Horner sľubuje „žiadne ružové Mercedesy“, ale tímy už broja proti Red Bullu a AlphaTauri | Magazín F1 - F1online.sk

Obroda AlphaTauri v závere sezóny 2023 vyvolala nemalú pozornosť v padoku Formuly 1. Dobre si spomíname, aká negatívna publicita sprevádzala stajňu Racing Point v roku 2020. „Ružový Mercedes“, ako sa vtedy prezývalo monopostu RP20, vtedy dohnal svojou podobnosťou s najrýchlejším autom na rošte súperov k prudkej reakcii, ktorá vyvrcholila dokonca potrestaním stajne zo Silverstone. Teraz sa zdá, že v novom roku pôjdu súperi „po krku“ AlphaTauri.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/136788/horner-slubuje-ziadne-ruzove-mercedesy-ale-timy-uz-broja-proti-red-bullu-a-alphatauri

V době rozpočtových stropů je nemyslitelné, aby týmy měly vlastnickou strukturu jako má RedBull a Racing Bulls. A to nepočítám sdílená data a komponenty.

1 Like

A tady se sirili konspirace o rozpadu red bullu…

1 Like

Zrovna tady bych problém neviděl. Ale například přechod na motory Honda dostalo ToroRosso na 99% befelem. Ať říká Tost politicky cokoliv. Uvidíme jak to dopadne s motory další generace. Tam jsou už teď nějaké mlhy. RB vs. Ford vs. vlastní mpotory. Aby to nebylo tak, že vyvíjí “vlastní” motory Ford a spolu s Fordem budou mít vlastně 2x tolik prostředků jak ostatní.

1 Like

1.2 miliardy za RB racing. je strasne malo. Arabi ponukali za LM (F1) 20 miliard. Aspon podla Sulajema a zrejme to tak bolo sudiac podla nasledujucej reakcie LM.
Kedze stajne dostavaju cca polovice vynosu toto len tak odhadom stanovuje hodnotu celej F1 niekde okolo 40 miliard. Berme to tak, ze 20 evidentne nebolo dost. takze kludne aj 50.
Keby som len tu polovicu rozdelil na 10 dielov tak hodnota jednej stajne je niekde okolo 2.5 miliardy. 600 milionov len vstupenka cize aj taky Haas ma hodnotu nejkaych 800. Williams mozno miliardu. To mi vychadza, ze stajne ako Ferrari, Redbull ci Mercedes (vsetko po novom aj motorari) musia mat hodnotu niekde okolo 4-5 miliard kazda.

Jak říkal Eisele co není zakázáno je dovoleno, RB v “šedé zoně” překročil Mergl a Svědkové Hamiltonovi to furt nemůžou překousnout, to že Mergl zneužíval Williams na testování v letech jejich dominance už jim ale nevadí :laughing: :laughing:

1 Like

Neviem akoze co sa tu ma co konspirovat… Tu je to jasne napisane, mozu dostat nieco co je podla pravidiel, to sa skontroluje :roll_eyes::man_shrugging:

To ze jedna babka povedala druhej babke cez plot v dedine, je o ničom :joy::pinched_fingers:

Marcedes a williams bolo co? Hm. To je nemyslitelne :flushed::joy:

A to se tady kdysi frustrati a zoufalci certili, ze red bull nechtel prodat pulku tymu porsche za 500 mega :smiley: Ze prej jim to prislo hodne a nechapali, proc to red bull odmitnul. Dokonce se tady vztekali :smiley:

Vynutit prodej, tečka.

Zartujes. Co tak znarodnit a managment popravit. Bodka.

1 Like

Vynutit vlastní tovarnu, větrný tunel, jinak smůla

Nad čím tu akože všetci bádajú? AlphaTauri patrí Redbullu- je to ich druhý team a možu si s ním robiť, čo chcú. Podľa mojho názoru plánuje Redbull zrýchliť AlphaTauri natoľko, aby im v pretekoch kryli chrbát a boli dostatočne rýchli na to, aby dokonale otrávili Ferrari, Mclaren a Mercedes :smiley:

To by bylo moc napadny a cuckfia spolu s wolfem by to zakazali. Red bull by je spis mel vyuzit na vyvoj pro svoje auto :smiley:

To by znamenalo že v 2024 by si nevidel Alonsa v F1 :slight_smile:

Tak ono je možné všetko. Je to len moj pohľad na vec. Každopádne je to Redbullácky team. Dobrá sranda by bola, keby Redbull Alphatauri vytunil natoľko, že by boli rýchlejší, ako samotný Redbull. :smiley: :smiley: :smiley:

To uz to jednou bylo, ale neverim, ze by se to nekdy stalo znova :smiley:

na druhej strane, keby bol na roste 4x Neweyho Redbull, tak by v Racing Bull mohla byt nejaka ina jednotka. Napr Norris, alebo aj Alonso… :thinking:

Asi ne no, když AM ma vlastní továrnu a větrný tunel otevírají příští rok🙂

Očakávané použitie ich tunela je až v 2025.

A co to mění na tom, že AM ma vlastní továrnu a větrný tunel, do kterého investovali? Kolik investovala AT do vlastního? :grinning: