Koniec jednej éry. Kimi Räikkönen po sezóne skončí | Magazín F1 - F1online.sk

Drahá formulová rodina, lúčime sa s jednou z najvýznamnejších osobností tohto športu v posledných dvoch dekádach. Kimi Räikkönen sa po tejto sezóne rozlúči s kráľovnou motoršportu. V oficiálnom oznámení hovorí o konci vo Formule 1, nie o definitívnom ukončení kariéry v motoršporte.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/40563/koniec-jednej-ery-kimi-raikkonen-po-sezone-skonci

Legenda <3

Nezažil som ho počas jeho rokov v McLarene a ani počas jeho prvého pôsobenia vo Ferrari, ale veľmi rád spomínam na jeho časy v Lotuse. Nebol som nejaký jeho skalný fanúšik ale jeho kniha ma dostala. Bude chýbať. Snáď odíde so cťou.

Tiež stále posledný šampión Ferrari :smiley: :broken_heart:

Mne Kimi bude chýbať ako osobnosť, bol zo týpek jeden z milióna.

Ako pilot ale už jeho čas skončil a je adekvátne odísť. Nikto nie je večný a mládež čaká. :+1:

1 Like

Ta kniha to je zbierka hlodov nie životopis =ja som sa pri tom neskutočne nasmiala.
A len sa mi potvrdilo že Kimi je unikát :joy:

1 Like

Tak, tak. To by mal prečítať každý fanúšik F1. Knihu bežne odporúčam aj ľuďom, čo o F1 nemajú ani páru. Skutočný unikát. Tie kapitoly o tom ako bol na vojne alebo ako sa spoznal so svojou ženou nemali chybu. :smiley:

1 Like

Ja mam kamoša ktorý nesleduje F1 ale toto si precital a páčilo sa mu to. Odvtedy začal to trochu sledovať co sa divím lebo Kimi nikdy nebol exemplary príklad pilota F1 snáď v ničom :blush::joy:

1 Like

Tak je to tady… Díky, Kimi, bylo to s Tebou fajn! Že by se dal opravdu do pohybu kolotoč přestupů, o kterém se už nějakou dobu píše :-)?

1 Like

Myslím, že áno. Callum Ilott teraz oznámil, že si vyskúša ďalší týždeň preteky IndyCar a mnoho zdrojov píše, že v IndyCar bude pretekať aj ďalšiu sezónu. Trvalé miesto v Alfa Romeo teda nedostane.

Spustil sa nám teraz taký domino efekt. Rátam s tým, že Mercedes zajtra oznámi príchod Russella.

1 Like

Tak jen do toho, George má přesně svůj čas! Zajímavé bude, kdo tedy nakonec přijde za něj do Williamsu. Pořád si myslím, že to nemusí být v dalších letech špatný tým. To nakonec platí o každém týmu, já vím :-), ale Williams jde pomalu nahoru už letos.

2 Likes

bolo na čase… pametne zostanu roky v McLarene odvtedy to islo dole vodou

jj majstrovský titul to je nič, tupý si až to bolí

Preto vyhral titul s Ferrari lebo to s ním išlo dole vodou? :joy:

Viem, že môže za ten titul ďakovať práve McLarenu, ktorí mal v tíme dvoch kohútov, ale aj tak. :smiley:

2 Likes

Toto tomu nasvedčuje @PerryKAT

Sky sports to už vie alebo veľmi silno tuší. A podla mňa vie aj to ze Toto ma zajtra v plane steal the show, respektíve že niečo sa chystá

2 Likes

Tých kandidátov je veľa. Albon, Hulkenberg, Nyck de Vries (vraj sa upísal Alfa Romeo), Kvyat… Tak uvidíme. Williamse ale ide nahor a to som veľmi rád. Zmena majiteľov im prospela. Capitol si aj zavtipkoval, že o pár rokov sa Russell vráti a získa s nimi titul.

2 Likes

BODAJ BY :pray::pray::pray:

Povedal doslova že pôjde získať pár do Mercedesu a keď už bude vedieť ako nato príde späť :joy::joy:

Myslím si ze aj oni už to vedia

2 Likes

Bolo by to veľmi krásne ak by sa to skutočne podarilo. Ale to je ďaleká budúcnosť. Hlavne nech sú boje o titul v budúcich sezónach vyrovnané aspoň tak ako v tejto sezóne.

3 Likes

Prišiel čas aby sme sa rozlúčili svojskou osobnosťou ktorá obohacovala tento šport od roku 2001. Má za sebou peknú a zároveň dlhú kariéru plnú nezabudnuteľných momentov, výkonov, pretekov, slovných periel. Rád spomínam na jeho časy keď začínal v McLarene. Nebyť problémov vtedajším monopostom McLarenu tak dnes odchádza ako 3x majster sveta, ale vieme že na keby sa nehrá tak odchádza ako 1x majster sveta a ako posledný šampión za Ferrari. Osobne si myslím že VC Japonska 2005 je jeho najlepším z výkonov. Držím mu palce a prajem veľa úspechov v jeho ďalšej kariére motoršportu. Dúfam že raz uvidím jeho syna v motoršporte, ideálne v F1 aby som mohol pokračovať vo fandení Raikkönenovcom tak isto ako Sainzovcom :smile: :finland: :finland: :finland:

6 Likes

Kimmi tvoje “vysielackove hlody” nam budu vsetkym chybat! hadam nas este v nejakej decentnej serii pobavis

2 Likes

Fucking finally.

Kimi neee…budu sledovat jeho kariéru dál.

Jak může někdo zpochybnit jeho titul, dva poslední rozhodující závody vyhrál, co může pilot udělat víc než nastoupit a ve finiši zvítězit, tady není prostor k diskuzi, celkem v tom roce zvítězil 6x.

Udělejte si kafe a dejte si to finále:

4 Likes