Pivko do reky, gril na brehu nebo primo na meandru 
Hele neštenkruj s takovou idylkou, když je venku hnusně. 
Za par dni je tady jaro, takze… letos unor brezen bylo teplo jak v lete 
Však si už pomalu začínám balit bágl na moře. 
Batériové úložiská rastú ako huby po daždi. (Hlavne vďaka lacným spotovým cenám )
Tvrdiť že hybrizácia neprináša žiaden úžitok je silná káva.
Pointa vôbec nie je 15-20koní ale v spotrebe paliva.
No a co z toho mas, jen te odiraji z penez, zuzitkuji a prodaji ti i ty posledni omrviny, jeste i ty baterie at to mas kde mit
dokonaly kauf, jen ne z tvoji strany.
Vzdycky kdyz se podivas za Sluncem uslysis v zadech smich, che che to jsme vas zase jednou pekne podojili 🫤
Tykac bude zavirat elektrarny a teplarny. Pokud CR neustoji propad 10% elektriny, tak mu stat muze naridit, aby nic nezaviral. Otazka za zlatyho bludistaka… Kdo to narizeni bude platit? Ano, spravne.
Nikdo se pak nemuze divit, jakej kocourkov tady je ohledne danovy optimalizace, srocek na rok, sosani dotaci a oj3bavani vseho moznyho a nemoznyho.
Tady je jen zase videt, co povolenky znamenaji v praxi. Ma to udelat business ztratovym a tudiz skonci. (:
Na myšlenkovými pochody politiků zůstává rozum stát.
Z jedné strany násilně nutí obyvatelstvo, aby veškeré domácí spotřebiče (plynový kotel, sporák) přešly na elektřinu i když je plyn téměř o 70% účinnější, než elektřina vyrobená v elektrárnách, ale pro zajištění dostatku elektřiny nedělá stát zhola nic.
Ještě bych mohl připomenout, že všechny vodní elektrárny v ČR byly postavené za komančů.
V současné éře byly pouze dostavěny přehrady s vodními elektrárnami: Slezská Harta a Hněvkovice.
Staci se podivat, co se deje kolem novych reaktoru v Dukovanech. A jenom odbocka k Tykacovi jeste. CEZ ceka to samy za par let s uhelnejma elektrarnama. Uz ted tezba uhli je na pokraji vydelecnosti.
Tady je kousek z clanku s Tykacem
Z nákladů na výrobu jedné megawatthodiny tvoří povolenka většinu. Z aktuální ceny za výrobu 85 až 90 eur vychází cena povolenky na 82 eur. Bez ní by elektřina byla za zlomek ceny. Samotné náklady na uhlí, zaměstnance a další věci podle Tykače tvoří v nákladech jen šest eur za MWh.
Co to je? Takhle se podporuje business v EU? (: Timhle tempem EU uz nebude ani montovna, protoze povolenka bude 90% vydaje na vyrobu.
Lidi, co o tomhle rozhodli, tak by meli byt trestne stihani.
Jako uprimne je mi jedno, co kdo ma, provozuje a nebo nema. At si nekdo ma kamna na uhli a nebo solary na baraku, je mi to jedno. Ale nejvic mi dokaze votocit nehty na nohou ta tlacenka, ktera se jeste sponzoruje z penez, ktery nevyjely ani z tiskaren. Pokud se jede na dluh, tak dobre. Pojdme ale jet na dluh ve smyslu, kdy nakopneme ekonomiku, tovarny a vyvoz.
Tohle je taky ultimatni…
Dik, ja byl rad, ze jsem na tuhle osobu zapomnel…
Ted mam zase ruce v pest a jdu se projit na terasu. 
Hezky si dej BIO cigaretlu. To uklidní. Taky mám na ni stále chutě. 
Keď sa podarí doktorovi Goslingovi produkovať na Sahare Astrofágy (Astrophage) tak môžete pokojne zahodiť spaľovacie nezmysly 
Krásna kniha Spasiteľ od A. Weira
Na Sahaře?
To se beduíni budou mít a energii získanou z hvězdného záření taky. 
Ale díky za tip na zajímavou knihu. 
Jen probůh ať se nedostane do rukou mamelotům z EU, nebo s nimi nebude k vydržení.