Jeremy Clarkson zaradil Verstappena k velikánom, Hamiltona poslal do starého železa | Magazín F1 - F1online.sk

Veľká cena Sao Paula sa stala pravdepodobne rozhodujúcim okamihom sezóny. Tento víkend v podstate rozhodol o titule a priniesol niekoľko možno až historických okamihov. Po štarte zo sedemnásteho miesta zvíťazil Max Verstappen, ktorý predviedol pamätný výkon a podľa populárneho moderátora Jeremyho Clarksona sa tým zaradil k velikánom tohto športu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/179277/jeremy-clarkson-zaradil-verstappena-k-velikanom-hamiltona-poslal-do-stareho-zeleza

Tady to zas bude vypadat🙄

1 Like

Objektívne … možno ma Clarkson pravdu, nevidno už tu dravosť … verím však, že s príchodom k Ferrari ešte dačo Lewis so seba vyžmýka … každopádne Hamilton nemusi nikomu nič dokazovať … tento rocnik nám ukázal, že ani najrýchlejší monopost nezabezpečí titul … vždy vyhráva najlepsi jazdec v najlepšom aute … boli sme v ére Hamiltona no a momentálne mame éru Verstappena … treba to akceptovať ak už fandite komukoľvek …

9 Likes

Tak vybavene. Za posledni pul rok je tu takovych clanku celkem dost.

Kvality Maxe asi je schopna rozpoznat vetsina lidi, kteri F1 sleduji uz nejaky cas. Mnozinu zarytych antiMax nepocitam, ty to videt nemuzou.

Sice se tu rozjede obvykly utocny hejt, bud na Maxe, nebo jeho fanousky, ale tak uz to tady byva.

Na veci same, to ale nic nemeni. At tak nebo tak, v soucasne dobe, je Max nejlepsi na rostu a urcite patri mezi nejlepsi pilot v historii.

A protoze soucasnou dobu povazuji z hlediska konkurence za nejvyrovnanejsi, ja hodnotim Maxe nejvyse. Nesmrtelnost z pohledu F1, ma tam jako tak zajistenu.

3 Likes

No tak ty jsi me prekvapil. To musim smeknout.

3 Likes

Nejdříve si počkejme jaké vozy postaví týmy pro příští ročník. Nečekaných pádů i vzestupů jsme v poslední době viděli docela dost.
Myslím, že konkrétní příklady uvádět nemusím.

1 Like

minimalne jednu sezonu v najlepsej forme si od neho Ferrari zasluzi. niektori ludia proste nevedia kedy je spravny cas odist

Uz jsem tady, uz aby ta era skoncila, neda se na to koukat a ten pilot je strasnej, rikam mu Slimak.

Clarksona mám rád, ale jeho zaujatost vůči Hamiltonovi a naopak bezbřehý obdiv vůči Verstappenovi není ničím novým.

Sumárně - opět názor, který už známe dopředu. Co tahle se zeptat třeba big boss Rona Dennise, od něj jsem už dlouho nic nečetl.

2 Likes

Thank you, Jeremy.

Ano, Max je jedním z nejlepších pilotů všech dob.

A Hamilton má možná své nejlepší roky za sebou, ale dříve nebo později to potká každého.

A třeba si užije Ferrari právě proto, že si připustí, že na podzim kariéry se může formulí hlavně bavit.

3 Likes

F1 a vše co s ní souvisí sleduji od GP Monaka 1977. Ač mám po celou tu dobu slabost pro Niki Laudu, za nejlepší jezdce v celé historii F1 i co se za ni v minulosti považovalo považuji tyto pány: Nuvolari, Fangio, Clark a Verstappen. malinko níž se nachází Senna! Seřazeno chronologicky-rozhodně nikoho z nich neupřednostňuji. Mám proto vlastní systém hodnocení, jehož podstatou je převaha nad součastníky-ale těch kriterií je samozřejmě víc. :slightly_smiling_face:

1 Like

Lewis v 39 rokoch uz moze len prekvapit, dokazal uz vsetko, nema ako sklamat. To ze ho ludia porovnavaju so sucasnymi hviezdami na roste je skor pocta.

Max je momentalne siroko-daleko najkomplexnejsi pilot, a dokaz bol suboj s Landom ktory sa vedla neho rozsypal. Nepochybujem o Landovych kvalitach ale zvladat F1 na jednotku nie je len o tom vediet zajazdit najrychlejsie par kol.

3 Likes

Je to možný že Ham už z hlediska výkonů patří do starého železa, brzo soudit, uvidíme co ve Ferrari. Ještě bych ho neodepisoval, bude záležet na autě, jako vždy. Ale bude porovnáván s Leclercem, tam se přímému srovnání nevyhne a je jasné že když už stačit prostě nebude, pak to bude třeba přijmout. Každého to čeká, někoho dříve (jako Ricciho či Vettela), nebo později. Ale jestli ztratí desetinu od svého top, myslím že se s tím stále dá hrát. Když na Leclerca začne ztrácet v průměru třeba 3 desetiny, tak z toho už asi není úniku. Možná kdyby se spokojil s rolí dvojky, což i to je možné, nevím. Ale prostě brzy ho ještě odepsat, uvidíme.

3 Likes

Tak to že patrí do starého železa a v tejto sezóne na štvrtom najslabšom monoposte vyhral zatiaľ dve VC, tak to je veľmi dobré. Čo by za to dali iní piloti. A ako píše Situs, ukáže sa budúci rok. Hamilton s Alonsom sú najväčšie hviezdy a legendy v súčasnom poli jazdcov F1.

3 Likes

Posaďte Hamíka vedle Strolla a uvidíte jaký nezlomný matador se z něj rázem stane.

V tomhle souhlas, ukáže se 2025 ve Ferarri… Letos upřímně jezdí dost bídně a dvě vítězství na tom nic nemění, ale asi bych i chápal značný pokles motivace (hlavně v poslední třetině sezóny). Ovšem příští rok prostě musí zabrat a pokud ho Leclerc zadupe do země, tak bude mít obrovský problém.

Ad čtvrtý nejslabší monopost, jak píše Ronie - to je právě letos blbost tvrdit, strašně se to přelévá. V některých závodech byl Mercedes letos vyloženě nejlepší, v jiných nebyl ani čtvrtý. Dvě vítězství mu nikdo nebere, ale nedá se to formulovat jako že vyhrál s “až čtvrtým” monopostem…

Nemyslim si ze musis Hamiltona az tak kritizovat a nadavat mu do Slimakov :man_shrugging:

3 Likes

Mňa by zaujímalo, ako by sa o Maxovi hovorilo, ak by si McL udržal tú top rýchlosť akú mali a plus by sa pridala dvojica z ferrari.
Ak by sa RB nedotiahol a Max by bol pod tlakom, robil tie veci z Mexika, rázom by bol názor iný.
Ak by nebol RB rýchly, neni ani on v predu. Tak isto Lando už vraj podľa odborníkov na to nemá, ale na to predsa treba vždy monopost.
Ver teraz v Brazílii pomohol hlavne dážď, kde jazdí bravúrne a zadarmo boxy. A nemalú výhodu má aj s novým motorom.
A ohľadom Hamiltona, videli sme koniec sezóny21 ako nedal nikomu šancu. Tam sa písalo iba o silnom mercedese, keď sa jedná o Verstapena, je geniálny. Zabúda sa aj na motor Honda, ten nikdy nikto nepochváli.

1 Like

Ano a taky za Mexiko Maxe nikdo nechvali.

Za zaver 2021 Hamilton sklidil zaslouzeny kredit a nekteri ho diky nemu maji za mistra sveta 21.

Jenze ted je rok 2024 a Hamilton proste dobre nejezdi. Kdyz, porovnas dva odchazejici piloty Carlose a Hamiltona, tak je to jeste viditelnejsi.

1 Like

Max je najlepsi pilot v galaxii. No a komplexny ci skor zakomplexovany zvlast.
Staci ak ma nejake problemy a technika je svina sa ma o sebe. To zacfne harmatanec a genialita je v hajzlu. Jozko Mrkvicka o takych 10 rokov bude tiez najlepsi pilot v galaxii a prilahlom vesmire.
My fandovia sme tiez pekne zblbla verbez.
Ten Hamilton to ma tiez v Mercedese na haku. Nepotrebuje malinovku v nadrzi. Otlkat si hlavu si moze aj doma v garazi… Moj nazor… Beriem F1 s nadhladom aspon km zhora.