300 rán bičom, a potom zavrieť do pivnice.
Takto to vidíš? Veď napíš teda rovno, prečo je prehypovaný Oppenheimer podľa Teba taký super.
Je veľmi veľa lepších filmov ako Oppenheimer.
Ja si myslím, že extrémne záleží aké nastavenie má človek a čo od toho očakáva. Veľa známych a kamarátov malo podobný názor ako ty.
Mňa ten film proste chytil emóciou po celý čas. Neviem, nemám mu čo vytknúť. Určite je množstvo filmov ktoré radím osobne vyššie ale v top liste je určite (u mňa).
Napríklad taký Revenant má 80% (tzn. o 4% nižšie ako Oppen) a netuším do dnes za čo dostal Leonardo Oscara alebo prečo je ten film tak dobre hodnotený.
Ok, beriem Tvoj pohľad aj s vysvetlením a viem to pochopiť.
Čo sa týka Revenanta, tak podľa mňa to bol dobrý film (nie z kategórie najlepších) a Leovi vtedy už potrebovali dať Oscara . Myslím si, že si ho zaslúžil asi už aj skôr.
Ďalším aspektom je podľa mňa to, že rok 2023 nebol úplne najsilnejším rokom, čo sa týka kvality filmov, čiže mi to príde tak, že Oppenheimer vynikol spomedzi ostatných aj vďaka tomuto.
Ja som si napríklad z minuloročných filmov v kine asi najviac užil filmy John Wick: Chapter 4 a Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One.
Úprimne, som zaujatý. Kedže v hlave mám nastavenie Nolan=masterpiece.
Wicka som nevidel lebo som mal za úlohu donútit priateľku vidieť prvé tri časti a kým sa tak stalo tak bolo po možnosti to vidieť. Ďakujem za pripomenutie to kuknúť. Mission Impossible som počul samú chváľu ale bohužiaľ tak nejak mi vadí Tom. Rovnakú chváľu som počul na Top Gun, ale znova Tom.
Rozmýšlam čo ešte bolo v 2023
Napoleon bol skvelý
Tvorca bol slabučký
Wonku sme pozreli minulý víkend doma a super
Killers of the flower moon za mňa potahal Leonardo, nechávam si ale otvorené dvierka na zmenu názoru lebo z historického hladiska ma bohužiaľ americká história (či už občianska vojna a pod) proste obchádza.
Barbie sa mi páčila (Ryan a Margot je proste pre mňa dream combo) ale chápem kontroverziu.
Equalizer 3 som nestihol, takže on the list
Gran Turismo som videl tiež asi 2 víkendy dozadu, také meh
Dungeons and Dragons som nevidel a mám obavu to pozerať
Guy Ritchie Covenant ma zaujíma, tiež on the list
Pain Hustlers taktiež super
Ešte ma bavil Flash.
A to je pre mňa taký short summary filmov z 23 (snáď som sa nikde nesekol, že to bolo 22)
A plne súhlasím, že Leonardo mal dostať Oscara už omnoho skôr preto nechápem toho Revenanta, lebo mne sa to proste nepáčilo (a to mám mega rád Lea aj Toma Hardyho).
Covenanta si určite pozri, je to dobrý film. Equalizer 3 je povinná jazda, pokiaľ máš rád Denzela . Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves sa nemusíš báť pozerať, na odreagovanie je to úplne v pohode.
Z filmov, ktoré si spomenul, som videl všetky okrem Wonka, Barbie a Pain Hustlers, čiže tieto mám zase ja on the list.
Celkom dobrý je aj horor When Evil Lurks (2023) a potom možno The Killer (2023), The Holdovers a Guardians Of The Galaxy Vol. 3.
Všetci Američania maju radi NewYork, iba Denzel Washington
To bolo odčinenie akadémie za to, že ho nedostal za Vlka .
Apropo, Oscary by som nebral vážne, je to súťaž popularity a s merítkom veci to nemá temer nič spoločné.
Ja nechcem vyrývať, keďže si sa priznal, ako veľký Nolan-fanda, ale všeobecne Nolanove filmy sú dosť chladné, nevie písať ženské postavy a ani dialógy resp. v jeho scenároch postavy nepôsobia, ako ľudia, preto mám radšej, keď mu pomáhal jeho brat, vtedy ho vedel niekto držať pri zemi, lebo keď mu necháš príliš voľnú ruku, tak vznikne taký miš-maš, ako Tenet , to bolo egocentrické a egoistické až-až.
Explo , toto tesať do kameňa, Oppie bol fajn, ale bol objektívne jednookým kráľom medzi slepými, si zober, žeby také niečo vyšlo na začiatku milénia alebo v 90. rokoch, Nolan by nemal šancu a ledva by mal jednu/dve nominácie.
Na Barbie je také čudné, že keď to dopozeráš, tak sa čuduješ, ako niečo takéto mohlo zarobiť 1,4 miliardy dolárov , to je asi tak všetko, čo k tomu filmu napíšem, Oscara by som dal radšej Gosslingovi, ako RDJ. RDJ mal dostať Oscara, keď hral Chaplina.
Ono celá Barbie je taká blbôstka , ktorá má svoje neduhy a sama Gerwig nevie, že či to mala byť paródia na dnešnú dobu alebo woke agitka. Mne to nejak žily netrhalo, len som sa čudoval, že taká kravina toľko zarobila, ak by to bol film kalibru, čo ja viem Gladiátora a pod. tak by som to chápal.
Dnes večer idem do kina na Dune 2 . Som dosť zvedavý, keďže to má také vysoké hodnotenie.
potom napis dojmy, ak sa bude dat bez spoileru, tiez sa chystam
Rozkaz Mr. Ježek, provedu.
Pekne , ako som písal, síce to nie je môj šálok kávy, ale tak uži si, hlavne aby zabavilo/zaujalo, o to v prvom rade ide.
Nic moc se nestane. Jenom Chalamet umře.
vybavene, usetrene
Ne, dělám si srandu. Neviděl jsem to, ani jedničku, takže můžeš v klidu do kina.
Navíc v 2025 má být část 3, takže fakt ne…
Teraz som sa vrátil z kina, tak tu je stručný report. Na hodnotenie 8,9/10 (IMDb) to nevidím. Dal by som tomu 8/10. Myslím si, že to patrí k tým lepším filmom.
Celé je to ladené do viacmenej vážnejšej atmosféry a akčné scény majú celkom prepracované efekty. Po audio stránke sa to snaží pôsobiť veľkolepo s množstvom basov a vibrácií. Chalamet to hrá obstojne, ale nepresvedčil ma úplne. Na tú rolu by sa podľa mňa hodil asi ešte niekto iný a vyzretejší.
Film má 2 hodiny a 46 minút a napriek tomu, že hlavne zo začiatku je tempo trochu pomalšie, nemôžem povedať, že by som sa nudil. Viaceré scény sa mi páčili a zanechali celkom dojem. Po dlhšej dobe som už mal chuť ísť zase do kina a neľutujem to.
Myslím si, že tento film asi ešte viac ocenia tí, ktorí čítali knihu alebo fanúšikovia starej strategickej PC hry Dune. Ja som s hrami žánru stratégia začínal pri Warcrafte, no asi najviac času som strávil pri Starcrafte.
Podľa môjho názoru neurobíš chybu, keď na to pôjdeš do kina. Rozhodne to nepatrí k nejakým lacným alebo nudným filmom.
Bavila ťa viac 1 alebo 2?
Sú to už cca 3 roky, keď som videl jednotku, ale táto dvojka ma bavila viac.