Kto bude majster sveta? Villeneuve volí medzi Norrisom a Hamiltonom | Magazín F1 - F1online.sk

Čaká nás najvzrušujúcejší rok za celé desaťročia? Nadšenie okolo novej formulovej sezóny je také veľké, že sa obávame sklamania. Ingrediencie sú veľmi chutné a zápletiek nespočetné množstvo a medzi úzkych favoritov na titul pokojne môžeme zaradiť šesť alebo sedem jazdcov. Vzhľadom na silný záver minulej sezóny bude najväčším favoritom pravdepodobne McLaren. Myslí si to aj Jacques Villeneuve.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/185368/kto-bude-majster-sveta-villeneuve-voli-medzi-norrisom-a-hamiltonom

Vzhľadom na interné súboje vo Ferrari a Mclarene si myslím že Verstappen može mať celkom zábavnú sezónu a ešte jeden titul získať.

3 Likes

Doufam ze to tak bude a cekaji nas zajimave vikendy, bude tady LEC vs HAM, SAI ve Williamsu, rozjety Mclaren a ze zadnich pozic se bude tlacit Gasly v Alpine. Bohuzel Newey, pokud neco aktivne podnikl smerem k letosnimu autu, maximalne ucast na lonskych auditnich testech a par poznamek v notesu, budou klicove? Velmi mala pravdepodobnost. V neposledni rade Mercedes, Russell by mel byt zraly na svoji nejlepsi sezonu, snad mu nebude vypadavat auto z pracovniho okna nejak vyrazne, tohle v poslednich sezonach Mercedes umi.

Hamilton nebude mat pri sebe jazdca typu Perez, tak nerozumiem preco vsetci v pripade rychleho Ferrari tipuju Hamiltona - myslim ze Leclerc je dnes v top aute rychlejsi a aj na konci sezony bude mat viac bodov ako Hamilton.

Jojo, kde sa dvaja bijú …

Ty kecy o nejzajimavejsi sezone desetileti posloucham uz 3 roky a porad nic… Vsadim se, ze jeden tym se utrhne a nikdo jinej krome Maxe nebude mit sanci.

Bez sledovat motokary, tam to zije.

Kde si to pocul/cital od polky 22 do zaciatku 24?
Ja som skor jednoznacne evidoval, ze skoro vsetkym bolo jasne, ze RB/Max je favorit a uplynula sezona od Miami bola prekvapenim a preto je nadej na vyrovnanu sezonu 25…

Tymto si vlastne povedal, ze sa utrhne RB :slight_smile:

Takovej Josef Kral to rika uz snad 3 roky, ze se to musi vyrovnat a dalsi sezona bude zajimava :slight_smile: Ja si nestezuju, sezony 2022 a 2023 pro me byli nejlepsi, protoze byl aspon klid.

Ne, tim rikam, ze se utrhne nejakej tym (predpokladam, ze mclaren), ale jedinej Max bude mit sanci i s horsim autem, jako tomu bylo v roce 21 a 24 :slight_smile:

Tak za to, ze to (mozno) kecal Pepa, neznamena, ze sa to 3 roky realne vo velkom hovorilo.
Skor sa praveze spominalo, ze RB je do zmeny pravidiel v 26 favorit a ich prepad formy z 23 na 24 bol urcite prekvapenim a sezona zaujimava aj bola…

Ak sa jeden tim naozaj utrhne a nebude to RB, tak Max titul neziska. V 24 sa ziadny tim z pohladu celej sezony neutrhol a Max, nebyt uprsanej Brazilie, pol sezony nevyhral…
Ak to bude tesne, bude Max favorit (aj pre interne suboje konkurencie, ktore on nebude mat), ak sa vsak Ferrari ci McLaren utrhnu (to nie je naskok 1-2 desatiny), pochybujem (jedine ze konkurencia nieco velmi zmrvi).

Ja dufam, ze sa nikto neutrhne a caka nas cca taka sezona, ako uplynula od Miami :slight_smile:

:smile:

Nefanoušci Maxe výrazně nesouhlasí

Max sice dlouho nevyhrál, nicméně ho Lando na mnohem rychlejším McLarenu skoro vůbec nestahoval

Na ty ja kaslu :smiley:

Max sice pul roku nevyhral, ale nikdo ho za tu dobu ani moc nestahnul. Tomu se rika rozdilovej pilot :muscle:

2 Likes

Ale ja sa tu s @rozvazane_boty nebavim o priebehu sezony 24.

Poukazujem na to, ze pol sezony, ked superi trochu odskocili, nevyhraval, niekedy ani stupne vitazov.

Ak to tak bude celu sezonu 25 a iba 1 tim odskoci (24 si brali body 4 timy), ako pisal @rozvazane_boty , tak bez vitazstiev Max titul neziska a titul zoberie ten, co bude vyhravat.
Chapeme sa? :slight_smile:

dvaja, alebo aj styria…

Tak vzladom na priebeh druhej polovice sezony ano, je logicky predpoklad, ze o titul budu bojovat pilot McLarenu s pilotmi Ferrari.
Lenze vo Ferrari podla ich slov pripravili na 90% nove auto a podla skusenosti s tymito autami to moze dopadnut vselijako.
v McLarene to bude asi evolucia toho co mali minuly rok. v Redbulle si celu zimu skriabali hlavy, ze so spravili soudruzy zle, takze pokial na to prisli budu tiez rychli.

Moj predpoklad bude McLaren v subojoch o top3. Ferrari je vacsia neznama. Mozu byt na tom vyborne, ale aj dost zle. Redbull horsi ako na zaver 2024 nebude. S Mercedesom velmi neratam.

2 Likes

Dejv si začíná rozumět s dalším multinickem … kam až hodláš klesnout?:roll_eyes:

Villeneueve zasa totalne mimo ako vzdy.

Ano, McLaren to nie uplne dobre ukociroval medzi jazdcami, ale o jazdecky titul ich to nepripravilo. Mozno to malo svoj podiel, ale nebol to primarny problem. Naopak, to ze Piastriho nedegradovali do pozicie dvojky urcite vyznamne prispelo k ich vyhre v PK.

Hlavne, McLaren taketo problemy (s bojom o predne priecky) musel riesit prvy raz po naozaj dlhej dobe, narozdiel od Ferrari. Urcite na tom zapracuju.

Ale ked Villeneueve ocakava v McLarene problemy medzi jazdcami, co potom ocakava vo Ferrari? Ved tam to nebolo poriadne zorganizovane ani medzi Leclercom a Sainzom, to akoze ak by nahodou jazdil Hamilton na urovni Leclerca, vsetko tam pojde ako po masle? :rofl: Koho zarezu? Mladika ktoreho si roky pestuju, alebo zhasinajucu hviezdu za ktoru vyvalili kopu penazi? Alebo nebodaj caka, ze sa budu chlapci ponukat kto koho pusti?

Navyse nechapem preco sa od Hamiltona ocakava boj o titul. Ani nevedia, ci to auto pojde, kedze ho takmer cele prerobili a druha vec je, Hamilton si nevedel upratat ani Russella a to dostaval do posledneho preteku vacsiu podporu ako Russell a Wolff ho ocami tlacil dopredu aby skoncil pred Russellom.

5 Likes

Nepovedal by som, ze JV je uplne mimo, napokon, este len uvidime, ako veci budu, ale viacmenej suhlas (tvoju averziu na Hamiltona a vsetko okolo poznam, tak tomu sa venovat nebudem), hlavne toto:

Tato pravda popri zaplave clankov o (ne)TR v McLarene takmer neodznela, popri ignorovani reality, ze aj Ferrari malo (a ma) podobny “problem”…

3 Likes