Leclerc nestratil štvrté miesto kvôli Sainzovi, myslí si Vasseur | Magazín F1 - F1online.sk

Už sú na nože. Po skvelom monackom víťazstve prišlo trpké vytriezvenie v Kanade. Rovnako Ferrari nepodalo oslňujúci výkon ani na okruhu v Barcelone, keď nestíhalo svojim najväčším súperom. Akoby to nestačilo, medzi Charlesom Leclercom a Carlosom Sainzom to na trati očividne poriadne vrelo. Čo si o celej záležitosti myslí Frédéric Vasseur? A ako zhodnotil samotné preteky?

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/159625/leclerc-nestratil-stvrte-miesto-kvoli-sainzovi-mysli-si-vasseur

Tak dúfam, že už prestanú tie oslavné ódy na Freda, spasiteľa pre Ferrari… Aj s ním to ide od desiatich k piatim…
Víťazstvo v Monaku nič neznamená, tam dokáže vyhrať bársjaký Panis… pozrite sa na Mclaren ako vyvíja, kde bol v marci a kde je dnes, dokonca aj Mercedes ich už dokáže predbiehať na trati.
Ďalšia odpísaná sezóna…

2 Likes

Podľa mňa stále priskoro robiť závery a vynášať rozsudky. Fakt je, že v tíme nastala pod jeho taktovkou potrebná reorganizácia ale nič nie je a nebude zo dňa na deň. Samozrejme výkonnostná krivka nabrala opačný smer oproti predikciám čo je sklamanie ale vždy sa to môže zmeniť. Vidíme, že stačí jedno predné krídlo vychytané v šedej zóne a zrazu je zo stredo-polového tímu ašpirant na pódium. Mne osobne tam stále chýba výtlak v zákulisí z čias Jeana na čom by mal Fred zapracovať, pretože Wolff poslednú dekádu čo si zaumieni to presadí. Verím tomu, že v opačnom garde by už počas letnej prestávky prišla direktíva upravujúca flexibilitu predných krídiel ak by Mercedesu o niečo išlo…

2 Likes

Fred velmi triezvy pohlad na ten kontakt a Leclercove vyjadrenia. :+1:

Nevsimol som si, ze by tam bolo 5 a 6 Ferrari. @Admin opravte to, lebo to reze oci, tie prekladace co pouzivate nemaju dokonalu slovensku gramatiku. :smiley:

1 Like

Ide o gramatiku. Poradie je piatY a siestY. Pocet je piati a siesti. :slight_smile:

Nominativ mnozneho cisla, mäkke i je preto spravne podla mna. Alebo? Mozno je to skor prislovka, potom by tam malo byt y.

Uz je to zopar rokov… Ak by sem nazrel @Gastone, moze to rozsudit.

Aha. Do slovenské gramatiky se raději nevrtám.

Leclerc aj Sainz su len jeden, cize startovali sme piaty a siesty. Mozno je to tak ako pises a ja sa mylim, lebo som to nepochopil hned, ze to Fred mysli ako tim, uz je to zopar rokov, ale mal som za to, ze pokial je to len jeden pilot, tak je to jednotne cislo.

Ze sa jedna o mnozne cislo je zjavne (“sme”).

Ale teda nie som si isty, ci nejde o prislovku.

Nie nadarmo sa hovorí, že slovenčina je jeden z najťažších jazykov (gramaticky). Možno máte pravdu chlapci.

Je to správne - množné číslo (my sme skončili piati, my sme skončili na piatom mieste), preto je tam mäkké i.

JULS: Vo vete Hokejisti skončili desiati (na desiatom mieste) sa píše radová číslovka v tvare desiati s mäkkým -i , ale vyslovuje sa tvrdo.

1 Like

Ok, beriem späť, moja chyba.

Bolo by však fajn keby ste tak promptne reagovali aj na iné výzvy na fóre ako len na takúto (moju) somarinu, lebo to tu už tak posledný polrok ide do pekných sra.čiek, pritom to bolo veľmi fajn fórum a komunita. :slight_smile:

O tom, ako všetko “ide do sra.čiek” a ako to ide dolu vodou počúvame a čítame všade už dobré dva-tri roky a rovnaké to bolo aj za čias F1.sk. To je taký evergreen.

Mimochodom, možno by stálo sa zamyslieť aj nad tým, či aj vy neprispievate k tomu, že to tu “ide do sra.čiek”? Tým mám na mysli tie vaše hodnotné komentáre a urážanie ostatných diskutujúcich.

7 Likes

:top::top::top:
Myslím si, že vaša reakcia je zásahom klinca po hlavičke. Emócie k fandeniu rozhodne patria, ale nemali by nad nami prevziať kontrolu :clap:

Chápem, kliknutia sú kliknutia. Čím viac sa tu ľudia hádajú a urážajú, tým väčší aj traffic na stránke. Len sa nehrajme na to, že to je bežné a záleží nám na úrovni fóra. :slight_smile:

PS: Jasné, že prispievam, keď ma tu pred časom niekto začal urážať za faktické komentáre, kvôli ktorým som sa pôvodne registroval. A vy ste to ignorovali a takto vám to dopadlo.

Tie dobré dva-tri roky sedia, pozrite sa kedy sa registroval užívateľ @HellHogr. Áno, aj predtým tu boli rôzne výmeny názorov, ale vždy sa tu ľudia ako tak rešpektovali a neboli tu dennodenné hádky. Nie som tu sám tohto názoru. :slight_smile:

5 Likes

A co sa tyka kvality clankov, naozaj si myslite, ze stale drzite rovnaku kvalitu, ako v minulosti? Pretoze uz desiatky rokov citam jednotlive portaly a jednoznacne to tu vyzera, ze Vam momentalne ide len o klikatelnost. Potom nahravate na smec “ludom” ako hellhogr, situs, bob, atd, a je to tu jeden velky bordel. Nehovoriac o tom, ze prevadzkovatelia su zodpovedni za obsah diskusii, cize ked je nieco cez ciaru a niekto Vas na to vyzve cez nahlasenie, tak ste povinni to riesit, inak mozete ako prevadzkovatel za necinnost dostat pokutu.

Nechcem sa moc miešať do týchto sporov, lebo prevažne sa snažím konfliktu vyhýbať, ale objektívne je v tomto prípade si fakt možno lepšie nasypať popol na hlavu lebo ty, a aj ten na ktorého sa sťažuješ ste tu medzi najtoxickejšimi

Ja to nepopieram, vid predchadzajuci komentar:

Ale:

1. Som toxicky len na 3-4 uzivatelov.

2. Ma to aj dovod. Kto tu je dlho, tak vie, ze ked som sa registroval, tak som tu pisal vyslovene vecne hodnotenia pretekov, Q, atd a do ziadnych sporov som sa nezapajal. Aj ked niekto nesuhlasil, tak sme sa vedeli bavit na urovni, slusne a neosobne.
    Az prisla zelena uderka, ktora tu ma spory snad s kazdym, jeden z nich sa mi vyhrazal kopanim do hlavy (prvy bod zlomu) a nasledne druheho provokacie prekrocili akekolvek hranice (druhy bod zlomu). Preto som aj ja zrusil hranice pre hentie dve ludske ho.vna. Hentaki dvaja mrzaci ma nebudu urazat len za to, ze su zamilovani do pilota F1 a neznesu akukolvek objektivnu kritiku na jeho adresu.
    Ked oni nie su online (hlavne Hogr), tak tu nie su takmer ziadne hadky (boba a podobnych trollov teraz neriesim). Ked nie som ja online, tak su tu hadky stale, len sa nehada so mnou, ale s jezkom. Ked nie s jezkom, tak s Bretnixom. Ked nie s nim, tak s Ferdom. Ked nie s nim, tak sa snazi provokovat Davida. A tak dalej. Clovek zavisly na vyvolavani online konfliktov. Nema co robit, je tu takmer nonstop (ved tu ma desiatky tisic komentarov za 2-3 roky), tak preto tu potrebuje nonstop zivit konflikty.
    Raz tu nebol tyzden, lebo vyhlasil koniec, ked sa mu rozsypal jeho mokry sen o kamaratstve s @Hedgehog. Ten tyzden tu bol uplny klud. Az prisiel vikend a on sa vratil a okamzite tu boli hadky.

ty si sa hadaval s kiks a potom ked odisla tak s hogrom.

1 Like