Ickx o Hamiltonovi: Keď ste za vrcholom, padáte veľmi rýchlo | Magazín F1 - F1online.sk

Nová generácia začína dávať Lewisovi Hamiltonovi zabrať, všíma si Jacky Ickx. Britský jazdec ovenčený siedmimi majstrovskými titulmi je už podľa bývalého jazdca za zenitom a jeho pád bude veľmi rýchly. Mladí ho čoskoro predbehnú.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/64174/ickx-o-hamiltonovi-ked-ste-za-vrcholom-padate-velmi-rychlo

Ehm… Bahrajn? :smiley:

1 Like

Ale to je totalna blbost… Hamilton je najlepsi a aj bude najlepsi, len sa trosku Mercedesu tento rok nepodarilo auto. Keby dostal aspon trosicku lepsie auto, povedzme tak ako v 2014 a dalej, tak im ukaze

Jacky Ickx si pri svojom veku určite pamätá aj Prvé Púnske vojny ale určite nie začiatok tejto sezóny.

1 Like

Keď si pozrieš príspevky na tomto fóre tak najkomentovanejšie sú tie kde je napísane Hamilton, Russell, Mercedes ostatné väčšinou 0 komentárov. Interakcie vládnu.

1 Like

Hlava vás dolu může stáhnout velmi rychle, ale zatím je brzy o tom mluvit u Hamiltona. To že je tělo za vrcholem fyzické výkonnosti někdy po třicítce to je možné, ale nemyslím si že by tento rozdíl ve fyzické výkonnosti po třicítce znamenal pro motorsport na čtyřech kolech nějaký zásadní deficit. Podle mě je nejdůležitější chuť, zápal, chtíč, motivace, soutěživost a tyhle podobné věci které postupem času můžou slábnout. Sébastien Loeb je za vrcholem své fyzické výkonnosti zcela nepochybně (je mu 48), opravdu ještě nemůže porážet ostatní? Podle mě tohle není běh na 100m kde fyzická výkonnost je prakticky vše co tam máte.

2 Likes

Skôr tu je ten problém že hamilton si zvykol na silne auto a tak mal čas na hlúposti ten to rok musí pracovať a to samu moc nechce a to ešte zhoršuje fakt že on ma tu povahu keď sa darí tak je ešte silnejší a keď sa nedarí tak ešte slabší je

1 Like

Ale však samozrejme. Iba v Bahrajne to bol férový súboj Hamiltona s Russellom a tam Lewis jasne viedol. V Džidde Lewisa ako veľmi citlivého človeka rozrušila jemenská hrozba, v Austrálii pomohol Georgeovi safety car, v Imole skrumáž po štarte, v Miami opäť safety car.

1 Like

Ma to chudak tazke… Vyzera to, ze vsetko a vsetci su proti nemu. Mercedes mu nepostavi poriadne auto a dovlecie Russella, FIA mu chce vytrhnut jeho piercing pre stastie, Maylander vychadza na trat uplne inak ako by to vyhovovalo Hamiltonovi, ostatni ho nechcu len tak pustat…

Verim vsak, ze s pomocou svojej viery v Boha, pozitivneho myslenia a veganstva sa coskoro vrati na vitaznu cestu.

Verstappen je jediny mistr sveta o kterem se nepisou oslavne clanky, nejak ty klikbity netahnou…nuda.

1 Like

skus hodit stranou vsetky svoje komplexy a este raz sa pozriet na to, ako to realne bolo a nie len hejtovat vsetko co sa tyka Lewisa

fakt je, ze vsetky podmienky mali totozne len v Bahrajne a tam Lewis bol lepsi

Jeddah mali ine nastavenie auta (Lewis aj priznal ze to bola prevazne jeho volba) a za fail sa da oznacit samozrejme kvalda (btw kazdy uz zabudol aku naloz dostal George v Bahrajne v Q), avsak v realnom tempe nakoniec boli s Russelom prakticky rovnaky + Lewisovi uskodil SC. Teamovy suboj v Jeddah prehral, rozdiel (v cieli aj v bodoch) vsak neodpovedal realnemu tempu.

Imola bola poznacena zvlastnymi podmienkami a cervenymi vlajkami v Q. George zasluzene vyhral timovy suboj, realnu rychlost sa Lewisa nedozvieme, bol zaseknuty vzadu. Treba byt vsak kriticky a spravodlivy, Lewis tam neodviedol 100% a proste opat (aj svojou vinou) nemohol ukazat ako realne vie jazdit s tym autom lebo sa nevedel predrat vpred. Rozdiel medzi nimi bol znasobeny stastim na cistu vozovku Georga a vyhnuti sa vsetkemu v 1. kole (aky to rozdiel oproti Georgovi minulych rokov, ked sa v prvych kolach stale trapil :slight_smile: )

V Australii boli uplne vyrovnani a Georgovi pomohol SC. V Miami bol na tom dokonca Russel o nieco na tom horsie, ale opat mu pomohol SC.

Takze tak… ano, Lewis zatial neodviedol uplne maximum a niekolko krat aj vlastnou vinou, alebo aspon nesiel tomu stastiu uplne naproti a mal tak dost komplikacii. Vzdy vsak ked boli podmienky rovnake pre oboch, boli si prakticky uplne vyrovnani, raz bol o chlp lepsi jeden, raz druhy. Bodovy stav to neodzrkadluje, ale samozrejme vyhovarat sa na neho neda, pretoze Geroge si to si so stastim, ale plne zasluzil.

Ale pri triezvom obzreni sa aj za okolnostami tych pretekov, je kydani na Lewisa ze zabudol jazdit, ze je uplne vyhoreny, ze stratil vsetku motivaciu, ze mu kazdy len ublizuje… to chce riadny komplex :slight_smile:

Nezmysel.
Hamilton tak ako Vettel jednoducho dostali k dispozicii dominantne kary.
V nich vsetkych rozbili a len o tom boli ich tituly.
Toto nie su typy Schumacher, Alonso, ktori dokazu vyhravat aj v slabsom stroji.

1 Like

Až vyhraje titul zaslouženě, tak i on se stane uznávaným mistrem.

1 Like

Tak to teda neviedol ! V tempe na kolo nie. Q bola chyba Podľa Mercedesu predovšetkým pneumatík a ich zahrievaním čo spôsobilo auto samotné.

Či toto ospravedlnenie plati len pre Lewisa !?

V Dzide to pokazil nastavením - ako niekto píše vybral si ho aj sám.

V Austrálii boli piloti Mercedesu na rovnakej stratégii a takmer rovnako rýchly - líšili sa kolo od kola každý mal fázu keď bol jeden rýchlejší.

Imola - tam bol Russell jasne lepší cely víkend - aj napriek P11 je to Lewis kto dostal pol sekundy, následne stratil na štarte - btw aj zaseknutý bol GR rýchlejší v šprinte a následne mal výborný start ale aj veľmi dobre tempo na aute zo zlým nastavením na mokro ! Lewis mohol tiež tak odštartovať.

A keď sme pri tom George sa v Miami nezasekol. Ak tu ideš rozprávať o nejakých hrdinských výkonoch ! Pomohol mu AJ SC ale tempo ktoré jazdil bolo výborne. Bol o minimum pomalsi aj na hardoch a dokonca na starých hardoch a následne dokonca jazdil lepšie časy ako Lewis na hardoch ! Tu strategiu musíš aj odjazdiť nie len vymyslieť a to bola veľmi ťažká situácia a to ešte dokonca predbiehal. Aj bez SC by skončil z 12 miesta tesne za LH !

Russell mal aj šťastie- rozdiel 23 bodov nie je reálny. Avšak nedá sa povedať že si to nezaslúžil ! A ak tvrdíš opak tak proste odmietaš vidieť realitu alebo neviem čo si pozeral za preteky !

A už vôbec nie keď povies, že Lewis bol niekde výrazne rýchlejší ! Výrazne rýchlejší bol len Russell v Imole inak nič take u Mercedesu neevidujes !

Mna fascinuje že ak ho riadi Lewis tak auto je zle, ak Russell tak chyba nie je v aute !

1 Like

Práveže v Bahraine nemali dotozne podmienky ! Mali ine autá a aj inú štartovaciu pozíciu teda straregiu. Russell išiel na dĺžku a manažment gum lebo štartoval 9 a Lewis na tempo a viac zastávok. V realite bez SC - ak sme pri tom komu kedy pomohol by ho G možno skočil cez boxy. Takze toto boli najmenej relevantne preteky čo odjazdili! Lewisovi pomohol SC tam k tomu pódiu.

Pozri sa na G v Bahraine - v P bol dokonca rýchlejší a v Q zaostal v Q3 po chybe zo zahrievaním ktorú vzal Mercedes na seba ! Tak ako zopár problémov LH ! Avšak okrem jednej zákruty kde ho skoro vyhodilo stratil na LH menej ako desatinu ! Takze to boli skôr okolnosti Ako nedostatok tempa.

A v Miami čo sa týkalo tempa to sa ako si napísal hore nikdy nedozvieme lebo vzhľadom na svoju situáciu Russell jazdil úplne niečo ine a v tom čistom vzduchu nebol áni chvíľu on - ak si s tým operoval v prípade LH tak férovo sa o tom musíme baviť aj teraz. Ak to platilo v Dzide tak aj v Miami len naopak ! Q v Miami bola aj chybou autá - to iste sa LH takmer stalo už v Q1 a skoro z nej nepostúpil ! V pretekoch na žltej bol rýchlejší a na starej bielej konkuroval aj časom Bottasa s Hamiltonom. Takze vravieť že Lewis bol rýchlejší je neobjektivne tak ako by bolo neobjektívne povedať že G bol rýchlejší v pretekovom tempe v Dzide !

To nie je o tom že s tebou nesúhlasím - Práve naopak. Ja s tebou úplne súhlasím. Ten rozdiel 23 bodov nie ne reálny. Nie je medzi nimi pol sekundy za žiadnych okolnosti čisté jazdecky. A okrem Imoly nie je možné nikde povedať že by bol hocikto v pretekoch výrazne rýchlejší. Ten rozdiel je možno v desatine - raz pre jedného a raz pre druhého. Ale Bahrain bol absolútne nereprezentatívny pre mna a v Miami musíš zohľadniť aj situáciu do ktorej sa podobne ako Lewis v Imole nedostal sám. Ak si to Rozmenime tak aj keby sme neriešili SC tak dnes by bol Stav 3:3 (ak vezmem aj šprint). Na Q to je 3:2 lebo tam si to ukážkovo striedajú. Na body boh vie - tam si Russell asi zasluzil byt o štipku lepší -5 bodov hore dole, by asi bolo celkom reálne. Ale zatiaľ všetko co predviedli ukazuje že sú k sebe extremne blízko. To auto je zlozite a nevyspytateľné a vždy zradí iného pilota tak by som to popisala ja. Ale v realite je aspoň tam kde je lebo ho pilotuju práve títo dvaja.

Takisto ako ty nevidim pravdu v teórii o vyhorenom a nemotivovanom LH atď atď a tieto kecy.

Ale vadí mi že tie iste argumenty sa ak je Lewis rýchlejší nepoužívajú. A sledujem to opakovane.

1 Like

Cele to najlepšie ako vždy vystihol autor tohto článku.

Veľmi vecne, fakticky a rozumne zhodnotená situácia.

Poukazuje presne na môj point a ako jeden z mala článkov, nie je o emociach, nenávisti k LH ale o realite ! Takisto ako jeden z mala objektívne hodnotí, že Russell nemal len šťastie ale išiel mu na proti výkonmi- čo si v podstate ako jeden z mala napísal aj ty!

Toto je jeden z mala článkov ktorý sa nepokúša zhodiť jedného aby pochválil druhého- lebo to nie je nutne.

1 Like

Tak tu už počítajú zajace a hon sa ešte neskončil…

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::sob::sob::sob::sob::sob::sob: vues co to znamena ze si tragikomický…

Ferdo

“Až vyhraje titul zaslouženě, tak i on se stane uznávaným mistrem.”

A ktorý jeho titul je nesazluzený? A povedal to kto? Ty, Chrostal a vam podobný …:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Tvojou logikou nie je žiaden titul u žiadneho majstra sveta za posledných min.20 tokov zaslúžený.

Začnime u Verstapena. Tek ten jeho je určite nezasluzený!!!

a poďme ďalej…

Ale Ferda psal myslím o Maxovi…