Leclerc nevyčíta Verstappenovi protesty: Asi by som sa tiež ozval | Magazín F1 - F1online.sk

Podobných incidentov vidíme počas pretekov mnoho. Išlo o drobnú epizódu, ale vzhľadom na celkovú situáciu i zúčastnené strany prerástla do niečoho väčšieho a dokonca na pár hodín ohrozila pódiové umiestnenie Charlesa Leclerca. Vyšetrovanie kontaktu medzi ním a Maxom Verstappenom napokon malo pre pilota Ferrari priaznivý rezultát.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/203234/leclerc-nevycita-verstappenovi-protesty-asi-by-som-sa-tiez-ozval

Zaslúžené 3.miesto. :+1:

Takze ked si to zhrnieme, Leclerc narazil do Verstappena, netrestali ani jednoho. Russell vytlacil Verstappena von, netrestalo sa. Ale za treti incident dostane Verstappen aj trest aj body :laughing:

To znie dobre :smirk:

Len Verstappen to urobil úmyselne.

George bol dosť na hrane, tam prísť trest mal. A ako povedal Fred a aj Sky Sport. Pokiaľ by sme trestali to medzi Maxom a Leclercom, tak každý prebiehací manéver môžeme trestať. Sám aj MV a LEC uznali že to bola obojstranná bitka o dostanie druhého na žmolky. A obidvaja nesú istý podiel vinny.

Zase Maxovi fanoušci to vidí všechno jednostranně! - to že Leclerc trochu mířil do ideální stopy a dotkli se s Maxem - samozřejmě Leclerc chyba, že? :rofl:
Ale už nevidí že při souboji se většinou dvě auta pohybují po dráze vzájemně, takový “taneček”.
No ale v tomto případě ne protože je u toho Max! :roll_eyes:
Když Max udělal chybu a začne ho Charles předjíždět, tak max klasicky začně Charlese vytlačovat do prava (normální), a Charles se vyhýbá a předjíždí ho. Když už je Charles větší částí před maxem a se přirozeně chce vrátit/ přiblížit do závodní stopy a začně neopak Maxe tlačit doleva. Logické by bylo kdyby Max spolupracoval a taky se doleva přesouval, ale to by nebyl Max, že?! Ten samozřejmě neuhnul ani o píď a došlo ke kontaktu. za mne zavodní incident a o nic skoro nešlo, ale více na vinně byl Max nespolupracováním při předjíždění. Podobná situace jako Perez vs Sainz v baku, kdy taky Perez vzadu nespolupracoval při souboji a kolidoval se Sainzem který byl trochu před ním.

2 Likes

Sám to Max pred komisármi priznal, že chcel dostať Leclerca na špinavú stopu. Tma nemajú čo MV fans obhajovať.

1 Like

Však za to mohl Verstappen.
Leclerc dávno předním a najede do něho.

1 Like

Však ano … ale mě přijde vtipné že Maxova sekta i tuto situace chce hodit na Charlese a dokonce i Max požadoval vrácení pozice od Leclerca. Toto za mne byl pořád závodní incident stejně jako v T1 Max vs George, ale tam Max předběhl mimo trať. tedy vrácení pozice nebo penalizace. Rozhodnutí komisařů v T1 je tudíž dle mého chybné, podle mě se stále nadržuje Maxovi - špatným vyhodnocením T1 a mírným trestem pro T5. Je evidentní že Max je stále FIA a komisaři chráněn.

1 Like

a vidis, obhajuju :slight_smile:

proste maxo a nasledne jeho fans ziju v presvedceni, ze uhybat musi vzdy ten druhy a maxo si vzdy moze vyberat tu idealnu stopu ktora mu prave vyhovuje a zvysok pola sa proste tomu musi prisposobit a ked niekto nechce spolupracovat tak ako maxo vyzaduje tak ziadaju jeho potrestanie :slight_smile:

maxovi by pomohlo ak by mu zoparkrat druhi jazdci neuhli a bola by z toho krasna buracka s maxovym vyradenim. mozno by sa potom poucil(aj ked silno pochybujem, ta drezura od josa zanechala nenapravitelne nasledky) a zacal by jazdit tak, ze obcas uhne aj on

1 Like

maxika nemohli za to predbehnutie mimo trate potrestat, lebo by mu museli dat minimalne 1 trestny bod a tym padom stopku pre kanadu a to by bolo pre komisarov zivotu nebezpecne. maxova sekta by nieco take neodpustila

Ja ale nepytam pre Leclerca trest, to vobec. Podla logiky komisarov tam mal praveze dostat trest Verstappen :upside_down_face: Leclerc donho zatacal a Verstappen neuhol. Ale v druhom pripade v prvej zakrute ho Russell vytlacil, Verstappen uhol mimo trat, trest nedostal nikto. Ale v tretom pripade zatoci Russell do Verstappena (lebo chce vybrat zakrutu), Verstappen neuhne lebo ho vytlaca a trest dostane. Pytam sa teda, kde je logika v rozhodovani.

Leclerc narazil do Verstappena??
To je iba uhol pohľadu, ktorý nemá nič spoločné s objektívnosťou. Ja som videl iba slabý dotyk Maxovho kolesa s Leclercovou bočnicou, žiadny náraz tam nebol. Keby mali trestať za taketo jemné dotyky a ťuknutia, tak by polovica monopostov každé preteky skončila s trestami a vždy by sa menili výsledky ešte po pretekoch…

2 Likes

Ťukanec spôsobil Leclerc, o tom sa nedá ani diskutovať, na záberoch to krásne vidieť. Max si držal líniu, Leclerc sa natáčal na neho. On nie je povinný sa uhýbať v strede rovinky.

Diskutovať sa môže o prípadnom treste a podľa mňa bolo správne netrestať. Toto je taký bežný incident. Ale keby z toho bola veľká kolízia, tak jednoznačne prevažná vina ide za Charlesom.

Čo sa ale trestať malo je Russell v T1.

Myslim si, ze budme radi za takych pilotov ako je Leclerc a Max Ver. Aspon ta velka cena nwbola nudna a bolo fajn vidiet suboj jednych z top pilotov na roste. Keby tu jazdia len taki ako je Alonso, tak by sme mohli akurat tak pocuvat vysielacku ze auto je srot, gp2 engine alebo by sme mohli vidiet podvody z buranim do stien.

Myslim si ze suboj medzi Mclarenmi a Maxom bude velmi zaujimavy. Verim, ze Ferrari si zoberie priklad z Mclarenu. Ti odvadzaju fantasticku pracu.

vsak to video dokazuje opak toho co tvrdis. jedine, ze by si ako opak toho co tvrdis dolozil kontra argument a zakoncil to kontra vyrokom na znak, ze si tvrdil opak toho co si tvrdil, ze si tvrdil…

2 Likes

Si pozri záber Max sa snažil tak pootočením volantu o1-2° vytlačiť Leclerca, tak isto Leclerc jeho a kdesi sa stretnúť museli. Doslova Max sám v dokumente komisárom povedal, že sa ho snažil vytlačiť na špinavú časť trate.

1 Like

Ja mam rad obidvoch pilotov. Myslim ze sa to zbytocne nafukuje. Budme radi za tvrde suboje. Horuca hlava inak reaguje. Potom aj Max vychladol.

1 Like

O objektivite sa s tebou co sa tyka Ferrari bavit nebudem :slight_smile: Sam Leclerc povedal, ze zatiahol dolava.

A este raz, ja nepytam pre Leclerca trest. Kde je hranica ťuknutia a kde uz je to kontakt? Ved Russelovi Verstappen predsa tiez nic neposkodil. Tiez to bol len tukes.

Ja len poukazujem na to, ze vsetky tie sr*nce s pravidlami predbiehania, cele saskarne ohladne toho kde ma kto koleso a zrkadlo, kto do koho narazil su uplne nanic, lebo komisari si stale budu rozhodovat ako chcu.

Vobec neobhajujem ani to co spravil Verstappen s Russellom, tresty sa rozdali, ide sa dalej. Hovorim len, ze je to nekonzistentne

4 Likes

Myslím že išli 320 a každý chcel pre seba to najlepšie, nič to nebolo normálne predbiehanie a hľadanie dobrej stopy. S porovnaním Rassellovho ustrelenia a následne Maxovho čudného počinu absolútne nič. Myslím ale že tu niekto písal že predbehovaný jazdec by mal spolupracovať, áno ale jedine keď je okolo či dve v strate. Akože aj vo futbale brankár spolupracuje zo súperom alebo boxer vždy odkryje tvár pred úderom. Toto sú pretekári z veľmi veľkými záveskami voči týmu, sponzorom ale aj voči sebe. Kde vy na také úlety chodíte, to naozaj ste v tom že chlapík plný adrenalínu pustí pred seba v bitke o tretie či štvrté miesto niekoho a ešte mu to bude zľahčovať a potom mu kývať z kokpitu dovidenia bolo mi potešením ťa pustiť. F1 jazdci sú cvičený od mladého veku aby svoju pozíciu len tak ľahko nedali. Naozaj je fajn že typy Botasku už niesu. Pár respondentom naozaj nerozumiem prečo sú taký natvrdli alebo pripečený a čakajú zázrak v F1 medzi dravcami.