Kde sa vzali rozprávkové zisky Liberty Media? Z Ecclestonovho zanedbávania sociálnych sietí | Magazín F1 - F1online.sk

Novým majiteľom Formuly 1 z Liberty Media sa v priebehu siedmich rokov podarilo zoštvornásobiť hodnotu kráľovnej motoršportu. Generálny riaditeľ Greg Maffei priznáva, že v tomto smere mali aj kus šťastia, že bývalý šéf Bernie Ecclestone zanedbával sociálne siete a nevidel obrovský potenciál, ktorý ponúkajú.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/156765/kde-sa-vzali-rozpravkove-zisky-liberty-media-z-ecclestonovho-zanedbavania-socialnych-sieti

Nutno říct, že za Eccelstona sociální sítě nebyly.
Resp. Byly, ale sloužily k vyjádření pocitů, hraní her a k fotkám z dovolený.
Byznys, marketing a nástroj se z toho stal relativně nedávno.

1 Like

A kolik za covidu chybělo, aby se dostali do těžkého průšvihu.

akosi sa zabuda, ze f1 zachranila len sezona 2021 ak by ta bola len pokracovanim dominancie mercedesu z 2020 a plynulo by to preslo do dominancie rb od 2022 tak ma f1 obrovsky problem
navyse stale ten narast popularity na “internetoch” ktory prisiel v 21 je uz davno prec, jasne je to vyssie ako za bernieho lebo ten tomu nevenoval ziadnu pozornost, ale uz to nieje to co to bolo po sezone 21. teraz sa liberty musi modlit aby to zavahanie redbullu nebolo len docasne, ale trvale

a nevie niekto kde sa da pozriet sledovanost f1 v jednotlivych rokoch? pripadne interakcia na socialnych sietach za jednotlive roky?
ja som to parkrat sa snazil najst na nete, ale vobec sa mi to nepodarilo
vsade sa pise,ze to rastie, ale ako mam tomu verit, ked nikto nezverejnuje konkretne udaje?

inak burzova hodnota FOG je uz 27mld. ale pri minulorocnom zisku 189mil. a predminulorcnom 560mil. a 3 roky predtym mali straty 190, 595 a 311 mil.

A tohle ty podporuješ? takové ždímání peněz z tvrdě pracujících lidí?

Jasně, dělej kampaň hailováním :face_vomiting::face_vomiting::face_vomiting:

3 Likes

To bys chtěl nějak moc aby ti společnost sdělovala svoje obchodní tajemství ne? Jinak občas se objeví nějaká studie (dokonce tu o tom i píší F1 zažíva na sociálnych sieťach krízu. Môže za to Verstappenova dominancia? | Magazín F1 - F1online.sk ), ale nikdo ti nepošle odkaz na Excel s přesným údaji.

1 Like

Nechci tuhle hranatou nulu obhajovat, ale takhle bys vyfotil fakt velkou spoustu i známých lidí na světě. Ano tomuhle nenahrává soška se svastikou v obýváku, vím. Ale fotka je to trochu zavádějící, chtělo by to spíš video.

co sa tyka naozajstnych subojov o titul, dostali liberty media fakt hluche obdobie. za ostatnych 10 rokov tam maju 2016 a 2021. niekolkokrat bol tesny zaciatok sezony. ze to vobec prezili do pandemie im sluzi ku cti.

to sa neda porovnat s dekadou po schumiho odchode. ak by za LM dva rocniky po sebe rozhodol jeden bod/jedna zakruta ako 07 a 08 tak je hodnota f1 trojnasobna.

nieje to sukromna spolocnost, ale verejne obchodovatelna spolocnost na burze. to len ako technicka poznamka a mozno to niekde vo vyrocnej sprave je, ale komu sa chce prehrabavat vyrocnymi spravami. to je praca platenych novinarov, nie mna :slight_smile:

sledovanost programov v tv su uz peknych par rokov viac menej verejne udaje len je problem, ze to nieje nikde sumarizovane a ak by to chcel niekto porovnat celosvetovo tak je to celkom fuska

z casu na cas sa udaje o sledovanosti f1 niekde objavia, ale nikde to nebolo spracovane nejak tak komplexne, ale mozno som to len zle hladal a niekde tie “excelovske” tabulky nejaky sikovny novinar spracoval

Co je spatnyho na pozdravu od srdce?

nepsal jsem, že je to soukromá společnosti, psal jsem že je to obchodní tajemství. Sledovanost TV programů je hezká no a F1TV tam započítáš jak? A další internetové televize? Tyhle čísla nikdo moc pouštět ven prostě nebude, protože na ně bývá navázaná třeba cena předplatných. Ano ty údaje se objeví, ale bývají to napůl odhady.

1 Like

pusta to sama liberty lebo sa potrebuje chvalit a tym zvysovat cenu akcii, kedze manazment je plateny casto na zaklade rastu akcii

v tom clanku je to ale porovnavane rok 2021 s 2020, ale aj na tom je vidiet, ze ani ten najnapinavejsi boj o titul od roku 2008 nebola nejaka velka sledovatelska hitparada kedze celkova sledovanost bola vyssia len o 4% oproti 2020 a to v tom roku bolo o 5 pretekov menej takze priemena sledovanost v roku 21 bola mensia ako v 20

Ukazoval kolik sněhu napadlo.

1 Like

tak hlupy nemoze byt, daj zdroj

Zdroj jeho FB, ano je tak hloupý
„Je to úplně normální, mám také dýku SS po otci. Nejsem člen NSDAP a nejsem pravicový radikál. Doma mám mnoho starožitností, trofeje a dary od mých kamarádů. Za to se nestydím,“ řekl k tomu Turek v pondělí v debatě na CNN Prima News.

1 Like

zdroj nedas co? na ten koment z fb

Říkám, je to jeho FB

shit wild

2 Likes