Kyselinový svět elektromobilů

Pivko do reky, gril na brehu nebo primo na meandru :slight_smile:

1 Like

Hele neštenkruj s takovou idylkou, když je venku hnusně. :grin:

Za par dni je tady jaro, takze… letos unor brezen bylo teplo jak v lete :raising_hand_man:t2:

Však si už pomalu začínám balit bágl na moře. :smiling_face_with_three_hearts:

Batériové úložiská rastú ako huby po daždi. (Hlavne vďaka lacným spotovým cenám )

Tvrdiť že hybrizácia neprináša žiaden úžitok je silná káva. :upside_down_face: Pointa vôbec nie je 15-20koní ale v spotrebe paliva.

No a co z toho mas, jen te odiraji z penez, zuzitkuji a prodaji ti i ty posledni omrviny, jeste i ty baterie at to mas kde mit :slight_smile: dokonaly kauf, jen ne z tvoji strany.

Vzdycky kdyz se podivas za Sluncem uslysis v zadech smich, che che to jsme vas zase jednou pekne podojili 🫤

Tykac bude zavirat elektrarny a teplarny. Pokud CR neustoji propad 10% elektriny, tak mu stat muze naridit, aby nic nezaviral. Otazka za zlatyho bludistaka… Kdo to narizeni bude platit? Ano, spravne. :slight_smile: Nikdo se pak nemuze divit, jakej kocourkov tady je ohledne danovy optimalizace, srocek na rok, sosani dotaci a oj3bavani vseho moznyho a nemoznyho.

Tady je jen zase videt, co povolenky znamenaji v praxi. Ma to udelat business ztratovym a tudiz skonci. (:

Na myšlenkovými pochody politiků zůstává rozum stát.
Z jedné strany násilně nutí obyvatelstvo, aby veškeré domácí spotřebiče (plynový kotel, sporák) přešly na elektřinu i když je plyn téměř o 70% účinnější, než elektřina vyrobená v elektrárnách, ale pro zajištění dostatku elektřiny nedělá stát zhola nic.
Ještě bych mohl připomenout, že všechny vodní elektrárny v ČR byly postavené za komančů.
V současné éře byly pouze dostavěny přehrady s vodními elektrárnami: Slezská Harta a Hněvkovice.

Seznam přehradních nádrží v Česku – Wikipedie

Staci se podivat, co se deje kolem novych reaktoru v Dukovanech. A jenom odbocka k Tykacovi jeste. CEZ ceka to samy za par let s uhelnejma elektrarnama. Uz ted tezba uhli je na pokraji vydelecnosti.

Tady je kousek z clanku s Tykacem

Z nákladů na výrobu jedné megawatthodiny tvoří povolenka většinu. Z aktuální ceny za výrobu 85 až 90 eur vychází cena povolenky na 82 eur. Bez ní by elektřina byla za zlomek ceny. Samotné náklady na uhlí, zaměstnance a další věci podle Tykače tvoří v nákladech jen šest eur za MWh.

Co to je? Takhle se podporuje business v EU? (: Timhle tempem EU uz nebude ani montovna, protoze povolenka bude 90% vydaje na vyrobu.
Lidi, co o tomhle rozhodli, tak by meli byt trestne stihani.

Jako uprimne je mi jedno, co kdo ma, provozuje a nebo nema. At si nekdo ma kamna na uhli a nebo solary na baraku, je mi to jedno. Ale nejvic mi dokaze votocit nehty na nohou ta tlacenka, ktera se jeste sponzoruje z penez, ktery nevyjely ani z tiskaren. Pokud se jede na dluh, tak dobre. Pojdme ale jet na dluh ve smyslu, kdy nakopneme ekonomiku, tovarny a vyvoz.

Tohle je taky ultimatni…

1 Like

Co naděláš, když o ekologii rozhodují politici typu Kateřiny Jaques.

1 Like

Dik, ja byl rad, ze jsem na tuhle osobu zapomnel… :rofl: Ted mam zase ruce v pest a jdu se projit na terasu. :smiley:

1 Like

Hezky si dej BIO cigaretlu. To uklidní. Taky mám na ni stále chutě. :grinning:

1 Like

Keď sa podarí doktorovi Goslingovi produkovať na Sahare Astrofágy (Astrophage) tak môžete pokojne zahodiť spaľovacie nezmysly :upside_down_face:

Krásna kniha Spasiteľ od A. Weira

Na Sahaře?
To se beduíni budou mít a energii získanou z hvězdného záření taky. :grinning:
Ale díky za tip na zajímavou knihu. :+1:
Jen probůh ať se nedostane do rukou mamelotům z EU, nebo s nimi nebude k vydržení.