Je nám ľúto, že Vettel nestihol zožať ovocie svojej práce, znie z Aston Martinu | Magazín F1 - F1online.sk

Sebastian Vettel má nemalú zásluhu na tohtoročnom progrese Aston Martinu, keďže to bol práve on, kto priniesol do britského tímu know-how z top tímov, akými sú Ferrari či Red Bull.  Pokrok, o ktorý sa pričinil, sa mu však už na trati do výsledkov pretaviť nepodarilo. V tom najlepšom totiž celok zo Silverstonu opustil a všetku slávu tak prenechal Fernandovi Alonsovi. Vednie stajne však na Vettelov prínos nezabúda a na pravidelnej báze mu adresuje slová plné vďaky. Inak tomu nebolo ani tentokrát.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/136555/je-nam-luto-ze-vettel-nestihol-zozat-ovocie-svojej-prace-znie-z-aston-martinu

5 Likes

Ja kdyz potrebuju srovnat myslenky jdu se nekam ztratit, Vettel chodil uklizet ochozy, evidentne to nedelal dostatecne casto, byl by na tom lip :smiling_face_with_tear:

Venku je krasne, bezte ven! Ja teda jdu.

2 Likes

Už je to tady :grinning:

1 Like

Možná, že to Vettela občas trochu štípne, ale celkově mu to bude asi jedno. Bylo vidět, jak z něj po oznámení odchodu všechno spadlo a ve druhé polovině sezóny jezdil bez tlaku jak za mlada. On v podstatě neměl co dosáhnout a doma mu odrůstaly děti. Tak by měl místo 122 pódií 130, no a co… V určité chvíli a v určité fázi vývoje osobnosti tohle začíná být nepodstatné a podle mě on v té situaci byl. Ani nevěřím, že by se vrátil.

6 Likes

Jeho chyba, že dostatečně nevěřil v Aston Martin F1 :green_heart: :sunglasses: Navíc už to stejně od něj nebylo ono.

1 Like

Vettel podle mě pomohl přinést znalosti na obecné zlepšování chodu (jak zlepšit komunikaci v rámci vývoje, v rámci jiných oddělení atd.) ale nemyslím si, že by měl takový podíl na samotném monopostu.
Navíc si myslím, že po Německu 2018 se to ve Vettelovi zlomilo a už nedokázal podávat takové výkony, jaké by chtěl a bylo to spíše trápení, než užívání si závodění. Má rodinu a priority se mu změnili, dá se to pochopit, myslím, že nakonec to bylo pro Vettela dobré řešení v rámci kariéry

1 Like

A Je to tu… Alonso zne úspechy aj za vettelovu prácu :flushed: god damn it

Co Vettel rok vyvíjel, to dokázal Alonso za čtyři měsíce totálně zničit. A příští rok zkázu dokoná.

1 Like

To si mozes a nemusis mysliet. Tam vedia

Co tam po nazore sefa timu a inych inzinierov. Najpovolanejsi odbornik na Alonsa, ktory presviedca aj sameho Alonsa o tom ake auta preferuje sa vyjadril.

Ked chces vediet pravdu, treba sa spytat myslitela a najvacsieho odbornika na Aston. :slight_smile:

1 Like

Já si to můžu myslet no, děkuju za potvrzení, bez tebe bych si nebyl jistej, jestli si něco můžu myslet. Ale s tou logikou vlivu na monopost, tak u McL to bylo na začátku špatný protože to byl feedback od Landa a zlepšili se až po příchodu Piastriho, takze to vývojově tahl Piastri? :grinning:

1 Like

Tom McCullough, ktorý pochválil Nemca za to, že priniesol do tímu „mnoho malých detailov“ a rovnako tak bol „neúnavným pracovníkom“.

Stačí umět číst, o vlivu na současný monopost není zmínka, to víš, ty sem chodíš toxikovat, hejtovat a urážet a zbytek chodí, kvůli F1

2 Likes

Když si vzpomenu jak Vettel po závodě bloumal sám samotinký a všemi opuštěný po tribunách s pytlem na odpadky a přitom přemýšlel jestli má na sobě tričko týmem povolené barvy, nebo náhodou neřekl světu něco s čím Aston nesouhlasí, tak si nemyslím, že se z Astonu linula upřímná slova.

Kdyby ano, tak by Aston jeho práci ohodnotil hned při prvních přepkvapivě výborných výsledcích. Na žádné ovace Vettela v průběhu roku si ale nevzpomínám.
Ách to stáří, tak už ten Němec na jehož jméno si nevzpomínám dostihl i mě. :grin:

1 Like

A ja snad tvrdim nieco take o MCL? :joy::joy: co mi vkladas tvoje myslienkove pochody do ust… To ty zase vies viac ako v astone tak to vyzera…

To jsou zajímavé myšlenkové pochody. Takze Vettel měl vliv na současný AM, ale Lando neměl vliv na současný McL. To člověk fakt nevymysli😂

1 Like

A kde to tvrdim? Co si nadrbany? :joy::joy::joy: ty si fakt moták

Ne, buď tvrdíš A) že vliv tam byl nebo B) že tam vliv nebyl, nic mezi není ty motáku :slightly_smiling_face:

1 Like

Zase si domyslas veci co nikto nenapisal, ale ano, Vettel urcite mal vplyv aj na vyvoj tohtorocneho auta, kedze vyvoj sa zacal pocas predchadzajuceho rocnika.

„Má na tomto úspechu svoj podiel,“ uviedol šéf tímu Mike Krack

Tu je povedane vsetko. Nazor fanatika Alonsa, ktory ani nevie aky typ monopostu Alonso preferuje, ma nezaujima. :slight_smile:

Ty tvrdis ze vettel nemal vplyv na auto, ale odkial to mozes ty vediet mi je zahada :joy:

Ja tvrdim iba to co napisali z aston martinu :joy: nie jak ty insider motacik