Leclerc o súboji s Hamiltonom: Plne dôverujem svojim schopnostiam | Magazín F1 - F1online.sk

Charles Leclerc začína svoju ôsmu sezónu vo Formule 1 a jeho bilancia je zatiaľ v podstate nepriestrelná. Interný súboj s tímovým kolegom prehral len raz – v roku 2021 s Carlosom Sainzom o 5,5 bodu – a v kvalifikačnom porovnaní neprehral ani raz. Teraz ho však čaká výzva z kategórie najťažších – Lewis Hamilton.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/187634/leclerc-o-suboji-s-hamiltonom-plne-doverujem-svojim-schopnostiam

Chudák mladý on ako keby zabudol že rasista syreček treťotriedny pilot má v zmluve že bude jednotka v tíme,inak by tam nešiel,mladý vždy dostane slabšiu techniku ,samozrejme aby to vyzeralo že neschopak je lepsí než on

1 Like

Hovoriť so 100%-tnou istotou o zmluve ktorú si v živote nevidel a nikdy vidieť nebudeš len podčiarkuje tvoje klaunské remeslo :grinning:

4 Likes

Hamilton nikdy nemal garantovaný status jednotky, dokonca ani pri Bottasovi. Mercedes vždy začínal sezónu s voľnou rukou pre oboch jazdcov a Lewis tento status ani nepotreboval. Mená ako Alonso, Button, Rosberg či Russell hovoria za všetko. Pozíciu lídra si vždy získaval výkonmi, nie zmluvnými výhodami!

4 Likes

jasne, lebo Lec ma 27 rokov a ked ho nenahnevaju a budu mu davat dobre auto, kludne este 10+ rokov vydrzi. Ham ma 40, 2 sezony este da, 3 mozno, 4 bude zazrak, takze si urcite odpisu perspektivneho jazdca za toho stareho. Nezmysel.

Z týchto ho väčšina aj porazila…

1 Like

@44plus nic si z toho nerob, ludia ako @mawerick alebo @Kiks ziju extremne zakomplexovanym zivotom s plagatom hamiltona na stene do ktoreho hadzu sipky :smiley:

3 Likes

Na Slovensku je ageing tak silne zazity az z toho jde strach, mladsi tam jsou skoro na urovni otroku, pod sikanou, tezko rict proc tomu tak je.

A aj on porazil ich - a myslim, ze viac, ako oni jeho…
To aj ukazuje na volnost v jazdeni - ze mohli superit a to bolo, je a aj bude skvele :+1:
Tento rok vsak vsadzam na Rus z Merc, potom na Lec a aj Ham z Fer (ale myslim, ze Ham zo zaciatku bude len zistovat co moze a co nie), na Ver z Red, a samozrejme Mcl - a netrufam si povedat ci Nor alebo Pia…
A titul konstrukterov - mozno suboj Fer a Mcl. Myslim ze Merc a Red budu zaostavat kvoli 2kam v time…
Ale uz sa tesim :grinning:

1 Like

No ja neviem ale tak s Russellom napríklad prehral viac ako vyhral

A to mal výhodu “domáceho” prostredia on, tím poznal lepšie on.

A Charles nie je o nič horší kvalifikant napríklad ako George.
Takže to bude mať ťažké.

Ja som celkovo zvedavá aké auto postaví Mercedes, ale ak dobre tak osobne si myslím, že Antonelli a tým nebude mať problém zajazdiť výsledky potrebné pre tím.

Ak by Russell bojoval o titul aj Antonelli to bude mať ľahšie = ľahšie sa adaptuje na dobre auto.

1 Like

Ja ? Ja do neho nehadzem šípky.

Mne len vadia jeho fans kde každý kto ho trošku kritizuje je zakomplexovaný

Naopak ja mu to Ferrari doprajem, aspoň uvoľnil miesto Kimimu

A ver,že tento line up je pre mňa 100% lepší ako fanúšika.

Ja Hamiltona rešpektujem za jeho výsledky, ale ešte to neznamená, že mi musí sedieť ako človek.

Alebo že to že ho porazil každý kolega okrem Finov nie je fakt, lebo je a fakty nejde zmeniť. Rovnako ako to, že Russell mu reálne 2x dal, a 3x nebol ďaleko.

S Charlesom to bude mať len ťahšie lebo on je v tíme doma a je jeho pozícia nie je treba budovať lebo on už ju má.

Fandim Merc - su to sivele auta a skvely tim, s tym Rus - tam uz veru Ham nemal navrch - s tym suhlasim…
Ono aj vnutorne nastavenie spravi vela a Rus isiel z horsieho do lepsieho (z Wil do Mer) a Ham z perfektneho auta do zleho - to potom jeden jazdy nabudeny a druhy zufaly - to sa prejavi a to mal Ham lepsie zvladnut
Ale myslim, ze Rus bude hore a mas pravdu - Kim z toho bude cerpat

1 Like

Naopak ja mu to Ferrari doprajem, aspoň uvoľnil miesto Kimimu
Len aby si o rok nehľadala výhovorky, prečo Rus prehráva.

1 Like

Ahojte otázka mimo tému kde idete pozerať F1 všetci cez F1 TV. Sa mi zdá že slovenský poskytovatelia celkom prestrelili s cenamy :thinking:.

Ja preteky budem pozerať na Nova Sport 5.

1 Like

A nepríde ti to trocha drahé čo som pozeral poskytovateľov okolo 15-17 eur mesačne. Za to mám netflix a F1 tv :thinking: len musím obetovať české komentovanie.

Prosím? Ak tvrdíš, že Hamilton ťahal 2,5 sezóny z troch za kratší koniec, máš to dosť pomýlené … uveďme veci na pravú mieru:

2022 – prvá sezóna Russella v Mercedese, Hamilton sa zo začiatku trápil, no od polovice sezóny bol jasne lepší
2023 – Hamilton mal jednoznačne navrch
2024 – ano, tu treba priznať, že dostal Lewis na frak

Až tento rok uvidíme, či išlo o stratu rýchlosti alebo motivácie … no pripomínam, že za tri spoločné sezóny Hamilton v súčte bodov Russella aj tak porazil … síce tesne, ale predsa!

Na Slovensku to definitvne zabili s cenami, pokial niekto nepozera TV a len chce F1, tak je to poriadna palka.
Cakam na nejaku zlavu F1 TV Pro, len neviem kedy a ci vobec ju budu mat. Minuly rok ju mali niekedy v tomto obdobi. Vie niekto, ci zvyknu davat zlavy pocas testov alebo tesne pred 1. VC?

Tesne pred testami/prvou VC. Ale tento rok príde ďalšia drahšia verzia so 4k

1 Like

Akože si mám vybrať medzi mojim obľúbeným pilotom a mojím obľúbeným pilotom ?

Zaujímavé

Kde tam je priestor na plač ?

Písala som to tu mnoho krát, že ja som dúfala, že tejto 2 sa dočkáme.

A neviem si medzi nimi vybrať.

O Kimim som tu hovorila ešte v čase keď väčšina nevedela, kto to je.

A sledujem ho odkedy ho Mercedes podpísal.

Takže ?