Jos Verstappen nie je proti nasadeniu Lawsona: Je pripravený! | Magazín F1 - F1online.sk

Ako krasne mi ta predpoved vysla:

V beznej diskusii operujem aj slovom “zena” a skupina rovnako zmyslajuca ako ty ma v oblube sa pytat na definicu/kriteria toho slova. Chora doba. :smiley:

Si si dlho nemeral pipik s nikym? :smiley:

Boze, to s tym vykopnutim bolo myslene ako “nadsazka.”

To co som napisal ohladne tych kriterii je konkretne viac ako dost, neviem, co ine by si este chcel. A spravne si povedal, ze tie kriteria je dolezite splnat iba pri vstupe a potom nasledne uz neexistuju mechanizmy, ktore by umoznili vylucit stat, ktory ich nesplna (co je podla mna celkom velky problem). Cely moj point mal byt ten, ze ohanat sa tymi kriteriami a tvarit sa, ze pre EU bude devastacne, ked ich nejaky stat nesplna, je celkom komicke, nakolko uz teraz mame v EU x-statov, ktore ich sice splnali (s prizmurenym okom) pri vstupe, no teraz ich uz dlhodobo nesplnaju…no co, EU sa kvoli tomu ano nerozpada a ani nezanikne.

Ja osobne si myslim, ze prijat Ukrajinu, ktora nesplna vsetky kriteria sice nie je optimalne, ale este vzdy to je pre EU lepsia alternativa, ako keby sa z Ukrajiny mala stat ruska gubernia. Uz len to bude naozaj garantovat bezpecie a stabilitu.

1 Like

Ako hlupakov tu zije dost, ale tento clanok je este vacsia hlupost. Statistika spravena na zaklade velmi reprezentativnej vzorky. :smiley:

Ale ked sa najde stale viac a viac ludi, podla ktorych existuju viac ako 2 pohlavia a je pre nich uplne v poriadku identifikovat sa ako opacne pohlavie, zviera a ine veci, a nepovazuju to za ziadnu psychicku poruchu, tak sa nemozme cudovat, ze je dost hlupakov, ktori veria plochej zemi. Ta plocha zem je predsalen mensi nezmysel (ale stale nezmysel) ako viac ako dve pohlavia. :smiley:

Ved uz som im talozil a furt sa tu yebu ako kr3teni

Halooooooooooo co jeeeeee

Na to sa tu hrame? Na nadsazku? Lebo tvoj kamos tu rozobera kazde moje slovo, ked napisem, ze Harrisova mohla hovorit co chcela a nikto to neriesil (v zmysle, ze na Trumpa mainstream media mali ovela ovela prisnejsie kriteria ohladom jeho vystupeni). Dokonca chcel zacat debatu o tom, co je to mainstream. :sweat_smile:

A sme doma, ved o tom pisem.

A cely moj point je o tom, ze Ukrajina nema co v EU robit, lebo nema ani perspektivu v najblizsej dekade splnat tie kriteria.

A ja osobne si zas myslim, ze prijat Ukrajinu je ovela vacsim rizikom stability EU ako ju neprijat a je to ta najhorsia alternativa. V zaujme zachovania celkovej stability v Europe by mala Ukrajina zostat neutralna, mimo EU, mimo NATO. A malo by sa ako Rusko, tak aj EU a NATO zaviazat k tomu, ze to tak zostane. Hadam nechces mat Putina na hraniciach EU. Alebo ano?

A my tam mame co robit, ked tie kriteria aktualne nesplname? To neohrozuje stabilitu EU?

K comu sa zaviaze Rusko, je v podstate uplne jedno, lebo je to banda klamarov, ktorych slovo ma nulovu hodnotu.

Mimo to nechapem, preco by Ukrajina mala byt nutena ostat neutralna, ked si vacsina Ukrajincov praje byt sucastou EU. Ved to je ich vec. Ani nam nikto nediktuje, ci mozeme alebo nemozeme patrit tam ci onam.

1 Like

zase som tak nachytal pri klamstvach, ktore si nevies obhajit tak tasis nadavky. nic nove…

1 Like

Ne to není pravda. Podmínky pro fungování v EU jsou stále stejné.

cenovou stabilitu - sleduje se míra inflace (CPI), která nemůže překročit inflaci třech nejvýkonějších ekonomik eurozóny o více než 1,5 p.b.

• udržitelné a “zdravé” veřejné finance - poměr shodku veřejných financí k HDP nemůže překročit 3% a poměr veřejného dluhu k HDP nepřesáhne 60%
  • stabilní kurz měny a účast v ERM II (Evropský mechanismus směnných kurzů) minimálně 2 roky, kdy se zároveň kurz národní měny pohybuje k euru ve vymezeném koridoru
  • dlouhodobé úrokové sazby nesmí být vyšší než sazby třech nejvýkonějších ekonomik eurozóny o více než 2 p.b.

co založit jinou diskuzi, tohle je na regulární ban pro @Bretnix a 5 ban pro @Jos_The_Boss co tu oba zase předvádí, @Admin by proti nim měl znovu zasáhnout, protože tohle je fakt staršný

2 Likes

My sme tie kriteria splnili pri vstupe. Ano, nie je spravne, ze sa to nemeria a neriesi aj po vstupe, ale to by pol EU vypadla. A splnenie pri vstupe je aspon ako takou zarukou, ze ta krajina stoji za to, aby bola prijata. Ten proces je dost dlhy a narocny, pre vela krajin to trvalo dlhe roky a desatrocia, aby sa do EU dostali. Preco by sme teda mali Ukrajinu prijat, ked nesplna ani zdaleka aspon take kriteria ako museli splnat ine krajiny na vstup?

Toto mozes povedat o Rusku, Cine, USA, Nemecku, Britanii, Francuzsku a v podstate takmer o kazdom state.

Toto je akoze argument, ze vacsina Ukrajincov si to praje? :sweat_smile:

Cize je jedno, ze nesplnaju mnoho kriterii, podstatne je, ze si to praju. :joy:

Aj ja si prajem mat zelenu kartu v USA, aj vacsina Mexicanov si mozno praje, aby bolo Mexiko sucastou USA.

Bohuzial takto svet nefunguje a treba pozerat na vyssi zaujem a urcite je dolezitejsia celkova stabilita Europy ako to, ci Ukrajina bude alebo nebude v EU (aj keby splnala kriteria, ktore nesplna). Inak mozme rovno zakladne NATO obstavat okolo Ruska a Rusi mozu vsetky svoje zbrane sustredit na hranicu s NATOm a svet bude v prdeli (nie je od toho az tak daleko).

Sachovnica osrata, za vitaza si sa vyhlasil, no pravdou je akurat to, ze pri nicom si ma nenachytal a jediny kto klame si ty:

Cituj mi jednu nadavku, co som na teba v tejto diskusii napisal. A si skoncil. :smiley:

Jedina nadavka/urazka v celej diskusii je od teba:

Ja som voci tebe nenapisal ziadnu osobnu nadavku ani urazku, fajka zhasla kamarat.

A ked sa vratim na zaciatok diskusie, kde si zareagoval na mna, tak podstata mojho komentaru o tebe bola tu:

Doplnena tymto:

A dnes si opat dokazal na 110%, ze je to presne tak ako som to napisal. :smiley:

takze si klamar co si svoje klamstva objajuje osobnymi utokmi. Nic nove. nema zmysel nic citat co vyplodis s cervenym suknom pred nosom. Chod si steroidy vybehat na vzduch…

1 Like

Praveze to nie je zarukou nicoho, ked neskor tie kriteria nikto nekontroluje. Mas pravdu, ze by pol EU vypadla, ale potom sa tu netreba hrat na to, ze splnanie tych kriterii je pre EU zivotne dolezite. Nie je, nakolko ich viacero krajin v ramci EU nesplna a nikoho to nerusi. Len pri Ukrajine sa hrame, aky je to zrazu strasny problem.

Co to tu stacas, to som vobec netvrdil. Ja som nepisal, ze Ukrajinu by sme mali prijat iba na zaklade toho, ze si to praju Ukrajinci, neviem, kde si to vycital. Ja som sa len pytal, preco by sa Ukrajina mala vzdat tej perspektivy a mala byt nutena, ostatne dozivotne “neutralna.” Minimalne europsku perspektivu do buducnosti jej mozeme dat.

A kto urcuje, co je vyssi zaujem? Kremel? Ak Putin zacne dupat nohou, ze mu vadi clenstvo Slovenska v EU, tak potom tiez budes argumentovat, ze by sme mali vystupit, aby sa Putin nehneval? To je ten tvoj “vyssi princip?” Lizat r.it Rusovi?

No super, o to viac podporujes moj argument. Ked sa vobec nikomu neda verit, tak sa mozeme vykaslat na nejake zaruky a dohody. Preco potom pises o zarukach pre Ukrajinu, ked sa podla teba nikomu neda verit?

1 Like

A aky je teda mechanizmus/proces na vylucenie krajiny z EU, ked nesplna podmienky? :sweat_smile:
Este aj ten, koho si sa tu povodne zastal, napisal presne to, co aj ja:

Tak inflacia alebo CPI? Lebo miesas dve rozne veci kamarat. :smiley:
Najskor si vyber, ktore z toho a potom este napis, ci nemoze prekrocit priemer ich inflacii alebo median alebo co vlastne.

The annual inflation rate in Slovakia edged down to 2.6% in September 2024 from a six-month high of 2.8% in the previous month, matching market expectations.

Aktualny inflation rate top 3 ekonomik EU:

• Nemecko - 2
  • Francuzsko 1.2
  • Taliansko - 0.9

Az take zle to nie je, voci Nemecku a Francuzsku sme ok podla toho kriteria co si napisal vyssie (hoci za Slovensko este nie su data z oktobra).

Ale spat k podstate veci:

Ked su to podmienky pre prijatie, tak ich treba splnit na prijatie, nie? :smiley:

Keby ich bolo potrebne splnat kazdy mesiac, inak by bola krajina vylucena z eurozony, tak eurom platime v par krajinach.

1. Za co by si chcel ban pre mna a @Bretnix ?
  2. A ked uz, tak preco by si sebe ban dat nechcel, ked sa zapajas do rovnakej offtopic diskusie ty klaun? :clown_face:
1 Like

Hogr si to ty? :open_mouth: Ake osobne utoky? Ved daj jednu citaciu kde som ti nadaval. :smiley:

Opat raz krasne zakoncenie tvojho zufalstva, ked ta niekto vyskoli. :smiley:

A takto si :poop: do huby v dvoch riadkoch, ze ja obhajujem nieco osobnymi utokmi (co je tvoj vymysel) a na dalsom riadku napisat, ze ja nieco “vyplodim s cervenym suknom pred nosom” a “mam si steroidy ist vybehat na vzduch”. Myslel som, ze takyto rozklad a ubohost tu dokaze predviest len jeden clen fora. :sweat_smile:

To si děláš srandu nebo to myslíš vážně? :thinking:

Bretnix za to, co tu postoval a neustale postuje a u tebe to stejný včetně urážek. To co tu předvádíte je maximálně na psychologický rozbor osobnostních poruch, nikoliv na fórum o F1.

Článků je tu dost, nikdo ho nenutí být právě v tomto vláknu. I tak je nasáčkovaný prakticky v každém 24 hodin denně. Ale nezatěžoval bych se křikem jednoho zákeřného nácka.

Obecněji lze říci, že i F1 je fenomén, který existuje v reálném světě a ne v mimoběžném časoprostoru, takže se jí nepřímo dotýkají i politické aspekty a otázky. Viz otázka legitimity některých států pořádat sportovní události a účastnit se jich a otázka, nakolik se do této problematiky promítají mocenské hry, které režíruje především západní civilizace, ale ekonomicky možná začínají přecházet do sféry arabských miliard.

Koneckonců, po Las Vegas budeme mít další ukázku pokrytectví v Abú Zabí: Spojené arabské emiráty zasahují do konfliktu v Sudánu, což je další místo, kde umírají civilisté ve velkém a “ctnostnému” Západu je to jedno.

1 Like