K slabému tempu pridajte nedostatočnú kontrolu kvality. Alonsovi za jazdy odpadol volant | Magazín F1 - F1online.sk

Hmm, safety first…:neutral_face:

3 Likes

Hlavne, ze podla alzakov sa rozpada RBR. Z tychto zaberov to vyzera, ze sa rozpada skor Aston Martin, aj vykonovo a aj doslova…

Alonso pomerne slusne potiahol k zemi dalsi team. Ked tam prisiel, auto bolo schopne bojovat o podia. Teraz sa raduje z postupu z Q1 a zaklincuje to tym, ze podal zivotny vykon… Tu ani Newey nepomoze

Čím je potahal k zemi? Konkrétní věci + zdroje, díky.

1 Like

Konkrétní věcí je že ho nesnáší, tak vše špatné na jeho hrb :wink:

2 Likes

2 Likes

Klasika, tady raptor a triper jako klasičtí hateři Alonsa kopou, ale nejsou schopný ukázat na nic konkrétního. Ale tak můžou ukázat na Ferrari, jak výměna správných lidí něco změnila. Nebo RBR, jak přijít o dominanci :smile:

2 Likes

… ale jinak obecně považuji za nepřínosné když “zklamání” v týmu se nabaluje a tým si nechává stejné jezdce. Ono ty nezdary se nabalují, nenaplněná očekávání více a více frustrují, postupem času to prostě začne být toxické když to nejde správným směrem. Z tohoto pohledu Lance už tam být neměl nějaký čas a Alonsovi se ta doba již taky krátí. Příští rok to bude čtvrtým rokem, to už prostě musí nabrat správný směr jinak bude nastávat čas “rezignovat”. Ono třeba u Leclerca ve Ferrari už je to podle mého natahováno z obou stran, už to prostě trvá moc dlouho. Tím neříkám že je to jeho vina, ale po určité době se to láme přes koleno a opravdu to není vztah typu církevního sňatku. Někdy je prostě třeba už věcmi zatřást a vydat se jinou cestou, pro obě strany. Takže doufám že pozitivní obrat v trendu nejpozději další sezonu v tom Astonu už přijde, na lepší chvilky už bude nejvyšší čas.

2 Likes

Nadhera. Newey je tam este iba par mesiacov a aston uz pracuje na bezdratovom riadeni. Verim ze to bude uspesna novinka z hladiska bezpecnosti. Ten volant nehorazne zavadza ked chce pilot vystupit z auta. Ked ho bude moct len tak vyhodit z auta tak to usetri drahocenny cas na zachranu. O co lahsie by vystupil na priklad grosjean keby mu tam riadenie nezavadzalo.

1 Like

Když chceš umlčet diskuzi, tak se zeptej někoho, kdo napíše něco obecného na konkrétní příklad/y. V posledních pár dnech jsem to vyzkoušel 3x na 3 lidech a 3x No response. Velmi zvláštní. :thinking: :smiley:

2 Likes

Je to tak, ale je taky potřeba dodat jednu podstatnou věc. Na současném monopostu dělali ti stejní lidé, co loni končili na svých pozicích v AM. Nová struktura to přebírala v listopadu, a tady je vidět to co jsem říkal loni. Letošní AM bude tragickej a nefunkční. Nová struktura může zkusit alespoň část na letošek zachránit, ale větší pozornost bude na 26 s kompletně novým inženýrským týmem

2 Likes

Tak stačí se zeptat, proč RBR začal vyhrávat tituly až tam byl Peréz, když odešel, tak už to není na takové úrovni. Oni ani Neweyho nepotřebovali, Checo to tam montoval na koleni pro Maxe dle této logiky😀

1 Like

Podíl na tom může mít, ale jako vysvětlení mi to nestačí. Nevěřím tomu, že vliv jakéhokoli jezdce v týmu tohohle rozsahu sahá takhle daleko. Jasně, on bude všechno jenom ne budovatel týmu. Ano, může se stát, že vývoj jde špatným směrem třeba i kvůli nedobré zpětné vazbě. Ale tam už přece musí být týmy lidí s veškerou moderní technikou a nejsou tam týden.
@PUFF Souhlasím, není tam kontinuita vlastního vývoje. Nicméně teď už musejí mít i určitou sumu získaných dat a zkušeností, to kopírování nebo co to bylo už taky neproběhlo včera. To druhé “zázračné” auto měli k dispozici od jara 2022 a můžeme si myslet svoje o tom, jak k němu přišli a jak s ním “pracovali” až do zázračného jara 2023. Ale od té doby je to prakticky volný pád, jako kdyby vlastní práce vůbec neprobíhala.
Možná tam rotují lidi takovým způsobem, že se v zásadní míře nestihnou stabilizovat pracovní kolektivy. To by mně určité vysvětlení dávalo.

1 Like

… to je asi nejlepší zdůvodnění onoho selhání, má to alespoň inovativní myšlenku a ne prostě jen babráci :smiley:

2 Likes

Proč by neměl být? :thinking: Je součást týmu jako každý jiný pilot. Předpokládám, že dělá stejné věci jako každý jiný pilot v týmu. Za jeho učasti přišel do týmu Newey, Cowell…

2 Likes

Nepamatuju si, že by nějaký tým posunul dopředu. Ale opravdu to pro mě není hlavní problém, takže z debaty o Alonsovi se z dovolením odhlásím.

1 Like

Chápu, raději se z ní odhlaš, to bude nejlepší.

Dneska prskas odrana :smile:
Radsej mi povedz ci som si kupil dobry pocitac

2 Likes

… a ty tituly v Renaultu mu jen spadly do klína a přišel tam k hotovému? :thinking:

2 Likes

Napřed napíše, že to není zásadní faktor a pak napíše, že si nepamatuje jaký tým posunul dopředu… :upside_down_face:

2 Likes

Ty si neumíš složit sám počítač, ježku?

1 Like