Utorňajšie zasadnutie Komisie F1 neprinieslo také výsledky, aké by si niektorí piloti želali. Stále sa totiž nepodarilo nájsť dohodu na úprave pravidiel pohonných jednotiek pre sezónu 2027, namiesto toho došlo k odsúhlaseniu iných menších zmien.
je to jednoduché…je prostě pozdě na změny…někteří by to viditelně nestihly vyladit, postavit, upravit.
Vůbec bych se nedivil kdyby to měl Mercedes připravené, jsou v tom hodně chytří…
Tyhle motory především nikdy neměly být schválené.
Teď když se ví, že jsou tyto motory slepou uličkou, tak by se mělo jednat jak se jich co nejrychleji zbavit.
ale dalo sa ocakavat, ze to schvalene nebude lebo niektori si to predstavovali ako hurvinek valku, ze je to nic zvysit vykon toho motora o 50kw, zvysenim prietoku. akosi im nedoslo, ze je to vskutocnosti vyrazna zmena a treba ten motor zo znacnej casti vyvinut nanovo. tie motory nemaju ziadnu velku rezervu
F1 je se současnými motory po pás v bahně a bude se muset rozhodnout jestli má cenu dál cpát peníze do kanálu, nebo vzít rozum do hrsti a hledat cestu jak se kyselin co nejrychleji zbavit.
Někteří si to asi neuvědomují, ale přechod na klasické motory nakonec stejně výjde laciněji, než protahování agónie se současnými kyselinami.
Honda s najhorším motorom sa obáva, že v prípade zmeny, sa obáva problémov so spoľahlivosťou motora. Toto nevymyslíš!
A klasika Ferrari, vidí svoju šancu poraziť Mercedes cez ADUO, tak aj keď pri obrazovkách nezostane jediný divák, nevadí, hlavne keď sa mi podarí poraziť Mercedes. Síce nie športovo a férovo, ale cez regulérny systém neférovosti ADUO.
Celé ADUO nemá zo športom, pretekaním a fér-play nič spoločné!
Ja Fer chapem - isli do vyvoja s pravidlami ake boli a vsetko sa kvoli “bezpecnosti” zmenilo - starty sa upravili a riesi sa aj individualne mozna energia v baterkach podla okruhu a nabijanie/vybijanie… maju to na tie pravidla a toto je skrt, ja by som na ich mieste uplatnil pravo veta (aj ked v bezpecnosti sa neda - ale ie) aby im prerobenie MJ, turba a pod dali mimo rozpoctovy strop kedze sa to upravilo a navyse by som uz teraz na mieste Fer stopol tych 5s na starte kvoli vyacaniu turba inych timov - cas uz bol.
Takze oni su skodni kvoli dodrzaniu prvidiel a chcu kompenzaciu aby sa dorovnali
Proste rozpoctovy strop je “smrt” pre majetnych a poviem ze moj postoj k F1 je stale rovnaky - bez penazi do F1 nelez - a dal by som minimalny povinny rozpocet na rok napr. 400tis alebo 500tis a bez limitu hore. Nech su limity v nizsich seriach