Jos Verstappen sa ohrádza voči tomu, že by bol voči synovi násilnícky: Maxa som udrel iba raz | Magazín F1 - F1online.sk

Tak potom pre teba nie je normálnych väčšina rodičov a trénerov športovcov, ktorí to v živote dotiahli na svetovú úroveň. Dieťa si musí uvedomiť, či chce robiť šport ako hobby a popri tréningoch stíhať párty a nsviem čo všetko alebo to robiť profesionálne a niečo tu obetovať.

Ako už bolo spomenuté vyššie, pre Maxa bola najhoršia vyhrážka od Josa to, že mu predá motokáru. To hovorí za všetko. Keby nejazdil hodiny a hodiny v daždi, tak by nezajazdil najlepšie mokré preteky za dlhé roky v F1 (Brazília 2016) a nebol by taký dobrý a možno by nemal ani titul alebo v nebol v F1. Max ako dieťa si zvolil sám motokáry a chápal, že Jos mu chce dobre a chápe to dodnes.

To čo opisuješ ty sú napríklad praktiky ruských otcov, ktorí sú zároveň trénermi svojich synov a dcér napríklad v gymnastike (samozrejme takéto prípady sú aj v USA, aby sa niekto nechytil politiky hneď). Ruskí gymnasti sú síce najlepší na svete, ale ich psychika a osobnosť je totálne rozložená, čo sa o Maxovi povedať nedá. S ocom má dodnes dobrý vzťah.

Zopakujem otázku, lebo evidentne súdiš Josa za to, že napadol bývalú alebo iných ľudí a prenášaš to na jeho otcovstvo:

Daj mi nejaké príklady jeho násilného správania k Maxovi a rád zmením názor. :slight_smile:

Lebo to, že Jos bol ako otec tyran je zatiaľ rovnaká mediálna bájka ako to, že Lewis vyrastal v slume a biede. :slight_smile:

Týden ticha mnohdy moc ublížit nemusí. Někdy to může být naopak příjemný bonus. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Jsou i tvrdší tresty. Jednou jsem něco provedl. Už ani nevím co to bylo a místo trestu otec vytahl akordeon a začal hrát samé smutné písničky. Taky bez jakéhokoliv komentáře.
Musím přiznat, že je to snad jediný trest, který si pamatuji dodnes.

Dnešná doba je celá na hlavu. Akýkoľvek trest je tyrania. Deti sa nemôžu trestať. A už to začína byť vidieť. Mnoho dnešných tínedžerov už má za sebou skúsenosti s drogami, psychickými problémami a dokonca nevedia ani to aké sú pohlavie. Veľmi sa teším na to ako sa zaradia do dospelého života, keď ich už rodičia nebudú môcť sponzorovať. To bude čistá fantázia koľko bude samovrážd. Až mi je ľúto, že som neštudoval psychológiu, mohol som na tých stroskotancoch nechutne zbohatnúť. :smiley:

Ale my si nerozumíme v zásadní věci, pro mě je nepřijatelné už to, co se tady opakuje a Tobě to připadá v pořádku. K tomu to, co se taky ví a ani jeden z Verstapennovců to nepopírá, a to permanentní srážení sebevědomí - otec mu opakovaně predikoval, že stejně nic nedosáhne, bude řídit náklaďák nebo autobus… To je v situaci, že se celé dětství ničím jiným než drilováním závodního ježdění nezabýváš, “na ránu”. Jednou větou - dítě má vyrůstat s pocitem, že přijetí od rodičů nezávisí na sportovním úspěchu, a to tady fakt nevidím. To je asi všechno, stejně Tě nepřesvědčím :smile: .

Nevím. Pro mě je urážlivost spojená s dlouhodobým nemluvením (den a víc) věc, která dokáže otrávit rodinné prostředí pro celou rodinu včetně členů, kterých se to v podstatě netýká. Ale to je věc názoru.

Nechci se do téhle diskuze moc míchat, ale Jos Emila popoháněl kupředu. Kdyby mu pouze srážel sebevědomí, tak by z něj nebyl drzý fracek.

To nemôžeš myslieť vážne. :smiley:

1. Máš pocit, že Max má nedostatok sebavedomia?

2. Myslíš, že mu to hovoril len tak na dobré ráno alebo skôr po nejakej jeho chybe alebo v prípade, že sa mu nechcelo trénovať?

Ja mám na to pohľad človeka, ktorý si prešiel profesionálnym športom od detstva až do mužskej kategórie. Vždy keď som mal deň, že sa mi nechcelo trénovať, tak som počul od trénera niečo na štýl, že som lenivé prasa a dopadnem ako moji spolužiaci, ktorí to zabalili v 14tich a v 17tich už užívali drogy. Ak má človek IQ aspoň 80, tak pochopí ten kontext v akom to tréner myslí. :slight_smile:

Pozri sa na trénerov hokejistov alebo futbalistov po slabej tretine alebo polčase. 99% z nich je nasr4ných a v šatni na hráčov nakričia. Aj oni sú tyrani ako Jos? Profesionálny šport skrátka nie je hobby krúžok pre deti. Buď tomu niečo obetuješ alebo neuspeješ. :slight_smile: Z pohľadu ženy, ktorá asi nemá skúsenosti s profi športom sa to môže ťažšie chápať a to vnímanie je asi iné, ale ja som si profi športom prešiel a v dospelosti viem, že niekedy v rámci tréningu treba na deti aj bič. :slight_smile:

Každá doba je jiná.
Bývaly časy, kdy škola byla možná až po práci.
A tresty? Ty se rozdávaly beze slov i upozornění. A nebylo to žádné tytyty.

Podle mě není důležité trestat, ale vytvořit si respekt. Obávám se, že mnoho dnešních rodičů je tak přetíženo prací a doma internetem, že vlastně ani netuší, že dítě něco provedlo.

2 Likes

Tak máš tenhle názor, já mám jiný. Argumenty jsme si řekli a nepřesvědčíme se :smile: . Díky za diskuzi.

3 Likes

Jenom drobnost - nepamatuju si dobu, kdy by se rodiče věnovali dětem víc než teď, i když jsou samozřejmě mezi nimi výjimky. Nakonec fenomén “dětí s klíčem na krku” je z mého dětství, i když mě díky spolubydlící babičce minul :-).

No nevím, to že dnes rodiče už téměř dospělé děti vozí až před školu bych za kladnou výchovu moc nepočítal.
Když mají čas vozit děti do školy, tak to znamená, že se z práce vrátí až večer. Pak si dají unavení rodiče sprchu, nachystají večeři a usnou před monitorem pc.
Samozřejmě to není pravidlo, ale pokud můžu sledovat trendy, tak většina rodičů se školou komunikuje jen aby své dítka stále za něco omlouvali.

Dobrá úvaha, naráží to ale na systémový problém a to že ztroskotanci nemají peníze na psychologa.

Rovnako. :slight_smile: 15trestovJosa :smiley:

2 Likes

No, tak minimalne jeden nasilnik se nam tady odkopal, velky fanousek ani ne Verstappena jako jeho otce, fuj.

Decka se trestem a nasilim nevychovaji, ani sportovec, vyroste z nej akorat grazl nebo zivotni nula.

Decka se vychovavaji sami, pozoruji rodice.

Tak jo, když myslíš :slight_smile: .

Myslíš @Situs , ktorý chce ľudí kopať do hlavy, keď ho argumentačne ponížia v diskusii?

Netvrdím, že to tak je v každé rodině, ale takový je dnešní současný trend. V lepších rodinách posílalí děti každý den do jiného kroužku, ať se o ně postará alespoň někdo, ale v globále mají dnes rodiče na děti mnohem méně času.

tak Eisking by sme mali vidiet na Nove, podla toho, co pridali na instagram ,a teda vysvietenu vypredanu halu a oznacenu Nova sport s popiskom, ze Vidime sa na Nove :smiley:

1 Like

Škoda, chtěl jsem změnu k lepšímu

Jenomže změna nemusí být vždycky k lepšímu :smile: . Já jsem ráda, jenom bych si přála, aby občas přibrali Pavla Fabryho. Po tom se mi jinak bude stýskat.

1 Like