Komisári sa odmietli baviť so Sainzom: Vždy nám hovoria, že dvere sú otvorené, ale teraz… | Magazín F1 - F1online.sk

Carlos Sainz patril k najväčším smoliarom Veľkej ceny Holandska, aj keď komisári FIA si mysleli, že len doplatil na vlastnú chybu. Španielsky pretekár s desaťsekundovou penalizáciou, mierne povedané, nesúhlasil a žiadal svoj tím, aby mu vybavil stretnutie s komisármi. Tí ho však podľa Sainzových slov odmietli.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/212419/komisari-sa-odmietli-bavit-so-sainzom-vzdy-nam-hovoria-ze-dvere-su-otvorene-ale-teraz

Tí komisári sú čím ďalej väčšia banda kkt*v.

Jak řekl David, takhle se chovaj k Španělům.

1 Like

Má už někdo video toho incidentu, zda si pamatuju správně že Lawson naboural do Sainze a trest dostal Sainz?
Ještě že alespoň u toho Leclerca nedostal Charles ve stejné situaci pentli.

4 Likes

Časy Charlieho Whitinga se už nikdy nevrátí.
S beduíny se běžně domluvíte pouze za bakšiš a s vysoce postaveným beduínem je vstřícná dohoda téměř nemožná.

Mne sa zdá, že Carlos neurobil nič zlé. Carlos bol vedľa Liama asi 5 sekúnd. Tá zátačka je naozaj dlhá 180° a Carlos od nájazdu až po kontakt bol vedľa Liama, dokázal sa tam udržať. Mne sa vo všeobecnosti nepozdáva, že jazdec na vonkajšku je v nevýhode podľa pravidiel. Carlos bol na vonkajšku a mal to celé pod kontrolou a nebyť kontaktu ide bez problému svoju stopu. Liam to mal zrejme tiež pod kontrolou, ale rozhodol sa zavrieť vonkajšiu stopu a išiel smerom na von. V tomto prípade sa nestalo to, že by Liam na vnútrajšku nedobrzil alebo dostal šmyk. Asi sa jednoducho rozhodol, že chce Carlosa tvrdo brániť. Podľa mňa úplne zbytočná nehoda.

4 Likes

Ja súhlasím s komisármi čiastočne. Sainz nikdy nebol na úrovni predných kolies Lawsona, takže po správnosti mal Sainz ubrať. Lawson mu nemusel nechať miesto na auto. Problém je, že sa to neposudzuje konzistentne, a to mi vadí.

1 Like

Ja sa ani nedivim, ze sa s nim nechceli bavit.

Je jasne, ze by nemali sancu toto blbe rozhodnutie obhajit

1 Like

Za tohle trestat v první zatáčce je absolutní výsměch.

1 Like

Vice okate uz to nemuze byt FIA Bull jak vysite. FIA Care + konci az na konci sezony, Sainz ma smulu.

Baviť by sa mali z každým že? Rozumne vyargumentovať a bolo by všetko ok. Žiaľ realita je iná.

Jako, chápu že pravidla, nebo ten jejich kodex, mluví o tom kdy má při předjíždění vnějškem garantované místo, dejme tomu. Ale to že ho garantované nemá ještě neznamená že tam nemůže být a pokud dojde ke kontaktu protože i přes to že tam je tak ten na vnitřku se rozhodne pro sebe využít celý prostor zatáčky, tak proč se na to nekoukat jako na závodní incident? Prostě když bude jezdec hovado, a za každou cenu tě nenechá projít, je risk kontaktu oboustrannou záležitostí.

… ono co dělá Sainz je vidět velmi často, zejména v táhlých zatáčkách, Barcelona jak vyšitá, a pokud ten na vnitřku teda podle jejich definice rychle nevytlačí toho co se snaží předjet vnějškem, tak je idiot. Tohle fakt chtějí nebo co?

2 Likes

Presne, odbyt pilota takovym zpusobem, to nejde videt jinak.

Pri viacnasobnom prezreti sa nakoniec asi stotoznujem s komisarmi. Je to tak 50/50 bud racing incident alebo trest pre Sainza, ale kedze Lawson utrpel, tak trest ok. Ak by sa rozhodli akokolvek, vedia si to obhajit.

Sainz ani nahodou nebol na urovni Lawsona, bol o pol auta za nim a dopredu sa posuval velmi pomaly. Neviem co je to za blby zvyk poslednych 5-6 rokov, ze piloti si myslia, ze na vonkajsku sa predbieha najlepsie a automaticky musia dostat miesto.

Lawson bol na vnutrajsku, bol vpredu a spravne vyvazal Sainza mimo. Co sa maju piloti nechat dobrovolne predbiehat a odovzdavat pozicie? Mal pravo na tu zakrutu a mal pravo si volit stopu.

15-20 rokov dozadu by toto Sainzovi spravil kazdy jeden pilot na gride. Stare zlate casy.

1 Like

15-20 rokov dozadu boli tie monopostu oveľa menšie. Je úplne iná doba, tých možností na predbehnutie je oveľa menej než kedysi. Preto sa všetci snažia vyvážať vonkajškom.

Btw. Lawson šiel tiež ako slimák, čistý racing incident.

3 Likes

Dnes som sa pustil do súboja s niekým, kto niečo také odmieta a radšej bude riskovať incident a stratu množstva bodov, kým jeho tímový kolega stojí na pódiu. Je to veľmi frustrujúce a som veľmi sklamaný

a rovnako sa tak pustil do prehrateho suboja jazdec, ktoreho kolega opat raz dokazal bodovat na krasnom piatom mieste. opat raz :slight_smile:

1 Like

Toto je čistý nezmysel a vedia to už aj deti v motokárach.

Dokonca aj Lando už sa to naučil, že po vonkajšku sa prebieha, len keď na to má rýchlosť a je si istý a nie že skúsim to tam poslať a potom budem plakať, že mi nenechali miesto, na ktoré som ani nemal nárok.

Carlos sa vyjadril,ze ho tam nesiel predbiehat,ale priblizit sa,aby mal lepsi vyjazd,tak tvoj komentar je mimo

1 Like

Tak to je potom ešte horšie pre neho, keď ho nešiel predbiehať. To akože mu má každý uvoľniť vedľa seba miesto v zákrute len preto, že sa chce priblížiť?