Leclerc podal ďalší famózny výkon, ale zostal „veľmi sklamaný“: Potrebujem prestávku | Magazín F1 - F1online.sk

Charles Leclerc odjazdil oveľa lepšiu sezónu, ako ukazuje jeho celkové piate miesto a 242 bodov. Pri pohľade na výkon monackého pretekára v nedeľných pretekoch v Abú Zabí nejednému z nás spadla sánka. Faktorom v boji o titul mal byť George Russell na Mercedese, ale ten na Leclerca strácal hromadu času.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/222957/leclerc-podal-dalsi-famozny-vykon-ale-zostal-velmi-sklamany-potrebujem-prestavku

ako je to mozne? no jednoducho, ferrari vykon auta losuju rano z klobuka :slight_smile: dopredu nikdy nevedia co vylosuju. viac papierikov tam nahadzali so zlym vykonom, ale obcas sa stane, ze vytiahnu aj nieco s lepsim cislom :slight_smile: no a dnes vytiahli trosku vyssie cislo, ale len na cast stintu, zabudli vylosovat aj dobru trvanlivost gum :slight_smile:

a aj v mercedese je to podobne, tiez si losuju, ze aky vykon podaju v pretekoch len na rozdiel od ferrari tam na zaciatku sezony hodili viac listkov s vyssim vykonom, ale dnes si vytiahli pomerne slabe cislo

celu sezonu je to tak, a ono je to v podstate tak u kazdeho timu s vynimkou mclarenu a rb.
tato sezona bola z tohto pohladu velmi zvlastna, vacsina timov mala velmi velke vykyvy formy z preteku na pretek. raz tim bojoval o podium a na dalsi pretek nepresiel cez q3

Zabudol si Renault. Tí mali veľké výkyvy formy

Keby Mclaren nesiel cely víkend tak extremne opatrne tak Maxo by startoval 3. A v ciely by stracal 20 sekund. A Leclerc by zistil ze vlastne su tam kde aj boli. Dalsich 20 sekund za 3 miestom. Tam bol cisty strach Mclarenu a jazda na istotu.

Prajem jazdcom Ferrari kvalitný oddych a Ferrari veľa úspechov v sezóne 2026.

2 Likes

Binottová koncepce včera odjela poslední závod. Věřme, že ta Vasseurová bude mnohem výkonnější.

:muscle:

Ferdo, opravdu chceš házet furt všechno na Binotta? Chceš mi tvrdit, že od jeho odchodu se Ferrari nikam neposunulo?

1 Like

pekne Charles aspon bolo truchu drama ked si Landa stahoval

Už si nevzpomínáš s jakou almarou Binotto přišel a jak dlouho se své koncepce držel?
Tam Ferrari nabralo největší ztrátu a jelikož jsou paličáci a nevydali se cestou kopírování jako McLaren, tak špicku nikdy nedohnali.
Letos Ferrari přešlo na vývoj příštího vozu hodně brzy, tak si nějaký náskok vybudovat může.

Myslíš s tou, kde Leclerc vedl šampionat 2022 skoro do poloviny sezóny?:thinking:

Jj, McLaren na tom byl báječně 22 a 23, máš výbornou paměť

Na podvodný motor si už nevzpomeneš?
Binotto nahnal Ferrari do slepé uličky a s krabicí se už dál jezdit nedalo.
A letošní průšvih je Alkannové dílo.

Leclerc to viedol tak dlho lebo maximalizoval začiatok a max mal 2x DNF čo je iba čistá 50b strata za dva závody. Ptm prišlo španielsko a odvtedy každý vedel, že už nemá moc šance Sharl vyhrať. A po TD39 Francúzsku to bolo isté. Posledný nádych v šampionáte pre Sharla bolo rakúsko.

2 Likes

Budúci rok má Ferrari make or break rok. Pokiaľ budú pomalý a hrozný, prídu o dvoch pilotov naraz. To sa snáď ešte v top tíme nestalo dlho.

Já si na to pamatuju, proto mi přišlo divné, že Vettel i s cinknutým motorem nedal titul. No ale bavíme se o regulích 22-25.

Koho? To je šéf aera Ferrari?

No jasně, ale Ferrari 2022 bylo rozhodně úplně jinde výkonnostně, než letošní Ferrari

Vážně jsi tak slepý, že nevidíš bojkot zaměstnanců Ferrari proti Hamíkovi?
Byl by div, kdyby Hamík odolal a zůstal v týmu, kde je nežádoucí.
Myslím, že už teď běží jednání o předčasném ukončení smlouvy.

Ak Ferrari nebude v boji o titul, Leclerc by mal počas leta podpísať iný tím.

Neviem si predstaviť, že Leclerc a Russell nikdy nezískajú titul, zatiaľ čo Lando je majstrom. :sweat_smile:

1 Like

tak strata toho jedneho ich mrziet urcite zo sportoveho hladiska nebude a mozno uz ani z marketingoveho :slight_smile:
takze realne pridu o jedneho ktoreho strata bude citit

Fakt nevím, jak si skočil z regulí 2022-25 na sezony 2016-18 a dovršil to atmosférou ve Ferrari, já se stále bavil o pravidlách na 2022-25.

zalezi ako na tom budu ine timy
uz som to pisal, do najlepsieho(ak to nebude ferrari) sa nedostane, tam nebudu mat dovod menit vitaznu zostavu.
do druheho najlepsieho sa bude tlacit silno maxo a vacsina tych timov ho pochopitelne uprednostni pred leclercom ma 4 tituly, ma aj vyssie hodnotenie cisteho vykonu, proste malokto by asi uprednostnil leclerca pred maxom
takze ostane mu realne tretie najrychlejsie a to zas nebude o boji o titul v novej sezone, ale skor o tom dlhodobejsom plane na titul ak vobec

no a ja si viem predstavit, ze ani jeden z tych nebude majstrom, kedze uz par desatroci v f1 plati, ze sa tahaju se.rie vitazstiev jedneho timu a ak nemas stastie a netrafis ten spravny tak mozes mat talentu kolko chces a titul neziskas

mnohi si napr. nevedeli predstavit, ze alfonzo skonci len s 2mi titulmi