Horner vyzdvihol progres Red Bullu: McLaren mal v piatok náskok 1,2 sekundy | Magazín F1 - F1online.sk

Až do kvalifikácie sa zdalo, že Veľká cena Saudskej Arábie bude plne v réžii McLarenu. Nakoniec sme sa dočkali veľmi napínavej kvalifikácie aj zaujímavého boja o víťazstvo. Nič z toho by sme však nevideli, keby Red Bull v priebehu víkendu nezmazal až 1,2-sekundovú stratu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/196362/horner-vyzdvihol-progres-red-bullu-mclaren-mal-v-piatok-naskok-12-sekundy

A náskok McLarenu 99 bodů na RB vyzdvihovat nebude?

2 Likes

Zlepsenie Red Bullu bolo vysledkom toho,ze sa isla kvalifikacia aj preteky uz za tmy.Ked prazilo slnko,nemali narok.

1 Like

Dzidda je tazka rychla technicka trat. Pilot vie spravit vacsi rozdiel. Taky Bahrain bola skor klasika a este pridu klasicke trate, kde bude RB stracat podobne.
Pre MV je jedina sanca, ze sa v McLarene nejako posekaju a bude ich to stat body.

1 Like

Horner robi presne to iste co Wolf.
V piatok vyplakavaju, auto maju so zavaziami navyse, kopec paliva.
V sobotu to rozbalia v Q naplno a potom vypisuju tieto nezmysly.
Netreba im verit ani slovo :slight_smile:

3 Likes

Ja neviem, čo robí Ferrari zle, keď niekto dokáže cez noc stiahnuť náskok na čelo 1,2 sekundy…

2 Likes

… a ještě řeknou že McLaren v pátek blafoval a pak se chlubí jaký že to stáhli náskok :smile:

2 Likes

nie
zlepsenie rb bolo tym, ze v treningoch zahmlievaju a robia to od zaciatku sezony
zmazat skutocnu stratu 1,2s je nerealne
jednoducho rb pre tuto sezonu zvolil styl, ze budu sa hrat na pomale auto pocas treningov a potom zazracne sa v kvalifikacii a v pretekoch dostanu na uroven mclarenu

a k tomu hornerovmu, ze bez penalizacie by vyhrali, tak nie bez penalizacie, ale ak by maxo nepokazil start tak by vyhrali
zaujimave, ze kolko malo sa pise o jeho pokazenom starte, ak by takto start pokazil norris tak sa mu vsetci vysmievaju, ze sa pripravil o vitazstvo, ale pri maxovi sa na to vysmievanie akosi zabudlo a pritom ten pokazeny start ho pripravil o jasne vitaztvo

3 Likes

a este sa vyhovaraju potom, ze nevyhrali len kvoli penalizacii, pritom nevyhrali kvoli tomu, ze ich genius pokazil start

4 Likes

Po Bahrajnu to byl pro Red Bull nakonec daleko lepší víkend než se obecně čekalo. Osobně bych jejich práci proto ocenil. Dopracovat se k optimum nastavení tady žádný med nebyl.

2 Likes

Opytajme sa Verstapena, ci ocakaval iba druhu priecku po PP na top monoposte. Zase huba plna kecov… Ano od RB sa cakalo, ze ako treti najsilnejsi tim skonci az 5ty nie ? :smiley: :smiley: :smiley:
RB neni az tak zly monopost, ako sa to tu neustale vykresluje, to uz len Verstapen nema taky rychlostny naskok. A hned vidime ako na tom realne s rychlostou je.

1 Like

Dobra pripomienka.
Si vezmi, kebyze vsetky tie tvrdenia (je toho vela, ale len za posledne hodiny minimalne 3: blafovanie, stiahnutie 1,2s, “objektivny” onboard zaber a kritika zmierneneho trestu) vypustia Brown ci Stella, uz by boli sasovia, pokrytci a hraju sa na politika Wolffa, ale na to nemaju, babraci atd. a ako bonus tlste prasa/svina :smiley:

Uprimne som ale rad, ze naopak to take silne nie je a ma to dostatocnu uroven, co vyvracia niektore miestne tvrdenia :slight_smile:

4 Likes

presne ako pises, nema naskok a furt topi mcl, co tak tvoj oblubenec 4ty rok hm? ako na tom je rychlostne ? :smiley:

3 Likes

Sanca ako na co ?
Titul je pre RB mimo misu

jj, tiez si myslim, ze to bol celkom pokrok. Ale zatial mam pocit, ze je to dost na hojdacke a autu az tak moc nerozumeju

1 Like

tvrdit, ze Redbull je top monopost v tejto sezone je dost odvazne tvrdenie. Duplom po Bahrajne. Zda sa, ze autu dost nerozumeju a je to ako na hojdacke. Vid teamove dvojky. Tam su radi ak dojdu do ciela.

1 Like

Mclaren ma najlepsie auto momentalne evidentne, ale je tam jedno velke ALE, nie vzdy s v velkym naskokom… mercedes ma evidentne problem ked sa otepli, red bull ma problem s konzistentnostou, ferrari s leclercom zacali slabo, co je sice pochopitelne po takych vyraznych zmenach na monoposte oproti vlanajsku, ale vyzera to ze minimalne v pretekovom tempe sa od pretekov k pretekom zlepsuju a charles si v tom aute nasiel to co potrebuje, myslim si ze tie sily sa este mozu vyraznejsie premiesat

1 Like

Maxo pokazí jeden z desiatich štartov. Lando to mal v niektorých fázach minulej sezóny naopak, aj keď v tejto sezóne štarty potrénoval

Možná taky auto nereaguje úplně jak byl zvyklý. To v tak extrémní chvíli stačí.

tuto sezonu pokazil 3 z 5