Koniec jednej éry. Kimi Räikkönen po sezóne skončí | Magazín F1 - F1online.sk

I kdyz jsem to tusil, priznam se, ze se to ve me vse sevrelo pri cteni nadpisu . Chapu , ze kazdy mame sve oblibence v F1 , stejne tak musim rict, ze KIMI je duvod proc se na F1 divam . Mozna je to tim ,ze take patrim k te starsi generaci .
Kimi byl a pro me bude stale jeden z nejlepsich osobnosti F1.

Jeste , ze se vratil aspon na chvilku ALONSO … sice to neni Kimi , ale … :+1:

Kimi budes mi chybet !!!

4 Likes

Dobre si to trafil ja si ho asi nezapametám ako neviem akého jazdca boli lepší aj kopec horších ale skôr ako osobnosť, páči sa mi keď je niekto svojský a nejde z davom, dnes mi tak najviac príde Vettel možno Noris.

Legenda a jedinečná osobnosť vo svete F1, po ktorej zostane v tomto športe veľká diera.

Posledný majster sveta vo farbách Ferrari.

Nech sa darí.

2 Likes

Každý si ho pamätáme po svojom. Zhodou okolností zakotvil v McLarene ako náhrada Hakkinena. Nebyť tohto, možnu mu ani nefandím. Ten jeho rok v Sauberi si moc nepamätám, registroval som ho ale som Kimimu nefandil až po príchode do McLarenu som mu začal fandiť. On je svojský, mladšie publikum si ho bude pamätať skôr kvôli jeho stručným odpovediam, slovným perlám :smiley: . Rešpektujem jeho rozhodnutie, osobne si myslím že koniec jeho kariéry mal nastať vo Ferrari. Po návrate do Lotusu išiel ako za starých čias, ako keby nebol na žiadnej 2 ročnej dovolenke, ale vo Ferrari to už bolo slabé, až na ten jeho závod v Austine v 2018. Skoro som sa vyzliekol z kože :smiley: Ja osobne zbožňujem dvojicu Norris a Sainz . S Vettelom som to mal komplikované donedávna, dnes by som ho však radil do sympatického táboru.

3 Likes

uprimne kimi bol človek ktory večinu majstrov strčil do kapsi a nemislim tim talent nebo ako jazdil ale ako sa spraval vešina dnešnich majstrov je sama arogancia a sebeckosť tvraria sa ako keby boli niečo viac pritom večina znich svoje tituli ziskala v top aute dalej každy majster či je to hamkač nebo vettel nebo schumacher alonso maly svoje dobre stranky ale taky zle a aj mali fanušikov ktory ich miluju a pak maju odporcov ktory tvrdia že niesu vôbec dobry ale kimi nemal odporcov jasne že sa zopar najdu oproti ostatnim ktorych som vymenoval tak ich ma daleko najmenej a večina znich ma problem že kymi posledne roky jazdil už pomerne na pohodu a nie na titul lebo any jeden odporca nemože hovoriť otom že ziskal titul lebo mal top auto titul ziskal lebo bojoval do konca a na konci mal aj štastie ktore patri do športu tak ako smola premna je kimi top a človek ktory F1 dokazal toho vela a na zaver poviem kimi raz povedal že je mu stači iba jeden titul prečo ? lebo už je majster sveta a je jedno či je tam čislo 1 nebo 5

díky kámo…

15 poebaných znakov

2 Likes

Uprimne…ti spomenuti jazdci boli podla vsetkeho lepsi pretekari nez Raikkonenn ked to mam tak na hrubo povedat preto “asi” dosiahli viac a dookola na nejaku osobnost ci charizmu obracat sa neda…Kimi uz je za zenitom odkedy prisiel druhy krat do ferrari (par fajnych okamzikov bolo)…Titul.mal zasluzene o tom ziadna mal ho mat uz v 2005 nebyt zlej techniky…ale podla vsetkeho mal makat viacej

Ono sa nedá povedať, že by bol od nich nejako horší. Opäť si zoberiem do huby Vettela (snáď mi to jeho fans ospravedlnia). Ale keď si zoberieš Kimiho najlepšiu formu a porovnáš ho s tou Vettelovou, tak mi Kimi od neho nepríde nejaký horší. Veď v roku 2003 ešte ako mladé ucho bol Schumacherovi viac než vyrovnaným konkurentom v boji o titul. V rokoch 2004-2006 ho zrádzala technika McLarenu.

A potom, keď získal titul tak sa s tým uspokojil. Nesnažil sa získať viac, dokázal to čo chcel. Mentálne to už mal v hlave nastavené, tak že už nemá ambície lebo je majster sveta, už sa chce F1-tkou iba baviť. A to bolo vidieť aj posledné roky. To je to prečo má iba 1 titul. Psychicky sa s tým uspokojil, čo sa o takom Vettelovi povedať nedá. A aj preto má Seb 4 tituly a Kimi iba ten jeden.

Doporucujem pozriet si jeho najlepsiu VC japonska 2005 kde startoval zo 17. miesta a v poslednom kole sa prebil na 1. Bolo to cosi fenomenalne.

Pri jeho titule som si povedal, sakra, ten musel prist do ferrari aby ho konecne ziskal :sunglasses: Fandil som mu cely cas, pri drivers parade som ako prveho hladal jeho. Kazdopadne sa deje prirodzena vec, na jeho sedacku si sadne Valteri, co mi sice nejde do hlavy (Toto vyslal spiona k motoru ferrari ?) ale to je jedno.

1 Like

Skôr ide o to, že Alfa prejde k motorom Mercedes. Ak sa potvrdí jazdecká zostava De Vries/Bottas, tak nepochybujem o tom, že prestanú spolupracovať s Ferrari.

Na jednej strane skoda, na druhej uz bolo na case. Neda sa jazdit vecne. Takato postavicka sa tam asi tak skoro neobjavi.

Vacsine to bude na smiech, ale Raikkonen bol vo svojich lepsich casoch spolu s Alonsom jeden z najrychlejsich a najtalentovanejsich pilotov poslednych dvadsiatich rokov. Mozno nie najuspesnejsi a najpracovitejsi, ale v rychlosti sa mu taky Schumacher ci Hamilton nemohli rovnat.

2 Likes

Tak na zmenu dodávateľa je budúci rok najvhodnejší, keďže tak či tak sa stavia nové auto od základov

Kimi bol urcite na urovni Fernanda, obaja na urovni Schumiho.
Raikkonen a Alonso maju matematicky malo titulov ale v mojich ociach su vacsi borci ako Seb a Lewis.
FilKos - Alfa a Ferrari patria Fiatu.
Myslis ze Fiat dovoli odoberat motory Mercedesu - ak sa to auto bude volat Alfa ?

1 Like

Technicky Ferrari nie je súčasťou koncernu Stellantis

Fiat s tym uz nic velmi nema okrem toho, ze cast akcii ma spolocneho majitela. Ak sa ale pamatam tak Sauber predlzil s Alfa romeo kontrakt na dalsie roky. Jedine teda zeby AR isla do bankrotu.

O tejto VC veľa počúvam a asi by som to mal fakt urobiť. Vďaka za tip! Možno potom viac pochopím Kimiho skutočné kvality.

To si určite pozri :+1::+1::+1: