Je to idiot a nechcem mu venovať ani minútu. Michael Masi je pre Wolffa stále citlivou témou | Magazín F1 - F1online.sk

Na túto tému nikdy nie je vhodná doba. Keď chcete podráždiť Tota Wolffa, stačí vysloviť meno Michaela Masiho. Ani po dvoch rokoch to nevyzerá, že by sa proces zaceľovania starých rán aspoň začal. Z vyjadrení šéfa Mercedesu je zrejmé, že nenávisť k bývalému pretekovému riaditeľovi je stále hlboko zakorenená.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/137028/je-to-idiot-a-nechcem-mu-venovat-ani-minutu-michael-masi-je-pre-wolffa-stale-citlivou-temou

tak jak to teda je Toto, vies nevies, stalo sa nestalo sa, mas jazvy ale neriesis minulost, boli ta to, ale osmy titul s Lewisom, ja som z toho zmateny uz naozaj a nerobim si srandu

Nesmíš číst ten článek rychle.
Přečti si to v klidu pořádně a pomalu.
Potom se zeptej.

1 Like

Jo… a Masi patří maximálně do vězení.

1 Like

vyhradil som si extra cas na to, dokonca som cital pomocou prilozeneho ukazovaka na riadku , ale stale je to rovnake

Citim z Tota trpkost, porazku, stareho vykastrovaneho psa co by na to skocil kedykolvek ale nema jak. To popisujem co citim z jeho vyjadreni, nerypem ani ich neznevazujem.

8 Likes

Preco Masi rozhodol tak ako rozhodol je celkom zrejme - ukoncit dominanciu Hamiltona, kedze ziadna dominancia nie je pre sport dobra. Urcite v tom nebolo nic osobne. Verim, ze dnes by Masi kludne rozhodol v neprospech Maxa…

Mna skor zaujima ci Tota trapi, ze nakoniec pred ten sud nesli. Konieckoncou pocas Abu Dhabi 21 si Mercedes myslel, ze buducu sezonu budu mat o 2 sekundy rychlejsie auto tak ten 1 titul Maxovi pustili aby si zbytocne nenicili renome nejakymi sudnymi procesmi. Keby Toto vedel, ako sa budu od 2022 trapit, mozno by to vtedy riesili inak.

3 Likes

Tos tym sudom je dobry point a ciastocne to vlastne odpoveda na moj koment vyssie

Nehovoril jeho pilot, ze piloti by sa mali vyjadrovat slusne a byt vzorom, lebo ich vidia v telke deti? Povie to Lewis aj zatrpknutemu Wolffovi, ktory zije stale v roku 2021?

Skor si myslim, ze to bolo kvoli tlaku, aby sa najlepsi boj o titul za dlhe roky neskoncil za SC. O tom s timami tusim aj diskutovali v ramci tej sezony, ze snazit sa spravit vsetko preto, aby preteky nekoncili za SC. Som presvedceny, ze by konal rovnako aj v pripade, keby Max preteky viedol a Lewis bol druhy.

Alternativna myslienka je, ze Masimu uz liezla na nervy Wolffova arogancia (videli sme ju v Silverstone aj v Monze) a to ho podporilo v tom ist proti nemu, ked mu tam volal “please no safety car” uz pri predchadzajucom SC pocas AD21.

Snad sa raz vyjadri aj Masi. :slight_smile:

1 Like

Ak ma pamat neklame tak prvotne rozhodnutie bolo, ze sa dojazdi za SC. Masi to zmenil az v case ked vsetci boli v boxoch a vedel aka je situacia na trati, vedel komu restart vyhovuje, vedel kto ho prosi o “One more lap” :smiley: Keby chcel dokoncit preteky bez SC, tak by najskor nevydal stanovisko, ze sa dojde za SC.

Ale ano, viem si predstavit, ze Wolff mu lezal v zaludku a takto mu to oplatil za vsetky tie emaily, ktore mu Toto poslal :smiley: Ja ale ostanem verit tomu, ze Masimu islo o dobro sportu. Predsalen ak v tom rozhdnuti hral rolu aj nejaky osobny spor s Wolffom, tak je to Masiho chyba, ze si nechal Wolffa pustit prilis k telu.

1 Like

Uprimne, na toto si vobec nepamatam, ze tam taketo rozhodnutie bolo a ani si to neviem v praxi predstavit, lebo dopredu sa nevie kolko kol bude trvat odpratanie monopostu z trate. Pamatam si len, ze prvotne rozhodnutie bolo, ze auta o kolo pozadu nebudu pustene dopredu a ptm pustili tych par medzi nimi.

Masi je stejnej dusevni mrzak jako Marko.

A mozno v tom bolo nieco osobne. Toto bol tym znamy, ze na neho tlacil, dokonca ten tlak bol pred poslednou GP dost velky a dotlacili Masiho k vyhlaseniam, ze v pripade kolizie sa budu odoberat body. Co mnohi z tabora RB vnimali ako bezprecedentne zasahovanie do vyvoja pretekov, ktore este ani nezacali.
V priebehu pretekov bola faza VSC a Toto bol opat na telefone, let them race, it’s motor racaing. Evidentne loboval za to aby ani nahodou Masiho nenapadlo poslat SC na trat.
Pocas SC 5 kol pred koncom Toto na telefone opat. Mozno Masimu len praskli nervy a spravil mu taky mali naschval… Vediac, ze ho caka koniec kariery asi by to dnes spravil inak.

Masi je zločinec.
Nepustil bych ho ani jako traťového maršála k praporkům s obavami, že místo vyvěšení žluté nebude mávat zeleným praporkem.

3 Likes

2 Likes

Fanoušek F1 chce, aby se tým musel soudit s FIA, kvůli nedodržení vlastních pravidel? Ach jo

1 Like

Jsem ti psal, abys mě podpořil v kandidatuře na ředitele závodů

Kde to pisem prosimta :grinning:

Tak Masi je idiot jednoznacne.

Celou svoji karieru pripiskaval pomerne okate Mercedesu, protoze se bal ze by ho vyrazili kdyby to nedelal.

No a jednou rozhodl podle pravidel, proti Mercedesu a oni ho vyhodili.

To muze udelat opravdu jen idiot.

2 Likes

Za mě bylo vše v pořádku, ten kdo měl kompetenci rozhodnout, tak rozhodl, ostatní se museli přizpůsobit. Tak je každá soutěž postavena.
Kdo to nedokáže akceptovat, nemá soutěžit.

Celá ta anabáze má řadu poražených, ale hlavně jednoho velkého vítěze a tím je Hamilton.
To, jak se zachoval je obdivuhodné a ukazuje to na jeho charakter.
Ti co křičí a neustále něco rozporují v sobě nemají ani špetku sportovního ducha.
Už mě ty nářky slabochů nebaví.

2 Likes