Jos Verstappen chce dať veci na pravú mieru: Maxa som na čerpačke nenechal | Magazín F1 - F1online.sk

Max Verstappen nemal jednoduché detstvo. O prísnych výchovných metódach jeho otca, ktorý sa snažil zo syna spraviť muža z ocele, sa traduje veľa príhod. Podľa jednej z nich ho raz Jos nechal na čerpacej stanici, keď na motokárových pretekoch spravil chybu. Je to naozaj tak?

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/184992/jos-verstappen-chce-dat-veci-na-pravu-mieru-maxa-som-na-cerpacke-nenechal

dal to na pravu mieru tak, ze potvrdil ze sa to stalo presne tak ako som to uz pocul…

5 Likes

Ako Jos nebol milujúci otec čo by rozmaznával syna a kompenzoval si naňom svoju slabú kariéru ale chcel pre svojho syna lepšiu budúcnosť ako mal on a sú oveľa horší otcovia, ktorí sa na svoje deti vykašlali.

3 Likes

Zase kdyby VER vyrostl bez taty mel by vyse polozeny hlas, uz ted se to neda poslouchat.

1 Like

Bez tej výchovy by Max nebol tam kde je. Tá psychická odolnosť je neskutočná a bezkonkurenčná v F1. :slight_smile:

Uz len tym, ze bol byvaly jazdec F1 a mal co to zarobene doprial svojmu synovi nieco lepsie, ako miliony otcov na tejto planete. Verstapen bol a je psychopat a mlady to zdedil po nom. Tam drezura v detstve nema nic s talentom. Bud to v sebe mal a ma, alebo nie.

Tu sa veľmi mýliš. Verstappen mal v istej fáze finančné problémy v dotovaní kariéry Maxa. Bez sponzorov by to nedali.

Z jeho generácie pilotov, ktorí sú v súčasnosti v F1 neviem či nepatril k tým “chudobnejším”. Keď niekto mal výhodu oproti ostatným, tak to bol napríklad Lando, ktorého otec je neskutočne za vodou.

Nepleť si to, že je niekto tvrdý jazdec s tým aká je osobnosť. Mladý Max je jeden z najnormálnejších a najskromnejších pilotov F1 a popularita ho vôbec nezmenila. Treba si trošku prečítať čo o ňom hovoria ľudia, ktorí ho reálne poznajú.

Talent má veľa ľudí, ale práve tá “drezúra” oddelí tých najlepších na svete. Nie je to len Verstappen. Pozri sa na Ronalda, Crosbyho, Bedarda a iných top športovcov. To sú ľudia, ktorí, okrem toho že majú talent, makali na sebe viac ako ostatní.

2 Likes

Přesně Max se chová arogantně na trati, což mu zajistilo miliony fanoušků a minimálně 2 tituly, který by kdyby jezdil jako Leclerc nebo Norris nevyhrál. Tihle místní fanatici asi chtějí aby se na trati jenom kroužilo…
Ale v reálu je Max stále stejný, a “svůj”, nikomu se nevtírá, nekecá do politiky (jako ehhmmm Sir, který trval na pokleknutí kvůli smrti zločince), nechová se arogantně jako Lando, a otevřeně přiznává že chce dominovat na trati ne jako většina falešných šampionu z historii co neustále tvrdili jak radši chtějí bojovat.

1 Like

Takze Lando sa sprava arogantne? A Max nie?
Co sa tu clovek nedozvie :smiley:

Suhlasim so vsetkym, az na to, ze ani Landa nepovazujem za arogantneho. V F1 asi nie je vyslovene arogantny jazdec podla mna. Tam su len pokrytci (napr. Hamilton), ale arogantne vystupovanie vo vseobecnosti nema z nich asi nikto, ked to porovname s niektorymi futbalistami, hokejistami alebo inymi sportovcami.

Kazdopadne Max je tam jeden z mala, ktory je sam sebou a neboji sa byt uprimny. Posledny taky v rovnakej miere bol asi mlady Vettel v RB a pred nim Schumi. Ziadne PR kecy, ale clovek, ktory povie co si naozaj mysli. Keby bolo v F1 20 takych pilotov, tak by bola ovela zaujimavejsia. :slight_smile:

Toto keby tu napise niekto, kto ma v nicku “Jos”, ze George the Breathless bol zlocinec, tak uz ma ban. :clown_face:

Ale suhlasim s tebou.

I v Eiskungu několikrát říkali že byli nemile překvapeni arogantním chováním Landa vůči fanouškům.

Jo Vettela sem měl rád, než mu něco přeplo v hlavě a začal mít aktivistický kecy. Jinak je pravda že fotbalisti jsou arogantní mnohem víc než jezdci

Tak to je brutalny argument.
Ti dvaja sa niekedy dobre pocuvaju, ale casto aj vyslovene trepu…
A hodnotit aroganciu jazdcov k fanusikom (cital a videl som aj uplne protichodne) s minimom relevantnych a objektivnych informacii je nezmysel.
Na trati nenazyva komisarov, ci kolegov za idi.otov a vobec neposobi arogantne, respektuje tim, ale tak fanusikovske okuliare…

2 Likes

Jo a právě kvůli tomu jeho “hodnému” chování na trati tento rok nemá titul. A ono to že se na tiskovce chová hezky je jedna věc, otázkou zůstává jak se chová k fanouškům když není na kamerách.

Spravanie jazdcov mimo trate ci sutazneho vikendu, ci oficialnych akcii, nehodnotim, je to uplne mimo, nevieme ako to je…

Lando odpoveda na otazky novinarov, neuraza okolie, respektuje timove rozhodnutia, nad nikoho sa nenadraduje, ale on je narozdiel od Maxa, podla teba, arogantny.
Za mna je to smiesne, ale nazor ti neberiem, nech si kazdy urobi nazor sam :slight_smile:

Aby sme boli objektivny, tak je dost fanusikov, pre ktorych je Lando arogantny a ktory ho najma tuto sezonu dost kritizovali za jeho vystupovanie. Arogancia nespociva len v tom, ze ked niekomu tim pokazi preteky, tak sa nastve a nadava. :wink:

Ja Landa za arogantneho nepovazujem, ale precitaj si Reddit alebo zahranicne weby, fb skupiny a ig stranky a uvidis, ze dost ludom Lando nesedi. Napriklad @Kiks to tu o nom pise uz dlho.

Uvital by som skor reakciu/odpoved niekde inde a skor…

To vazne ideme hodnotit podla Reddit/FB atd.?
Vies co vsetko aj ine sa tam pise a preukazatelne aj nezmysly?
A nazory urazenych ludi, co nedostanu autogram, ci fotku a svoj “objekt” zaujmu si z ludskej bytosti zamenili za svoj “majetok” na ktory maju nejake naroky, ma naozaj nezaujimaju.
Cize ani nazor Kiks atd., nemam sa jej spytat aj na Russella? :smiley:

Na oficialnych akciach byva nadstandardne vysmiaty, foti sa a podpisuje, casto aj pri hoteloch kde je ubytovany (nemusi) a uz par rokov su dokonca aj fotky, kde sa foti s ludmi/fans aj na sukromnej dovolenke, uplne mimo F1, kde si kazdy zasluzi oddych a sukromie. A dnes su mnohi skor ako majetnicke op.ice, nez slusni ludia a ked su sklamani, plackaju na forach.

Ja netvrdim, ze je mimo F1 nejake zlaticko (a napr. tiez si myslim, ze s Maxom mimo F1 by mohol byt dobry pokec a zabava), ale relevantne dokazy o skutocnej arogancii (a nie adekvatnej reakcii) nie su a pri diani okolo F1 je skor opak arogancie a ak by bol naozaj arogantny, tak by to presakovalo aj oficialne…

2 Likes

Kedy kde? Netusim na co narazas, lebo clanok je o Verstappenovcoch a k tomu som sa vyjadril vyssie. Na Norrisa ste to tusim stocili vy dvaja a to som sa vyjadril hned v prvej odpovedi:

A ako chces hodnotit ci niekto je arogantny alebo nie? Je to subjektivny nazor a ja len hovorim, ze ked si precitas rozne fora, tak pomerne dost ludi kritizuje Landa za jeho vystupovanie a pise o nom, ze sa obcas sprav arogantne. Ja medzi nich nepatrim, len som podotkol, ze @Henry_Ford nie je sam s tymto nazorom.

Toto si napisal cisty nezmysel, hadam to uznas aj sam. :smiley:

Ci si myslis, ze kazdy kto o Landovi napise, ze je arogantny, tak je to len ohrdnuty fanusik?

Mne to vysvetlovat nemusis, ja mam Landa ako pilota rad a aj jeho humor a uz 2x som napisal, ze pre mna arogantny nie je.

Len som sa ti snazil vysvetlit, ze pre niekoho arogantny je, najma jeho vystupovanie z minulej sezony a tych ludi nie je uplne malo. Ale evidentne hadzem hrach na stenu. :slight_smile:

To urcite. Aj s Maxom, aj s Landom aj s Charlesom. Kto aspon parkrat videl ich stream, tak vie, ze su to vtipni a v pohode chalani mimo F1.

Nie tu v diskusii (aj ked davnejsie aj tu po Monze, ale to uz je jedno…), ale DM, ale uz netreba…

“Urcite” podla toho co niektori pisu na soc. sietach… Tak isto sa pise vselico o vselicom ci kom, aj Maxovi. Dnes uz su na vsetko akekolvek, aj uplne protichodne nazory. A ja osobne neverim, ze niekto skutocne arogantny, by aspon trochu nebol aj preukazatelne “oficialne” arogantny a to aj ty sam pises, ze nie je a z bulvaru ja varit nebudem o nikom…

Neuznam, stojim si za tym, ze dnes najviac pocut tych, co kricia. A vela kriciacich je mimo…
A ak spochybnujes ty, ze ludia su casto majetnicki a narokuju si aj to, na co narok nemaju, OK.
Skor si zase ukazal, ze za to, ze ty si nieco ine myslis, tak je to hned nezmysel…

A takto som to nemyslel a nenapisal…

V tejto suvislosti sa ale hodi moja osobna skusenost hned spojena aj s F1, aj aroganciou.

V lete 2003, som isiel na akciu motokary na lade, kde jazdil Kimi Raikkonen (z rodiny som cez West vedel kde a kedy Kimi bude a na tuto akciu mal VIP vstup, lebo tam bolo len par desiatok ludi) s par hokejistami v stadione. Pri prichode som videl prichadzajuceho Kimiho a zaroven odchadzali mnohi hokejisti z ich inej akcie a medzi nimi aj Bondra, ktoreho fanusikovia pred stadionom poziadali o podpis, no on ich naozaj dost nevrlo odbil so slovami, ze autogramiada uz bola a viaceri tak 10-15 rocni chalani zostali sklamani…

Naopak, po super akcii motokary na lade, dal Kimi rozhovory a nasledne aj mne autogram a to so slovami svojmu kolegovi, ktore ma uplne dostali, ze “this one was here before”. Pamatal si ma z dna predtym z letiska (kde okrem par novinarov skoro nikto nebol a uz mi dal podpis tam a dodatocne sa usmial, ked som podakoval po finsky). Su to pre mna dodnes prijemne zazitky a spomienky :slight_smile:

Preco to premierovo spominam?
Vtedy FB atd. neexistovali. Ak by ano, mali by chalani pisat o Bondrovi ze je arogantny (neviem ci je, ale vtedy tak naozaj posobil), hoci je pre mnohych slusna legenda a ja o Kimim, ktory nie je zrovna znamy svojou laskou k takymto aktivitam/novinarom atd., iceman, pre niektorych arogantny, ze je vsetko inak a glorifikovat ho?

Je to viacmenej basnicka otazka, snad chapes co tym chcem povedat. Ludia su rozni, situacie su rozne, doba je ina, vsetko sa polarizuje a komentuje a treba to tak aj vnimat a chapat… :slight_smile:

2 Likes

Pozri, to ci je niekto pre niekoho arogantny, je dost subjektivne. Ale ked tych ludi, ktorym Landovo spravanie obcas pride arogantne, je viac, tak to nie je nahoda. Ja osobne Landa vo vseobecnosti nevnimam ako arogantneho pilota (nie je to ziadny Mazepin), ale mal niektore vyjadrenia, ktore mi tak prisli (take mava aj Max a ini piloti).

No, ak ich odbil tak ako popisujes, tak to arogantne je. Ano, mohol mat naponahlo alebo zly den, ale pre tych ludi uz arogantny navzdy bude. A o tom to je, ze je to subjektivne. A pekny protiklad ten Kimi, ten snad nebol arogantny nikdy k nikomu, a preto bol aj tak oblubeny.

Kazdopadne velmi pekny zazitok s nim mas, v dobrom zavidim. :+1: