes utrhnú z reťaze.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/143748/leclerc-vlani-som-mal-najhorsie-testy-v-kariere-tento-rok-je-to-iny-pribeh

@Nordotor Ferrari vyhralo 24h v Daytone a zistilo sa, ze porusili BoP. 25k pokuta a -350 bodov v sampionate ale vitazstvo im zostava.

http://results.imsa.com/Results_NoticeBoard/24_2024/02_Rolex%2024%20-%20Daytona%20International%20Speedway/18_Penalties/SP%2024-02.pdf

2 Likes

… tak takhle se to dělá :open_mouth: :thinking:

Po novom to je WECrari? :grinning:

1 Like

… zde mě humor přechází, není to ok :roll_eyes:

Príde mi, že aj napriek celkom solídnym testom ich nikto neberie vážne.

2 Likes

Ferrari závodí v Daytone odkedy?

To je dobre. Presne totok sme chceli aby Ferrari zapadlo mimo médii aj toto Fred chcel. Hovorí sa o MERku a mi máme kľud na prácu.

1 Like

Ja IMSA nechápem ta Ferrari tam nemám továrenský tím a predsa auto podľa BOP nastavuje ten daný tím nie výrobca či ako to funguje? Však tam sa píše, že
image
Vpodstate sú tam 3 tituly?
Konštruktérsky
Tímový
Jazdecký
alebo ako to tam funguje?

Stane se. Příště si dají určitě pozor.

Pufe ale chápeš ako funguje IMSA, ako porušili tak boli potrestaný ale stále nechápem ako to funguje. Však BOP si nastavuje každý tím podľa svojho hendipeku nie?

ano, postihnuty bude vyrobca v konstrukterskom sampionate. Neviem kto nastavuje auto.

Ja viem, ty to mas napevno dane , cez to vlak nejde

Tak tobě ponechané vítězství když podvádíš s BoP přijde ok? Nebo to špatně chápu?

No ty riesis len to ci ti to vadi alebo nevadi :grinning: v rovnici nemas aj to, ze mi to je jedno

1 Like

No jestli ti to je jedno tak co tu píšeš WECrari? :open_mouth:

Lebo si rad robim srandu aj z veci, ktore su mi srdcu blizke :grinning:

The 2024 Rolex 24 Hours at Daytona was the first event under IMSA’s new GTD Balance of Performance process, a key principle of which was that the manufacturers themselves had to declare their expected performance parameters.

ale ak to spravne chapem tak ide o sandbagging este pred urcenim BoP.
Teda, ten ocakavany max vykon/potencial deklarovali nizsi, podla toho im nastavili BoP ale v zavode otvorili vacsi vykon. Tym padom handicap(zavazia, atd.) dodrzali ale s otvorenym vykonom nebol tak efektivny ako mal a na datach si to vsimli z IMSA, ze auto sa nesprava tak ako ocakavali.

Aspon ja to tak chapem, ale ja sa tomu BoP velmi nerozumiem a ani ma to nezaujima, to len pre zaujimavost posielam.

Mozno preto im nevzali vitazstvo

Moc to nesleduji, ale tohle vysvětlení mi připadá podle podobného principu jako dieselgate. To bylo to slavné vítězství s Giovinazzim, které Ferrari slavilo snad týden nebo ještě déle? Zrovna fér se mi to celé nezdá, ale “přej a bude ti přáno…”.