Jos Verstappen chce dať veci na pravú mieru: Maxa som na čerpačke nenechal | Magazín F1 - F1online.sk

Takze aby sme si neplietli tvrdeho jazdca s tym, aka je osobnost. Staci si spomenu na Braziliu a koliziu s Oconom. Do vysielacky bol jasne upozorneny ze ho Ocon obehne lebo ma cerstve cervene a Verstapen ho chcel silou moucou udrzat za sebou, aby jeho ego neutrpelo. Ak by aj Ocon isiel ako v rukavickach, na konci kola na tej rovinke by ho predbehol a urcite aj skor na trati. Lebo mal obrovsku rychlost.
A Ver este pri vazeni isiel za nim a strcil do neho. Ja viem, tu ste sa na fore ohanali ze co to Ocon stvaral, ale toto bolo jednoznacne psychicke zlyhanie Verstapena a robi to dodnes. Ak ho ma niekto predbehnut, radsej koliduje. A to neni o jazdeckom umeni, ale o psychickej labilnosti. A mozno prave o tom, ako do neho foter hucal cele detstvo.

Ocon ho mal vtedy sotiť naspäť, ale silnejšie a poriadne na neho nahúkať.
V reálnom živote by už Maxo dávno dostal cez držku. Vtedy len využil to, že Ocon je chudý chalan.

1 Like
1 Like

Celkem troufalost nazvat snad nejnormalnejsiho pilota psychopatem. Zvlast od cloveka, kterej pravymu psychopatovi fandi…

Este aj na gride odsotil fotografa.
Myslim, ze prva vec samozrejme nebol umysel a mohol sa (mozno) viac zaujimat, aj ked o nic vacsie neslo a ta druha, fotograf nerespektoval jeho osobny priestor tesne pred startom, na co su niektori dost citlivi (fini podla mna viac, aj Kimi).

Kazdopadne za vyse 20 rokov sa daco najde, preto som napisal, ze niektori pisu o arogancii aj u Kimiho (to mal byt point, ze skusenosti mozu byt rozne a ludia pisu hocico), hoci za mna tieto pripady nie su o arogancii, moju osobnu skusenost s Kimim mimo kamier som napisal vyssie a tu oficialnu pozname :slight_smile:

1 Like

Ten nadpis “Kimi hits a child” vo videu ale nie je vôbec pravdivý. Vidieť, že Kimi zavadil o fascikel, ktorý mu do cesty natlačila tá pani a fascikel následne trafil to dieťa, čiže žiadny úmysel tam z Kimiho strany nebol a je to viacmenej chyba tej pani.

5 Likes

Je to tak, kromě toho odhadovat něčí povahu z ojedinělého setkání nebo události je vždycky zrádné - každý má občas špatnou náladu a odsekne, každému se může stát, že do někoho nechtěně vrazí (občas i chtěně :slight_smile: )… Dnes jsou všude kamery, tak se všechno moc prožívá.

7 Likes

ta pointa nie je, ze Kimi zvalil nejake dieta, ale ze to viacmenej odignoroval. Ako mne to je v zasade jedno, dietatu sa nic nestalo a jeho osud urcite nemal v rukach Kimi. Byt ale v rovnakej situacii napr Vettel tak sa otoci a zahra kladasa. Ale suhlasim s @Evap, ze sudit aky je kto charakter na zaklade takychto situacii je sikma plocha. Nie kazdy kto sa nevie spravne zorientovat v nahlych spolocenskych situaciach je hned arogantny alebo zly clovek.

5 Likes

No tu mi je ale psychológie. :sweat_smile:

Len toľko, že k rôznym incidentom a debatám o arogancii (hlavne pri strkaniciach a pádoch) máme aj túto osvedčenú F1 klasiku - ešte aj s DCho v pohode reakciou ako paródiou. :v:

:smirk: Ale môj osobný TOP psychopaticko-arogantno-autistickej (už čo sa vám hodí) reakcie, ktorá ma sebakriticky priznávam aj dosť rozosmiala, zatiaľ ešte F1 nevyprodukovala:

2 Likes

Ten pravy sa ozval co ma v hlave vymetene :rofl: :rofl: :rofl: :fu:

To bola arogancia, ze nechcel dat autogram ? Co to ma spolocne s jeho oblubenostou ? Ved on na trati umyselne nebural superov :smiley:

Ale Kimi za ferrari nic nejazdil, nikto nevie co sa mu v danu chvilu honilo hlavou. Ci nemal nejaky problem s vedenim, ci nemal telefonat od rodiny a ine veci, ktore ho prinutili ponahlat sa a v danu chvilu on citil naraz iba tych fasciklov co mala zenska. Mozno ani nevedel, ze ona vrazila do toho dietata. A ked sa uz hodnoti to, ze nezastavil v prvom rade ta zena co do toho decka tukla sa mala ako matka zastavit a vratit.
Takze velmi zly priklad poukazovat tu na ignoraciu Raikkonena, ked sa tu risi umysel Verstapena.
Flegmatik a psychopat su dve rozdielne osobnosti. A toto neadresujem len tebe, len reagujem na to, ze sa mohol otocit, ako by to spravil napr. Vettel…

1. Stale narazas na to aky je Max na trati, ale osobnost pilota je skor to aky je mimo trate.
  2. Ten incident, ktory spominas sa odohral kedy? 2018? A Max mal vtedy nejakych 20-21 rokov? To je vek, kedy je vacsina pilotov este v juniorskych seriach. Clovek sa vekom vyvija.
  3. Keby podla takychto incidentov mas hodnotit pilotov z minulosti, ktori neboli PR pussies, ale boli to este autenticki ludia s emociami, tak je pre teba psychopat asi kazdy. Schumacher, Senna, Prost, …

Schumacher toto nerobil? Senna to nerobil? Mlady Vettel a mlady Hamilton to nerobili? Kazdy z nich je psychicky labilny?

Ty si mylis pojmy kamarat. Psychicky labilny je zatial Norris, ktory sa tuto sezonu pod tlakom viackrat rozsypal ako domcek z kariet a kopil chybu za chybou.

Co si tym videom chcel dokazat? :slight_smile:

Pozrel som si to viackrat, ale Kimi ziadne dieta neudrel ako tvrdi nadpis. Kimi sa niekam zjavne ponahlal a nejaka zenska mu skrizila cestu a pchala mu do ruky nejaky papier (asi na podpis) a Kimi sa jej snazil vyhnut ako sa dalo. Do toho decko (na ktore mali davat pozor rodicia) sa motalo pod tou zenskou a ta ho trafila tym papierom.

Ale to je jedno, za karieru by si snad na kazdeho dokazal najst nieco taketo, to za mna nie je prejav arogancie. A kazdy moze mat obcas zly den.

Ci uz siroka verejnost alebo zainteresovani ludia (novinari, piloti a cely paddock) mali Kimiho radi a nikto o nom netvrdil, ze je arogantny. O tom aky je svedci aj osobna skusenost @Matti s Kimim.

Ale o Landovi cim dalej tym viac ludi tvrdi opak. A hlavne to, ze taky nebol, ale ze sa tak zmenil v poslednej dobe. Vid vyjadrenie Pepu Krala (ten Stroll ma teda prekvapil):

www-youtube-com/shorts/8J_2MaBSQiI

(treba vymenit pomlcky za bodky v linku)

Ano robili to a v tych rokoch aj dostavali kapky, tak ako teraz Verstapen. No ak si spomeniem tvrdost malo viac jazdcov, ale zakernost iba 2-3.
Nic to nemi na tom, ze to co tu o nom piseme je pravda a hajit to rokmi a tym ze sa to deje v F1 je z cesty. Jasne ze doma nefacka svoju zenu, alebo jej decko… Bavime sa o tom aky je to clovek a ako sa na trati chova. A zase ho ospravedlnovat velikanmi z minulosti, ktorym este nesiaha do pasu je tiez mimo misu… V podstate moze vsetko, lebo sa to da vzdy obhajit… ANO ? Cize preco tu RB fans robili taku diskoteku po 2021 kde sme nevideli umysel Hamiltona aj napriek tomu ho tu zvozili pod ciernu zem, ako chcel Maxa zabit :smiley:
Zase nepouzivajm dvojity meter. U Hamiltona tam umysel nebol, u Verstapena niekolko krat.

Tato veta je zasadny problem u teba. To aky je niekto clovek a to aky je pilot na trati su dve uplne odlisne veci.

Max je na trati jeden z najtvrdsich jazdcov, ktory ide obcas za hranu (tak ako kedysi Hamilton, Vettel, Schumacher, Senna), ale v sukromi je, podla vyjadrenia mnohych, jeden z najmilsich a najnormalnejsich chalanov, ktoreho slava a peniaze vobec nezmenili.

Komu nesiaha este ani do pasu? :sweat_smile:

Ma 4 tituly. O jeden viac ako Senna, rovnako ako Prost a o 3 menej ako Schumacher s Hamiltonom. Drzi mnoho rekordov (ci uz absolutnych alebo ohladom najmladsieho veku), je treti v pocte vitazstiev v historii, atd. Kolko musi mat titulov alebo vitazstiev, aby im siahal do pasu? :joy:

To, ze ho nemas rad a nie je ti sympaticky je v poriadku, ale tie klapky by si si mohol dat z oci dole, lebo pises ako cisty hejter o nom.

Ako moze vsetko? Vsak za Mexiko tu dostal taku sodu aj od nas, ktori mu fandime, ze az. V zivote som nevidel taku kritiku od fanusikov Hamiltona, Alonsa ani Vettela, ked oni robili hluposti a zakernosti.

U Hamiltona umysel nebol? To vies odkial? Hamilton v Silverstone isiel do toho presne ako Verstappen v Mexiku na Norrisa - bud uhnes alebo sa zrazime. A Hamilton ma za sebou ine prasaciny v kariere, taky Massa alebo Alonso by vedeli rozpravat.

Ale aby som sa vratil spat na zaciatok diskusie:

Jos je povazovany za “psychopata” (ako si to ty nazval) nie kvoli kariere a tomu co robil na trati, ale kvoli tomu co urobil v zivote mimo trate. U neho je taketo hodnotenie ako cloveka asi na mieste. Ale sam pises (citujem to hned na zaciatku tohto komentu), ze sa bavime o tom aky je Max clovek. A ako clovek je to (podla ludi co ho poznaju osobne) jeden z najmilsich a najsrandovnejsich chalanov na gride.

A odkud ty víš, že to byl úmysl?

Konečně si na to přišel, že počet titulů není ukázkou kvality jezdce

Nema zmysel ani reagovat na tie zajate dristy. O Josovi psies, ze sa tak chova v reale a o mladom, ze je v reale mily :smiley: Co to ma spolocne s tym, ze na trati je zakerny a ak ty povies na Hamiltona, ze tam bol umysel ked si drzal rovnaku stopu tak to je silna kava. Lebo u Ver jasne vidno, ako do supera zahne vzdy, u Hamiltona nie. Neuveritelne. My sa tu vlastne bavime o tom, aky je Verstapen anjelik a ty tu zase trepes o jazde na hrane :smiley: za posledne roky si to nikto okrem neho nedovolil a vsetko mu je prepacene. A tituly hovoria o tom, ze je 3najlepsi pilot z celej historie ked tu riesis pocet titulov ?

Co je na tomto zaujate alebo nepravda? :sweat_smile:

Aj ty si z tych formulovych flat-eartherov, podla ktorych koliziu v Silverstone sposobil Max? :alien:

Ty si v ktorom roku zacal pozerat F1? Sa nepamatas na Hamiltona bez dominantneho auta? Na jeho Mclaren eru alebo suboje s Rosbergom? Pozri si co robil Massovi, to ho asi najlepsie vystihuje. Takze aj on je psychopat?

My sme sa tu povodne bavili o tom, ze ty si napisal, ze Verstappen je psychopat po ocovi. Lenze jeho otec bol “psychopat” mimo trate, ale Max je uplny opak mimo trate.

Boze tieto prazdne dristy. Co mu bolo prepacene? Pis konkretne. V Mexiku dostal dva exemplarne tresty 10s, pricom dovtedy sa pouzivali takmer vylucne len 5s (za druhy manever si urcite 10s zasluzil, ale ten prvy incident by pri hocikom inom bol za 5s). V Katare ci kde to bolo dostal uplne vymysleny trest po Russellovom hereckom vykone v kvalifikacii a nasledne aj u komisarov. Takze co je Verstappenovi prepacene?

Ty pises, ze velikanom z minulosti nesiaha ani do pasu, co je kolosalna blbost. Uz teraz ho vela rebrickov radi do top5 - top10 historie. A tvoja osobna neznasanlivost na tom nic nezmeni.

Nechcelo sa mi vypsovat, ale tocis dookola tie iste dristy a hlavne milujem ked tu riesis Massu :smiley:
Na to som ti reagoval uplne jednoducho a presne a aj tak to ignorujes a ides si dookola tie iste svoje dristy…
Za cias Massu a Ham si to Hamilton zlizol za vsetko a v tych rokoch bol kritizovany. A to iste sa deje teraz Verstapenovi a ty ho obhajujes tym, co robil Hamilton vtedy. My sa bavime o pritomnosti tam sem netahaj obhajobu tym, ze ako jazdil Hamilton. Ked bude mat Ver pod 40 potom sem uz jeho minulost tahat nebudes. Ved naco by aj, ved ty ho obhajujes aj v pritomnosti za vsetky spinave veci a nazyvas to zjednodusene ‘‘Na hrane’’ :smiley:
Ano koliziu v Silverstone sposobil Max a nevidim dovod preco sa tam mal Hamilton uhnut. A napisem to znova. Pozri si to od sartu, ked viedol Ham na vonkajsku a Ver na vnutrajsku. hamilton sa uhol !!! Preco by sa mal uhynat aj o par zakrut neskor, ked bolo garde otocene ???
Verstapen ma prednost, ked je druhy na vnutrajsku aj ked je prvy na vonkajsku ???
Navyse v prvom pripade nechal Ham dost miesta, v tom druhom zatocil Ver do Ham je to krasne vidno z jeho kamery… takze dovi dopo…
Ja som zacal sledovat F1 za cias Schumiho vs Villeneuve 1996 a neskor Schumi vs Hakkinen/DC 1997… Takze zaciatky Raikkonena v sauberi tusim 2001 si velmi dobre pamatam.
A to ze je psychopat dokazuje to, ze neustale monopostom utoci do superov lebo sa nedokaze vyrovnat s prehrou. Ma az prilis velke ego, a dokazuje to rpave ta brazilia a incident s Oconom… Uplne zbytocne a trapne… Velky Ver mal byt predbehnuty druhotriednym Oconom…
A to co spravil potom bola tiez jeho chyba, lebo ho umyselne zblokoval. Tak ako Ricciada v ich kolizii ked 4x zmenil smer jazdy a trest nedostal… tak ako vzdy…
A ty ho tu hajis mexikom ? Ano to bolo prvy krat ked dostal 2tresty po sebe a poriadne. A toto mu mali dat uz v sezone 21 ked robil to co robil. Taliansko umysel. Tiez by prisiel o kopu bodov, tam sa rozhodlo o titule. A aky to trest dostal ? Ked menil motor a ten trest ho nebolel ? A tych veci co sa mu prepieklo bolo az az. Tak ako v 21 proti Hamiltonovi, tak 24 proti Norrisovi.
A ano velikanom nesiaha ani po pas… A ty ho zase obhajis titulmi v dominantnom monoposte :smiley: :clap:

1 Like