Komisia F1 schválila chladenie kokpitov, posezónne preteky mladíkov sa odkladajú | Magazín F1 - F1online.sk

Komisia Formuly 1 má za sebou piate tohtoročné zasadnutie. V Ženeve sa stretli zástupcovia FIA, FOM, tímov a rozhodli o viacerých zmenách v kráľovnej motoršportu pre roky 2025 a 2026.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/179465/komisia-f1-schvalila-chladenie-kokpitov-posezonne-preteky-mladikov-sa-odkladaju

Už by se na to tlačení mladíků na sílu měli vykašlat.

Buďto ho chci, nebo ho nechci.
Co se tím vlastně získá, že si mladíci dají nějaký závod?

je to trapne s tym tlacenim. buduci rok bude mozno 5 mladikov na roste aj bez tlacenia. Na nejake preteky mladikov nikto nie je zvedavy. Ved mame F2.

F2 momentálně funguje místo testovacích jízd F1, to právě vidíme. Týmy tam nechávají jezdit vyhlídnuté jezdce a vybírají je prakticky bez ohledu na umístění. Naštěstí to zachraňuje Bortoleto, jinak by se umístění snad ani nemuselo bodovat. To ale není dobré, z F2 by se mohla stát slepá ulička - vítěz nesmí pokračovat, ale další angažmá s jeho výsledkem vůbec nesouvisí.

Mi se třeba hodně líbilo jak si Lawson namazal Péra na chleba.

Podla mna F2 trocha mina potencialom. Kludne by to FIA mohla niekomu prenajat a mohlo by to byt promovane ako uniseria.

Určitě existuje nějaké lepší řešení, než jak to je nastavené teď. Otázka je, jestli to někdo považuje za problém. Ale teď se podařilo umístit opravdu hodně mladé krve, uvidíme, jak obstojí.

Jak si mám tohle pravidlo vyložit?

Jak si to vyložíš Ty není podstatné, důležité je, jak kreativně si ho vyloží týmy :smile: . To mi uniklo, už se těším :smile: !

Můžeš dělat díly z recyklovaného papíru, a nebudou se ti počítat.
Auta z papíru.

2 Likes

A z petflašek by to nešlo :smile: ?

Rovněž FIA si může tohle pravidlo vyložit hodně kreatívně. Dokonce mám pocit, že je tohle pravidlo vymyšlené záměrně, aby se komisaři nenudili a bylo o čem polemizovat. :grin:

Komisaři budou vždycky o krok pozadu, to jinak nemůže být.

To bude EKO až se z kartonů začnou sypat baterie po celé dráze, až se papír rozlepí. :slightly_smiling_face:
image

Doporučuji používat kvalitní lepidla.

image

1 Like

A divíš se? Lež má přece krátké nohy. :grin:

Jestli spíš neplatí to Vysockého: “Jistěže ve světě nakonec zvítězí Pravda,
ale až dokáže to, co dokáže Lež” :wink:.

2 Likes

Ráda posloucháš Nohavicu? :slightly_smiling_face:

Nechám bez odpovědi, nechci rozpoutat debatu. Ale ten verš je bohužel trefný tak, jak jen může být.

1 Like

Nedávno jsem jsem se díval na video ve kterém Nohavica vysvětloval jak na Vysockého a Bulata přišel. U nás ho nikdo neznal, ale v Polsku byli hodně populární.

1 Like

Jako děláš si srandu, ale do toho můžeš počítat fakt všechno. :smiley:
Proč ty stropy nezruší? Chtějí mít pocit, že to je fér? Fér to nikdy nebude. :smiley: