Ferrari sa ani tentoraz nezaprelo. Prvýkrát v celej sezóne sme sa dočkali mokrého úvodu pretekov a Scuderia hneď takticky zlyhala. Charlesa Leclerca hnevá, že jeho tím opäť prečítal podmienky nesprávne a obul sliky, keď si situácia na trati vyžadovala gumy do prechodných podmienok.
Na mokrej trati to je vždy o šťastí, ale napriek tomu všetkému štartoval štvrtý, po prezutí a výmene krídla bol posledný a nakoniec aj tak skončil štvrtý, je jednoducho šťastie v nešťastí. Ferrari napriek problémom s PU a nie práve šťastným rozhodnutím na pneumatiky dokázalo získať maximálny možný počet bodov…
McLaren s Norrisom to takisto riskol, tak verím, že v rámci objektívneho a seriózneho spravodajstva nám pán Kubala urobí podobne ladení článok, ktorý by začínal napr. McLaren sa ani tentoraz nezaprel, bla bla bla, a iné bludy…
Leclerc nech si sám naštuduje potrebné dáta a informácie a potom spoločne so strategickým oddelwnímdohodne, s akými gumami bude štartovať. Ale to by musel byť komplexným pretekárom, ktorý by sa venoval F1 poriadne a nechodil si tam len cez víkend odkrútiť volantom a prevetrať ženu s čoklom…
Trosku sudnosti. Ani Hamilton nevedel, co ma obute. Ked sa podmienky menia priamo ked nasada do auta, asi tazko moze nieco este do toho povedat pilot, ci mas pocit, ze vedla auta s nim stoji cely strategicky kutik aj s notebookmi a dohaduju s nim strategiu? Zmier sa s tym, zasa to posralo Ferrari. Nie jazdci, team. Uplne nahodou suhlasim s Hamiltonom. Keby nesaskovali, mali velku sancu Verstappena minimalne poriadne potrapit. Na konci na to rychlost mal, keby na zaciatku zavodu nebol zasekany na konci pola, lebo jedini Taliani nevedia spravne obut auto, mohlo to byt lepsie. Ale to by to nemohlo byt Ferrari. Team, kde strategov robia ochotnici.
Keby si ma Leclerc vsetko nastudovat sam, nepotrebuju platit strategov. Je to teamovy sport a musi verit ludom v teame, co je vo Ferrari extremne tazke
tymto komentom si ma totalne presvedcil, ze tomu rozumies viac.
Ale kedze nie su od teba protiargumenty, ja si necham svoj nazor, ty si nechaj svoje “S Ferrari na vecne casy, fandim Ferrari a tak Ferrari chyby nerobi, zvalime to na vsetkych okolo” a ideme dalej, no harm done.
Ak si z môjho komentu pochopil môj vzťah k Ferrari takto, tak potom palec hore
Kedykoľvek sa tu vyjadrím kriticky k Ferrari za ich chyby, ale toto je článok o Leclercových popretekových vyjadreniach, tak som si dovolil sa vyjadriť k Leclercovi…
no ved ja s tym absolutne nemam ziadny problem, mas plne pravo vyjadrit sa na adresu Leclerca. len som ti oponoval, ze Leclerc s tym moc nezmoze, Ferrari neplati kancelariu strategov na to, aby cakali, co povie pilot. Ten nikdy komplexne data nema a mat nebude. Ma len feel z okruhu. Musi sa teda spolahnut na inzinierov/strategov a ako vidime, uz roky sa na nich spolahnut neda, Leclercov vyrok “vsetci zvolia spravne gumy len my nie” je totalne legitimny. Kedy Ferrari strategicky ci takticky prechcalo superov?
Ano, to iste spravil aj McLaren, ale tym sa to zadari raz za cas. No ked ma Ferrari spravit strategicky call, ovela castejsie spravia ten zly.
Okomentovat to tym, ze som napisal znosku kravin nie je nieco, s cim sa da pokracovat v diskusii
V padoku sú piloti, ktorí keď nesúhlasia s rozhodnutím tímu ( napr. o nasadení takých, alebo onakých pneu) tak sa kludne pohádajú aj verejne cez vysielačku s tímom a veľakrát si vydupú svoje. Pretože oni šoférujú ten monopost na trati. Taký Verstappen, Alonso, alebo aj Hamilton, keď ešte jazdil v Mercedese.
Leclerc vie len točiť volantom, nemá vlastný názor na takéto veci, nechá všetko na tým a potom vie byť len generálom po bitke… To je podstata mójho prvého príspevku, pretože ak nastúpil do monopostu bez toho, aby vedel, alebo sa aspoň zaujímal o to, aké má pneu, tak je tam len pasažier a nie pilot F1…
A ak o tých pneu do sucha vedel pred pretekmi a súhlasil s tým, tak nech je teraz ticho.
Myslim si, ze teraz Charles prestrelil. On ako pilot, ktory pocas zahrievacieho kola mal moznost zistit, aka je v skutocnosti trat, tak sa mal pytat do boxov podobne, ako to urobil Oscarko a nasadit interky. Zial jeho slabina je rozhodovanie, citanie pretekov a zda sa celkom strateny bez inzinierov.
Hodit rozhodnutie startovat na suchych len na tim, je najlahsie. Jednoducho to bolo spolocne rozhodnutie.
Na suchych stali na roste jazdci Fer, Mcl, Alp, AM, Audi aj Albon. Oscarko a jazdci Audi na konci zahrievacieho isli do boxov pre interky. Takze nielen Fer si vybralo nespravne gumy, ale zase len Fer je pranierovane. Ak teda Charles nie je schopny sa rozhodnut ako pilot a vyziadat si take pneu, ake povazuje za spravne a nechavto na inziniera, potom nema co vyplakavat o nespravnych rozhodnutiach.
presne suhlasim, ok, to ake gumy zvolili bola chyba timu, on nemal ako vediet v akom stave je trat, ale už v zavadacom kole bolo jasne, že je to pruser, a Piastri na to napr. zareagoval… chcelo by to pocut jeho vysielacku ci sa nepytal, ale myslim si ze aj keby ano, tak ho to neospravedlnuje, mal si to proste vydupat ako Piastri
Red Bull má Verstappena a pri prechodných podmienkach je final call vždy na ňom, lebo on je na trati a jediný cíti aká je trať.
Hamilton hovoril, že bol prekvapený, keď zbadal na aute softy. To ako sú tam fakt už de-menti v tom Ferrari, že pilot nevie aké mu idú dať pneu na štart alebo len Hamilton opäť pokrytecky zlé rozhodnutie hádže na tím, keď už druhé zlé ide čisto za ním?
Psal jsem to vedle, nevím jestli je Hamilton pokrytec, nebo novinář mamlas, ale v tomto případě bych z toho asi Ferrari vynechal, nedávalo by to žádný smysl…
Citace Hamiltona - “As a team, we ended up taking that soft … and at the end of the pit lane, these two took off their tyre blankets and my heart just sank, because I knew straight away that we were in trouble.“
Tak potom je chyba v preklade, ktorý úplne zmenil význam. Každopádne to rozhodnutie bolo veľmi zlé a opäť sa to stalo Ferrari, Hamiltonovi a Leclercovi. Nepamätám sa, že by sa takto zle rozhodol RB s Maxom a tam má pri premenlivých podmienkách posledné slovo Max.