toto plne schvalujem. Je uplne jedno kolko stoji liter paliva. Keby islo o to co kolko stoji tak spravia uniseriu.
F1 je konstrukterska sutaz. Synteticke paliva su konstrukterska vyzva. Mne je jedno ci sa to uplatni na cestach alebo nie.
toto plne schvalujem. Je uplne jedno kolko stoji liter paliva. Keby islo o to co kolko stoji tak spravia uniseriu.
F1 je konstrukterska sutaz. Synteticke paliva su konstrukterska vyzva. Mne je jedno ci sa to uplatni na cestach alebo nie.
Vážně se Ti zdá dát 6 000,- Kč za pouhý litr paliva? Vždyť se jedná o hodnotu nového a velice slušného auta za jeden pouhý závod. Vlastně jeden pouhý litr má zhruba stejnou cenu za kterou se loni dal odjet celý závodní víkend.
mne to je uplne jedno kolko to stoji. ja to neplatim.
ratat vyvoj do ceny litra nie je dobry napad.
Promiň, že neodpovím, ale bez nepublikovatelných slov bych se nedokázal vyjádřit dostatečně přesně.
A syntetické palivo je vyvinuté už hodně dlouho, takže se o žádnou novinku nejedná.
ved ok. stale plati, ze F1 je konstrukterska vyzva a prikazat synteticke palivo je presne to co F1 potrebuje. Idealne o 3-5 rokov mozu kompletne zmenit zlozenie nech sa mozu motorari zase s niecim hrat.
Když si tohle palivo FIA přeje, tak ať si ho taky sama zaplatí.
Taky by FIA mohla zveřejnit kolik energie spolkne výroba jednoho litru syntetického paliva, protože i trouba si musí uvědomit, že ho nečerpají z nějaké lesní studánky.
Byznys, nic s tim neudelas, tak nebo tak se u techto paliv snad nebude nikde nic expedovat do oceanu, nebo zakopavat darecky pod zemsky povrch.
to si asi vsetci uvedomuju. Ber to ako technologicku a technicku vyzvu. Nie vsetko co sa vyvinie v F1 sa nutne musi pouzit v realnom zivote. DAS asi tiez nikto na aute nema a je to OK.
Videl bych to na placene testy vyrobce paliva v extremnim provozu a sber dat.
Technologická výzva?
Když ptáčka lákají, hezky mu zpívají. Ono se totiž vůbec nejedná o ekologii, protože se tam o žádnou ekologií ani jednat nemůže, když výroba téhle syntetiky sežere mnohem více energie, než sama může dodat.
V tomto případě se jedná pouze o to jak ze zákazníků vydyndat co nejvíce peněz.
V podstatě se jedná o ještě větší zločin, než přidávání řepkovice do nafty.
Mě se už to asi nedotkne, ale mladí budou časem platit za palivo zcela zbytečně X násobky jen proto, že dnes hloupě třepali mávátky za za hotový nesmysl.
Dobře Vám tak … .
ja o voze a ty o koze.
bavime sa o F1 nie o ekologii. mna nezaujima, ze liter paliva stoji 300 euro. Ide o sutaz, ide o to, ze stajne pracuju na niecom novom a ide o to, kto to zvladne najlepsie a postavi najlepsi balik.
Ked nieco z toho budu vediet vyuzit v priemysle, tak to je len bonus.
Me to nerikej, ja neschvaluji michani ekonomie a ekologie, jednoduse proto ze ekonomove nejsou ekologove a naopak, protoze pak tady mame zaprodane ekology kterym ekonomove namasti kapsy, vysledkem jsou E-auta ktere se za par let budou valet po parkovistich ve mestech atd.
Vice me desi ten jaderny odpad pod povrchem, zajimalo by me kdo vystavbu ulozist financuje, to musi stat miliony dolaru, mozna miliardy, dost sileny napad, nezodpovedny a muze za to vase generace.
Až ti jednou tuhle cocotinu budou povinně přidávat do paliva, tak nejspíše rozum dostaneš, ale to už bude pozdě.
Tohle syntetické palivo s ekologií nemá vůbec nic společného.
To je přesně opačný příklad než skladování jaderného odpadu. Dnes se může jednat o zrůdnost, ale stále je v něm koncentrováno tolik lehce dostupné energie, že se vyplatí dnes investovat do kvalitního uskladnění.
Každá mince má totiž rub a líc a tenhle případ má mnohem větší hodnotu, než než nesmyslná těžba syntetického paliva ze vzdušných zámků.
ako ze budem soferovat 1.6 V6 hybrid co ma 1000 koni? To asi nie.
To těžko, ale můžou ten nesmysl povinně přidávat do paliva a ti co si dnes myslí, že z cizího krev neteče budou platit jak mourovatí.
Jak to ze ne, bali se to do eko medialniho obalu, prodava se to jako e-palivo, ekologove produkt propaguji, doporucuji, samozrejme za tucne bonusy.
Asi máme všichni jiné vnímání významu EKO.
Pro mě se jedná o šetrnost a ozdravení přírody, né jako prostředek k vydělávání peněz balamucení lidí.
Jako příklad uvedu, BIO palivo, nebo příměs do paliva z řepky do nafty. Na kvalitní BIO naftu z řepkovice se totiž spotřebuje až 1,1 litrů klasické nafty na na litr řepky. Takže se o žádnou ekologií nejedná, ale pouze o navýšení zátěže na přírodu.
Při výrobě syntetického paliva těžbou CO2 ze vzduchu se jedná o mnohem větší zátěž pro přírodu, než výroba stovek litrů paliva klasickým způsobem.
Jó, kdyby se palivo pro F1 vyrábělo třeba recyklací plastového odpadu kterého jsou všude hory a každým dnem narůstají, tak bych to podporoval všemi deseti.
No evidentne jsme na stejne lodi, nevim co ti nestimuje.
Já jsem Tvé téma pouze trochu rozepsal a napsal jsem ho všeobecně se záměrem ukázat prstem na hlupáky, kteří tohle zvěrstvo podporují.
Nic osobního tam nehledej.