Lando Norris varuje pred Red Bullom: Súperi sa dotiahli | Magazín F1 - F1online.sk

McLaren doposiaľ pôsobil neohrozene, no súťažné víkendy v Monze a Baku ukázali, že suverénna jazda nemusí pokračovať aj vo zvyšku ročníka. Lando Norris upozorňuje na to, že Red Bull stále silnie a predstavuje hrozbu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/214495/lando-norris-varuje-pred-red-bullom-superi-sa-dotiahli

2 závody nemají dominantní auto a už fňukají :rofl: :rofl: další závody dají ostatním zase sekundu na kolo

3 Likes

Bodaj by sa nedotiahli. Max je hviezda. Však aj Wolffinko po ňom slintá, ako dunčo po klobáse. Vydoluje aj z mizerného auta slušný výsledok a títo dvaja tajtrlíci jazdiť nevedia. Len sa voziť na silnom aute. Presne, ako mylord Lewis kedysi

5 Likes

Uvidíme v dalších závodech jestli RB pouze neštymovala delší převodovka.

Mcl 1 , RB 4 v poharu konstrukteru. Lando… mam te rad … ale tohle neokecas. Ano, Ver ma vice Pole nez ty, ano Ver mohl mit i vice vitezstvi nez ted ma…. Otazka zni. Jak to? …
neni potreba varovat pred RB. Staci, dorucovat to na co letosni MCL ma…

7 Likes

Piastri ma 69 bodovy naskok pred Maxom 7 GP do konca. Toto mozu zvrzat uz len sami v McLarene. Napr tak ako vcera ukazal hlavny kandidat na titul. Staci ist na istotu a nerobit hluposti.

8 Likes

Piastri je o 69 bodov pred Verstappenom. Do konca je 7 pretekov, cize keby Piastri dochadzal aj len na druhom mieste, co je relativne lahko splnitelne a Verstappen vsetko vyhra, aj tak mu to na Piastriho stacit nebude. Vsetko ma v rukach McLaren. Ferrari ci Mercedes nie je realna hrozba.

Ak ich to umele pretlacanie Norrisa nahodou pripravi o titul, comu moc neverim, budem sa strasne smiat.

Je vsak pravda ze Monza aj Baku su specificke trate, takze moc by som sa neohanal tym, ze sa RBR zlepsil, skor to McLarenu nesadlo a uz zmatkovali. V Monze saskoval team, v Baku si to Piastri pokazil sam(chyby po dlhej dobe) a Norris si nechal pomoct aj od teamu.

6 Likes

Zkazit si to již mohou pouze sami a i tak by to bylo umění. Tohle když prošustrujou, tak by to bylo na rituální sebevraždu Browna i Stellu vč. obou pilotů! :grinning:

4 Likes

Označiť auto, ktoré je konštantne 2-3 najrýchlejšie (dokonca najrýchlejšie na niektorých okruhoch) “mizerným”, to už je na medailu v mentálnej atletike :medal_sports: a to vydolovanie slušného výsledku po pretekoch napr. v Barcelone, Silverstone, Maďarsku je tiež celkom úlet. Len na týchto troch stratil cez 30 bodov, ktoré mal doručiť :nerd_face:

2 Likes

Toto je uz fakt moc, co predvadza v rozhovoroch Lando poslednu dobu.

Zabudol na to, ze mohol vyhrat len preto, ze obaja s Oscarom vyleteli z trate, potom bol SC a po nom Lando Maxovi utekal, nasledna spravil chybu, Max sa dotiahol a znova takto. :slight_smile:

4 Likes

zalezi, ci to boli len ojedinele zhody nahod alebo trend. tym, ze to koreluje s novou podlahou auta, ktora je vyrazna vec a tym, ze este aj tsunoda sa zlepsuje, tak si skor myslim ze je to trend a ze red bul bude masivne dobiehat (aj ked mysliet si ze teraz vyhra vsetko, tesne pred zmenou pravidiel, to asi skor nie).

plus - nemyslim si ze je na tom landovom vyjadreni nieco, co by bolo hodne hentakych negativnych reakcii. proste sa vyjadril k maxovej, evidentne sa zlepsujucej forme (vyhral teraz 2 gp, takze povedat, ze sa zlepsuju snad este moze bez toho aby tu nasiel nakydane).

1 Like

Ano tomu ja rikam dominantni auto a ne ze Mclaren, krouzic uz je zase vysmaty, skoda ze nikoho nezajima a kazdy ho prehlizi, i kamery.

No ja som v oboch kvalifikaciach videl dominantny Mclaren a v Q1-2 boli jasne vpredu ruka v ruke a v Q3 spravili chyby obaja jazdci… no a akurat to boli trate kde sa velmi tazko predbieha pri DRS vlaciku… Singapur je opäť velmi podobny, tak by uz chalani mohli prestat robit hluposti, rozpravat o zlepsujucich sa superoch a ukoncit to… potom si to mozu spolu rozdat bez stresu ze to skonci ako v 2007.

1 Like

30 bodu z techto GP by znamenalo podia nebo alespon 4. mista. To muze napsat jen ucastnik matematicke paralympiady.

1 Like

To jsi ještě hodný. Největší ztráty:
9 bodů za Miami, 11 bodů Barcelona, 5 bodů Silverstone, 10 bodů Maďarsko.

A našlo by se ještě dost závodů, kde nějaký bodíky nechal ležet.
Mohl mít v pohodě o 40b víc.

2 Likes

Monza a Baku sa jazdi na nizky pritlak s malymi kridlami.
Tam je Red Bull silny.
Pridu trate kde bude nutny pritlak v zakrute a McLaren bude zase vpredu.
Lando to vie ale nechce to takto povedat naplno.
To je cele.

4 Likes

Ach jo, Lando, Lando. Tohle ti asi titul neziska. Vlastne ani nevim komu to vzkazuje.

Antifans Maxe, to co rika Lando jedou uz kolikaty rok po sobe a ti co F1 sleduji alespon trosku pro samotne zavodeni, asi tezko prehlednou faily uplynuleho vikendu v podani obou jezdcu McLarenu a i samotneho McLarenu.

Jestli Lando chce nekam kandidovat, nebo chce chytat nejake likes na social media od Maxovych antifans tak OK, ale titul mu to asi neprinese. Ale treba se s tim uz smiril, ze ho bude brat Oscar. Skoda.

3 Likes

Max je super pilot a asi aj súčasný najlepší, ale tváriť sa že tam to auto dotlačil, alebo rozprávať ako prekonal potenciál auta a len vďaka nemu všetkých obehol je naozaj smiešne. To by som uznal, keby tie preteky naozaj odbehol po svojich a vyhral by :slight_smile:
Na výhru a dobré výsledky potrebujete dve veci, a to pilota a auto. Teraz sa nebavíme o náhodných pódiách ako to bolo v prípade Hulk a teraz Carlosa. Max podáva dobré výsledky a ako sa auto zlepšuje, tak sa zlepšujú aj výsledky. Aj Juki tento víkend zažiaril, a to nebola určite náhoda.

1 Like

No nemyslim si ze Lando rika neco takoveho. Spis se chce vymanit z kritiky, ktera se na nej po tomto zavodu vali a jeste valit bude, viz, dotazy novinaru. Ale spis ted te kritiky schyta jeste vic a na sve chyby vic upozorni.

Oscar mel asi nejhorsi vikend co jsem za posledni roky u kohokoliv videl. A Lando to nabidnutou sanci zahodil. Bohuzel ne poprve.

1 Like

Ale je preci jedno jestli Max podava nadlidske vykony, nebo je to autem a Max jezdi jen prumerne, nebo je pravda nekde mezi.

Porad je hlavnim Landovym protivnikem Oscar, ne Max. A jestli ma Lando potrebu resit Maxe, ktery na neho realne ztraci 44 bodu, pricemz on sam ztraci na prvni misto 25 bodu, tak je asi neco v neporadku.

Poznamka “Max mohl vyhrat prvni velkou cenu” . No ano mohl, protoze oba Lando i Oscar dostali hodiny, jak tu psal Jos. Ale Lando to se stestim ustal.

Stejne jako ted mohl Max vyhrat Baku, protoze to oba v kvalifikaci poslali do zdi (Lando to tedy prezil) a v zavode jel Lando slabe, az spatne a McLaren chyboval v boxech.

3 Likes