Webber si to nemohol odpustiť: Lando potreboval charitatívne víťazstvo | Magazín F1 - F1online.sk

jj. :smiley: tak ako Hamilton, Verstappen, Alonso, a 20dalsich majstrov sveta :smiley:

treba raz a navzdy uznat, ze bez top auta, nebude nikto majster…

a ze max vyhral braziliu s prstom v nose? ano, Max ma jazdecke umenie na dazd. Ale to auto ma asi jedinu dobru vykonnostnu charakteristiku, a to je ta, ze je dobre na vode - kde netreba motor, a ine, ale vlastne dobru aero. tu mal redbull vzdy dobru. aj toto vitazstvo treba prisudit aj autu…

RedBull uz nema narok na suchu, ale v dazdi bol inde… redbull auto mohol kludne cele nastavit cisto na dazd, a vlastne to risknut. a vyslo… neverim, ze nikto z pola nieje na tom tak jak Max. no proste, neverim. bullshit.

1 Like

To je trefne napísané.
2x vicemajster
Ak by tam sedel napr. Verstapen či Alonso mohlo mať ferrari 2x majstra. A ak zarátam môjho obľúbeného Kimiho, ten jazdil tých 5rokov vo ferrari katastrofálne.
Dvaja silnejší jazdci v rokoch 2017/18 a ferrari berie oba tituly.

2 Likes

Ja viem, že je to hlavne o aute.
Možno keby sme poprehadzovali jazdcov v top tímoch, zistíme že Sainz v RB je najrýchlejší.

Ano, mistři světa v “kdyby tam seděl” mají naprosto stejnou relevanci jako mistři světa v “mazání na chleba a strkání do kapsy”, tj. žádnou. Nic z toho nejde dokázat, ale dobře se o tom mluví. Možná by opravdu stálo za to vypsat tyhle speciální kategorie :slight_smile: .

5 Likes

2017 bych u Vettela ještě přimhouřil oči, i když Singapurem ten boj o titul prostě podělal. 2018 bylo hodně špatné a nakonec to ten propadák v 2020 byl určitě. No záleží kdo co na tom chce vidět a jak si to chce pamatovat.

2 Likes

To už sis ale zvykla na to ne? Za tu dobu tady :smiley:

1 Like

No offense, ty jsi jednou psala, že kdyby Vettel zustal v AM, tak - “má dalších 8 podií navíc, no a co?”
V tom připadě se ti hodilo to srovnat s Alonsem a rovnou mu šoupnout to samé. Takže to do té spešl kategorie můžeš dát taky.

1 Like

To bylo v trochu jiné souvislosti, pokud si správně pamatuju. Tam jsme mluvili o tom, že pro Vettela už nebyla F1 prvořadá a případný zisk dalších pódií by pro jeho celkové působení v F1 neměl velký význam, je jedno, jestli má celkem 122 pódií nebo 130. Nepsala jsem nic o tom, že on by například v tom autě měl 8 vítězství, právě proto, že to nemůže nikdo popřít ani potvrdit. Asi tak.

No on by právě nemusel mít tolik podií, ale ty si to automaticky vzala, že by je měl.
Mně ta tvá jistota překvapila, když tady neustále kritizuješ někoho, kdo si dovoli Vettela srovnávat s jinými.

2 Likes

No nemusel, a taky mohl. Psala jsem, aspoň myslím, že z mého pohledu je to v jeho situaci prakticky jedno. Ale jestli Ti to připadá stejné jako popsaná situace (kdyby tam seděl xy, tak by dosáhl lepších výsledků, převezl titul atd.) a důkaz mojí licoměrnosti, tak s tím nic neudělám :woman_shrugging:.

1 Like

Myslím tohle no.
Ale to je jedno. Mně to skutečně připadá to samé. Byly tu výmluvy na rodinu a jak ho to už tolik nebaví, ale i tak by dal 8 podií jako Alo. Takhle to chápu. :grinning:

2 Likes

No ano, tak mluvíme oba o tom samém příspěvku. Já v tom problém nevidím. Taky tam nepíšu “Vettel by určitě s takovým autem dokázal aspoň jednou vyhrát”. Ale je mi to jedno.

Já jen aby ses pak nepohoršovala nad tím, že 2018 bylo fakt špatné z jeho strany, i přesto že to byl více mistr - ztratil 88 bodů a sekal chyby. Pak není divu, že si tam člověk domýšlí Hama nebo Alonsa v jeho roli.

2 Likes

Protože jsem přesvědčená, že mluvíme každý o něčem jiném, tak si s dovolením ponechám právo debatovat, k čemu budu chtít. Ty máš zase právo si myslet, že jsem bezzásadový pokrytec - co já s tím :woman_shrugging:.

8 Likes

Tak to si v tom připadě opravdu myslet budu, protože je to prakticky to samé.

2 Likes

Dokázať to ide napr. tak, že Kimi získal vo ferrari za 5rokov 1 prvé miesto. A Vettel bol považovaný za top jazdca v slabom monoposte.
No keď mal konkurencieschopný monopost, chyboval a robil detinské veci, ako napr. úmyselne brzdiť keď SC odchádza, alebo s nervami vraziť do Hamiltona za SC.
Nič to nemení na tom, že keď došiel do ferrari mladý neskúsený Leclerc, hneď ukazoval rýchlisť a oproti Raik, ohrozoval Seba každý závod.
Dovolím si tvrdiť, že už neskúsený Lec by zajazdil lepšie ročníky 17/18 ako Vet.
A takí mazáci, ako Alonso, Ham, či vtedy ešte mladý Ver by tie tituly vedeli doručiť a žiadne keby tam nehľadaj.
Povedal to verejne aj Montezemolo.

1 Like

Takže kdyby Hamilton s Ferrari za podmínek nepříliš dobře fungujícího týmu i sezónního vývoje závodil proti Hamiltonovi v tehdy bezchybně fungujícím Mercedesu, který se pravidelně během sezóny zlepšoval, tak by ten první Hamilton určitě vyhrál? Takhle totiž ta otázka stojí a fakt by mě zajímalo, kdo a proč by si vsadil na toho “prvního” Hamiltona.

A ty ako vieš ktorý monopost bol lepší a bezchybnejší ?
Ja viem, že Vettel už nebol ten istý jazdec čo vyhrával tituly s RB, ktorého ohrozoval aj Alonso na slabom ferrari.
Ty píšeš o tom, že ferrari bolo pomalšie, ale ja píšem to isté, čo verejne povedal do médií aj Montezemolo a to to, že lepší jazdec by ten titul doniesol, lebo ferrari na to malo.
Ja viem tu je hlavným ukazovateľom to, kde skončí a na viac nemal, lebo monopost… ale treba si aj reálne povedať, či na to mal ten jazdec.

1 Like

Porovnávať môžeš jazdcov z jednej stajne. Ako vieš, ako by zajazdil Sainz v meďáku, či Ham vo ferrari ?
To jsi zrovna teď napsal vedle a já s tím jenom souhlasím.

Nepsala jsem, který monopost byl lepší a bezchybnější, ale že Ferrari nemělo dobře fungující tým, jejich počet strategických chyb byl rozhodně větší než u Mercedesu, a že neměli dobrý sezónní vývoj, zatímco Mercedes se dokázal v sezóně zlepšovat - na tom bychom se mohli shodnout, jestli ne, tak si ponechejme každý svůj názor. Tehdejší Mercedes celkově jako tým bezchybně fungoval ve všech oblastech, což se o Ferrari určitě nedá říct. Beru to obráceně - myslím, že Vettel by při stejné podpoře ze strany týmu a shodného auta, jako měl Hamilton, ten titul dovezl taky. A taky zůstane jenom u spekulací.

1 Like

Ak by Vettel ziskal 2tituly, písalo by sa tu ináč. Bohužial vždy sa určuje výkon monopostu podľa výkonom jazdca.
Ale ok beriem, môžeme polemizovať do nekonečna. Povedala by si v tých rokoch, že ten dokonalý mercedes bude v roku 2024 na 4mieste v PK ? Asi nie, ani ja. Obrat nastane vždy, rozdiel je v rokoch. :wink: