Leclerc nestratil štvrté miesto kvôli Sainzovi, myslí si Vasseur | Magazín F1 - F1online.sk

Kiks som len vyvracal, keď nezmyselne obhajovala Russella. To tu však robila väčšina fóra. Odomňa to začalo tuším v 22 keď Russell s niekým zavinil kontakt a ona ho išla obraňovať. Nikdy to však nebolo v osobnej rovine a na hocijakú inú tému sme sa baviť vedeli a často som s ňou súhlasil.

Hogra som absolútne neriešil a dlho som ho ani neregistroval, lebo som sem chodil len v sobotu a nedeľu zhodnotiť Q a preteky. Až keď začal vo veľkom reagovať na mňa som si ho všimol. A aj to zo začiatku som sa s ním ako tak bavil, ale chlapec to zobral osobne, lebo som si dovolil niečo napísať na Alonsa. Vtedy som ešte nevedel, že to je taký blázon do neho a h0ní si nad ním.

Prečo ja? Ako, študoval som slovenčinu, ale odkiaľ to vieš? :smiley:
Ale áno, máš pravdu, je to radová číslovka v pluráli, ktorá sa skloňuje rovnako ako prídavné meno. Ale ohľadom poradia a počtu má pravdu aj @Jos_Verstappen

• radová číslovka singulár - skončil som na piatom mieste → skončil som piaty
  • radová číslovka plurál - skončili sme na piatom mieste → skončili sme piati (ale vyslovuje sa rovnako tvrdo ako singulár)
  • základná číslovka mužského rodu životná - bolo nás päť → boli sme piati (vyslovuje sa mäkko)
2 Likes

Verejne sa kajám, v tom momente mi nenapadlo, že to myslí v pluráli.

@Unleash_the_lion vidíš, už aj Jos mäkne. Pár rokov dozadu by som sa ťa pokúsil zraziť autom za takúto verejnú hanbu. :sweat_smile:

V minulosti si tu mal rozsiahli komentar, kde si podrobne vysvetloval nejaky pravopisny jav, myslim, ze si ho zakoncil vetou „Slovencina is fun“. Z toho som usudil, ze by si mohol byt kompetentny sa tu vyjadrit, pripadne, ze si studoval slovencinu (co sa predsa potvrdilo😃).

Nemusis mat obavu, ze by si bol obetou stalkingu, len som si to nahodou zapamatal😉