To by bolo presne to, co robil Mercedes s Williamsom tusim, ked im raz prepol motor na jednom monoposte na dialku na chvilu na vyssi vykon, aby jazdec zakaznickeho timu dokazal bojovat s Ferrari sa mi zda a tym pomohol Mercedesu.
To byl Grosjean s Lotusem. Tusim 2015 v belgii.
Ano mas pravdu, pomylil som si to s Williamsom.
presne, v MotoGP je 8 Ducati, z toho 4 najnovsie modely aj s upgradmi a je to tak super. V tom Racing Bulls by kludne mohli byt aj dve jednotky
Hele len si spomete na isty tim menom HAAS ktory ma priamo budovu v maranele ten tim čo kupi šetko čo sa da od isteho červeneho timu a zahadne tuto sezonu maly problem z gumamy silne na Q ale v zavode kôli gumam slaby že my to pripomy na isti červeny tim
pak tu mame isty černy tim ktory do nedavna mal istim ružovy timom spoločny veterny tunel plus ten tim mal taky mali sukromny tim kde si vyhovaval jazdca
robite si srandu ferrari ma pod palcom HAAS a alfu kde prvy tim ma rovno v maranele určite nespolupracuju to same mercedes wiliems a (aston) a je sranda že zrovna ked wiliems bol predany a novy majitel sa che osamostatniť a to same aston martin ktory postavyl vlasnu tovaren a che sa odstrihnuť od mercedesu tak mercedes zrazu ako si nestiha z vyvojom to je zaujmave jediny rozdiel medzi RB a Ferrari/Mercedesom je že zatila čo RB skratka vlasny ešte jeden tim v F1 tak Ferrari/Mercedes vdaka dodavanu motora v a aj dalšie sučiastky nehovorac že do tichto timov nasadzuju jazdcov z ich akademie
Tady ta kritika na RB je podle mě minimálně částečně validní.
Je podle mě rozdíl ve spojení dvou nezávislých subjektů jako Ferrari-Haas/Alfa, Mercedes-RP/Williams a mezi spojení dvou subjektů se stejným majitelem.
Jde o to, že přenos informací mezi subjekty které si chtějí vyměnit informace, prostě nezabráníte nikdy.
Nicméně rozdíl je v tom, že ty nezávislé stáje Haas, RP, atd, vykazují jasné prvky nezávislosti. Kdežto pokud někdo vlastní dvě stáje, tak důvod existence té druhé je podpora té první. Je naivní si myslet, že to tak není.
Základní chyba je v tom, že můžou používat stejný motor.
To by se ale Haas do F1 nikdy nedostal a nejspíše by ani Honda v F1 už nebyla.